Reklama

Reklama

Idiot na cestách

(seriál)
  • Velká Británie An Idiot Abroad

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Ricky Gervais a Stephen Merchant říkají, že Karl Pilkington je kulatý, dutohlavý blbeček na úrovni šimpanze, klaun a idot. Ve skutečnosti jsou ale dobří přátelé. Jen si z něj rádi dělají legraci. A pořad Idiot na cestách je zatím nejdražší způsob, jak si z něj utahovat. Posílají ho zhlédnout nových sedm divů světa a nechávají ho zakusit věci, které by normální "zápaďan" nikdy neudělal. Díky tomu vznikl naprosto netradiční dokument, ve kterém můžete vidět divy, jaké opravdu jsou a jaké prostředí jim přiléhá. Mnoho informací se o nich nedozvíte, ale zato zjistíte, jaké to je, muset sníst žábu, sedět v autobuse plném plivajících lidí do pytlíku, jet několik hodin na velbloudu, bydlet ve věčně hlučných městech nebo džungli, a to vše s komentáři člověka, který opravdu nerad opouští své pohodlí a právě toho se mu vůbec nedostává. (sluppka)

(více)

Recenze (68)

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Možná je to proto, že toto dílo jsem viděla v angličtině a jelikož nejsem příliš zdatná angličtinářka, zanechalo to ve mně převážně smíšené pocity. A ty jsou: ,,kravina, ale néé, tak strašné to není, sákra, tohle je příšernost, chachá, kousek byl vtipný, ahá, tady už ne!'' Možná také proto, že zesměšňování nemám v popisu práce (tedy nečinné koukání se na TV, filmy a jiné trochu se podobající výtvory). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Už samotný námet je blbosť. Trapno-humorné spracovanie, v ktorom akože nikto o ničom nevie, tomu nedávajú velké plusy. Možno na niektorých gagoch či hláškach (napr. pohľad na hrocha zo zadu..."Zezadu celá Suzanne...") by sa dalo zasmiať, ale keby boli autentické, nie dopredu "nainštalované" a tváriace sa o ničom neviem. Po tretom dieli to vzdávam, nikam inam to nevedie. Hodnotenie: 50% ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další parádní nevšední Tv-show! Ve zkratce bych to popsal jako "Cestománie trošku jinak". A tím "trošku" myslím, že je to mnohonásobně vtipnější a odvážnější. Především díky perfektnímu Karlu Pilkingtonovi a jeho neskutečným hláškám. Ale není divu, někdy na něj Ricky a Stephen vymyslí opravdu slušné podpásovky. Každopádně asi nejzábavnější pořad o cestování, který jsem zatím viděl - a nemyslete si, že když to je ulítlé a vtipné, že to ztrácí vzdělávací hodnotu. Zaryté cestovatele jistě potěší, že Karl opravdu navštíví mnoho zajímavých míst a procestuje nesčetně mnoho různorodých krajin. Cestování tu opravdu nejde do pozadí, spíše se krásně prolíná se zábavnými vložkami. Edit: Po druhé sérii přidávám pátou hvězdu. Jen málo seriálů/filmů mě dokáže rozesmát tak, jako Karl! :D ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Netradiční a tím pádem velice poutavý cestopis. Divákovi je blízká především ta rovina pořadu, kdy je obyčejný nekňuba konfrontován s cizinou v jakékoliv extrémní podobě (džungle, poušť, řeka, hory apod.). Daleko snáz vstřebává informace, protože se s "idiotem" dokáže v daných situacích ztotožnit. U takového Beara Gryllse to mohl jen sotva, ale zas si z pořadu odnesl jiné hodnoty. Každopádně, takový idiot na cesty se prostě vždycky hodí. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

No já tak nějak čekal více. To, co vypadalo jako ultimátní komedie stavící na ignoraci anglána vůči jiným kulturám, se nakonec vyvrvbilo do realitvně klidného cestopisu, kterým provází lehce šokovaný Karl Pilington. Některé momenty samozřejmě stojí za to a dokáží solidně rozesmát, ale celkový výsledek je takový nijaký. Na komedii to je většinu času málo, stejně tak jako to není cestopis z dílny například BBC. Tři spokojené hvězdy, více ze mě ale první série nevymáčkne. I thought I'd seen the Great Wall of China. Which, being honest with you, it's not the Great Wall; it's an alright wall. It's the Alright Wall of China. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama