Reklama

Reklama

Bitva o Černobyl

  • Francie La Bataille de Tchernobyl (více)

Dokument o událostech osudové noci, kdy v černobylské jaderné elektrárně došlo k výbuchu, a o velmi náročném úsilí předejít další pohromě. (Netflix)

Recenze (124)

packa 

všechny recenze uživatele

Čert vem mluvící hlavy, obzvláště soudruh Gorbačov byl trapnej, jak se snažil sám sebe vydávat v nejlepším možném světle. Síla dokumentu spočívá ve spoustě autentických dobových záběrů, vesměs z archivů KGB. Hlavně díky nim se jedná o unikátní dokument, který rozhodně stojí za shlédnutí. Pokud by někoho zajímal odbornější, ale přitom přístupný pohled na příčiny černobylské katastrofy, mohu doporučit tento článek - http://tinyurl.com/bitvaocernobyl ()

otík 

všechny recenze uživatele

Absolutní brutus. Tento dokument tak výrazně přibližuje tragédii události, že je mi z toho naprosto špatně. Tento dokument, obzvlášť závěrečnou pasáž o dopadech možných jaderných katastrof, by měl zvlášť v době války na Ukrajině vidět Putin a každý zodpovědný člověk kolem něj. Zapomíná se totiž na naprostou hrůzu, jakou může jádro udělat. Poutavý dokument, spousta, ale opravdu spousta původních záběrů, dobrý komentář. Jen škoda hrůzného dabingu. Ale to bylo to nejmenší. Poselství dokumentu velké, jen, aby se ho politici drželi. Škoda jen naprosto strašného dabingu. Ale to už je jiná věc. ()

Reklama

Oyer 

všechny recenze uživatele

Odstrašující dokument, ve kterém budete seznámeni se "snad" nejdůvěryhodnějšími ifnormacemi o celé Černobylské katastrofě včetně jejich následků. Říkám "snad", protože opravdové rozsahy škod málokdo zná. Avšak trochu paradoxně: V dokumentu je poukazováno na záležitosti, které se dříve zatajovaly. Na druhou stranu však mám pocit, že je tu i pár filmových přehnaných "taháků", o kterých se dá dosti polemizovat. Mluví se tu o neobyvatelné Evropě v případě druhého výbuchu apod. O pár takových faktech se zde dá zapochybovat. Jak je již řečeno v dokumentu, jedná se o boj s neviditelným nepřítelem. Díky obětavým novinářům shlédnete jedinečné dobové záběry. Od výbuchu reaktoru, přes evakuaci obyvatel blízkých oblastí, hrozícího výbuchu (10x větší) další části elektrárny, zalévání reaktoru olovem, odstraňování radioaktivního odpadu bio-roboty ( lidé jdoucí na smrt), neskutečných stavů radioaktivity a šíření radioaktivity nad Evropu, následky dělníků pracujících v zoně až po děti rodící se v oblasti po neštěstí. Vše se skutečnými lidmi = skutečnými hrdiny. ()

Mira90 

všechny recenze uživatele

O tom, co se v onu nešťastnou chvíli stalo, ví snad i děti ve školce. To, co následovalo poté, však v obecném povědomí není. Proto je dobré, že vznikají dokumenty i o těchto událostech. Co se mi však nelíbilo, byla absence jakékoliv zmínky o zasahujících hasičích, kteří jako první nesli tíhu nepříjemné reality... ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o Černobylu k dostání. Nevěřím, že lze vytvořit něco lepšího. Leda se jít podívat přímo do ruských archivů a tam nepovolané osoby nepustí. Skvělý film v aktuální chvíli, kdy Fukušima hrozí. Podle mě povinný film pro ty, co chtějí prokouknout aktuální situaci v Japonsku a poznat motivace politiků. Pokud uvidíme stoupající dým z Fukušimy, bude Vám jasné, že přesně takto to vypadalo v Černobylu. A nepotřebujete k tomu komentář žádného politika. Ani paní Drábové. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno