Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koncert Dalibora Jandy z pražské Sportovní haly s hosty a skupinou Prototyp. Český zpěvák pop music, textař a hudební skladatel Dalibor Janda se narodil 21. března 1953 v Hranicích na Moravě. Největší popularity dosáhl v druhé polovině osmdesátých let 20. století, kdy se stal Zlatým slavíkem třikrát v řadě. Mezi jeho hity patří Hurikán, nebo Kde jsi? Na české hudební scéně se objevil koncem sedmdesátých let a jeho popularita velmi rychle stoupala. Rodné jméno má Václav, jako Dalibor (křtěné jméno v kostele) začal vystupovat až v roce 1980. Jeho první hit Jahodový koktejl vyšel v roce 1983. Na výsluní vydržel Janda až do konce 80. let minulého století. Z té doby je také koncert v pražské Sportovní hale, odkud kromě zmiňovaných hitů uslyšíte Všechno na Mars, Snad jsem si jí měl všímat víc, Hráli jsme kličkovanou a Žít jako kaskadér. Hosty pořadu jsou Jiřina Bohdalová, Světlana Nálepková, Dagmar Veškrnová, Jiří Krampol a Miloslav Šimek. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu z pražské sportovní haly z roku 1989 za doprovodu skupiny Prototyp u příležitosti předání zlaté desky za jeden milion prodaných desek (jó kde ty časy jsou!). Jako gratulanté a hosté vystoupí se čtenými zprávami Miloslav Šimek a Jiří Krampol, s písničkou Světlana Nálepková, svým mluveným slovem Dáša Veškrnová, pobavit přijde imitátor Václav Faltus a popřát zaskočí i Jiřina Bohdalová. Koncert uvádí Petr Salava s nějakým vousáčem. Ačkoli nejsem žádným Jandovým fanouškem, musím přiznat, že koncert má atmosféru, písničky jsou chytlavé a zpívají se hity, ze kterých si i já ještě sem tam něco pamatuji. Dalibor si nahodí neformální oblečky a spustí svým chraplákem své hity. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem to já, koho smůla prohání, vždycky jsem to já, kdo to chápat má... Tato a mnoho jiných nezapomenutelných hitovek od Dalibora Jandy zazněly v tomto koncertním záznamu z roku 1989, kdy byl Dalibor Janda na vrcholu popularity, na svém kontě měl tři Zlaté slavíky (je druhým nejúspěšnějším zpěvákem v počtu držení Zlatých slavíků po Karlu Gottovi) a na tomto koncertu převzal zlatou desku za jeden milion prodaných desek. Pogratulovat mu přišli například Jiřina Bohdalová, Miloslav Šimek či Dagmar Veškrnová. A já musím říci, že tohle je jeden z nejlepších koncertních záznamů, který jsem kdy viděl. Jedna hitovka za druhou, sympatický Dalibor Janda se svým úžasným chraplákem a se skupinou Prototyp, několik zajímavých hostů, prostě super zážitek a super připomínka jednoho z nejúspěšnějších českých zpěváků v historii. Děkuji České televizi za odvysílání, já jsem si to maximálně užil a většinu písní jsem si zazpíval spolu s Daliborem. A na závěr komentáře úryvek z další nezapomenutelné Jandovy hitovky. Snad jsem si jí měl všímat víc, lásky často pro pár slůvek vadnou, teď už vím a všem můžu říct, jistou nemáš nikdy holku žádnou. Snad jsem si jí měl všímat víc, dotýkat se jejích přání zlehka, teď už vím a všem můžu říct, láska je věc neskutečně křehká, to vím... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Typický produkt popového mainstreamu přestavbového Československa se má ke kvalitní pop music stejně jako přestavba k demokracii. 1) Některé songy jsou příjemné. Koncert má atmosféru. Ovšem většina jeho písní po stránce textové a zejména hudební je mizerná._____ 2) Trojnásobný zlatý slavík (!) 36letý přitažlivý Dalibor Janda je dobrou ukázkou, jak socialistická kulturní (a nejen kulturní) izolace a nejrůznější omezení deformovaly trh. Nic proti němu, byl to pěkný chlap, sympatický s podmanivým chraplákem a nepřehlédnutelnou náloží mezi nohama. Ovšem takových zpěváků máme i dnes spoustu. V podmínkách volné konkurence ovšem zaujímají místo, jaké jim náleží - marginální._____ 3) Tehdy jsem se na podobné pořady nedíval, proč taky. Čas však zamlžil dobové souvislosti a přidal na atraktivitě zpěváku, který prodal milión (!) elpíček a magnetofonových kazet v této zlaté době Supraphonu._____ 4) Z dalších vystoupení jsem s potěšením zaznamenal Šimkův stav západoněmecké marky na pražských ulicích dnes v 7 hodin ráno a prodej banánů, ředkviček a jiného jižního ovoce. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama