Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (124)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o Černobylu k dostání. Nevěřím, že lze vytvořit něco lepšího. Leda se jít podívat přímo do ruských archivů a tam nepovolané osoby nepustí. Skvělý film v aktuální chvíli, kdy Fukušima hrozí. Podle mě povinný film pro ty, co chtějí prokouknout aktuální situaci v Japonsku a poznat motivace politiků. Pokud uvidíme stoupající dým z Fukušimy, bude Vám jasné, že přesně takto to vypadalo v Černobylu. A nepotřebujete k tomu komentář žádného politika. Ani paní Drábové. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1005. hodnocený film: S největší pravděpodobností se jedná o nejlepší domukent, který jsem kdy viděl a že jsem jich viděl už docela dost. Skvělé a zdrcující záběry, skvělá vypovídací hodnota, tak by se to událo nedávno. Ohromný dopad černobylské tragédie, která dopadá a působí ještě dneska. Zpustošené místo havárie, která se stala před 25 lety a od té doby čeká čtvrtý reaktor pořád na svou opravu - na nový sarkofág. Ten současný je na 30 let a 5 let je pryč za chvíli. nejsou na tovšak peníze a potřebnou miliardu tedy namísto chudé Ukrajiny bude muset poskytnout Evropa. 5*, protože jen s úžasem jsem sledoval, jak je moc tenhle dokumet dobrej. Spousta faktů a čísel, která mě mrazí na zádech ještě dnes. 5* ()

Reklama

Mira90 

všechny recenze uživatele

O tom, co se v onu nešťastnou chvíli stalo, ví snad i děti ve školce. To, co následovalo poté, však v obecném povědomí není. Proto je dobré, že vznikají dokumenty i o těchto událostech. Co se mi však nelíbilo, byla absence jakékoliv zmínky o zasahujících hasičích, kteří jako první nesli tíhu nepříjemné reality... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Člověk ani nedokáže ocenit, jakému riziku se zpočátku nevědomě lidé v elektrárně vystavovali, aby zabránili ještě hrozivější katastrofě. Zasluhují obrovskou úctu. Dokument také krásně dokazuje, jak titěrní a bezvýznamní jsme v rukou nejvyšších činitelů. V případě Černobylu se ukazuje ještě jedna negativní vlastnost lidstva, kterou nesnáším - i když je již dávno třeba postavit kolem elektrárny nový sarkofág, aby se zabránilo úniku plutonia s nedozírnými následky, zase hrají hlavní roli peníze. Když nejsou peníze, tak se prostě obětují lidé. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Je těžké hodnotit tento dokument pěti hvězdami, ale dát mu méně rozhodně také nejde, a tak jsem se rozhodl plně podpořit hodnocení, aby kdo narazí zde na toto dílo řekl, že to stojí za shlédnutí. A opravdu stojí. Protože se ukazuje velké množství informací o této události a že nejen Rusové lhali svým lidem. Také ukazuje ty co bojovali s tímto neviditelným nepřítelem, ale nikdo se pořádně nemůže dozvědět kdo všechno to byl, jen proto aby se vše co nejlépe ututlalo. Teď tito lidé žijí v invalidním důchodě se kterého nemohou ani vyžít. Naštěstí i tato tragédie má své malé světlé stránky, například odzbrojování jaderných zbraní... Dodám už je pro lidi co se bojí, že by se tato havárie znovu opakovala, je to nemožné, dnes je bezpečnost výš než na prvním místě a technologie k tomu používané jsou ty nejlepší. Ale na to je potřeba, aby jste si to zjistili sami :) ... HODNOCENÍ: 95% (5*) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama