Reklama

Reklama

Tommaso je nejmladším synem jedné kantonské početné a tradiční rodiny z jihu Itálie, která se již od 60. let zabývá výrobou těstovin. Na cestě domů z Říma, kde studuje literaturu a kde žije se svým přítelem, se Tommaso rozhodne říci rodičům pravdu o své sexuální orientaci. Ale když je konečně připraven před ně předstoupit, jeho starší bratr Antonio mu překazí všechny jeho plány. Neřízené střely jsou zábavnou, povznášející a dojemnou komedií ‚al dente'. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* i tento druhý zkouknutý film od tureckého režiséra zabývajícíse gay tématikou se mi docela líbil. Jde o citlivě vybalancovanou komedii s příjemným a přesvědčivým hereckým obsazením. V obou je cítit zvláštní atmosféra a i provedením je mi sympatický. Příběh začíná originálně a překvapivě, ale nastavenou laťku neudržuje bohužel až do konce, i když i tak to stačí na vysoké hodnocení. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Mine vaganti neboli neřízená střela: babička, která viděla i zažila hodně a uvede poněkud netradičním způsobem všechno do pořádku. Jediné, co mi vadilo, byla určitá žánrová nevyhraněnost, film má zpočátku nakročeno k dramatu, aby se pak zvrhnul v komedii, ale ani to mu nevydrží: konec je spíš romantika, i když zaplaťpánbů za evropskou romantiku, dokážete si představit, co by z toho udělali Američani? Ti, kdo mají výhrady proti množství gayů v jedné rodině, ať si vzpomenou na Petra a Modesta Čajkovských. ()

Reklama

Lanark 

všechny recenze uživatele

Až do příjezdu partičky "kamarádů" z Říma to vlastně až taková komedie není. Vidím to jako takovou režisérovu autoterapii, jak se vyrovnat se svou rodinou (a možná i svou orientací) - to, že je film věnován otci, k tomu přímo vybízí. Nicméně je to dostatečně poutavé, aby vás to nenudilo, škoda jen nedotažené paralelní linky s dávnou svatbou. - Beznadějné lásky nikdy neskončí. Jsou věčné. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci, s maximálnym citom a empatiou podaný príbeh plný láskavého humoru a úprimnej drámy, to všetko okorenené talianskym temperamentom. Je v tom jednoznačne cítiť prvky autobiografie autora, o to väčší dôraz je kladený na charaktery, postavy a psychológiu. Veľmi príjemné a nečakané prekvapenie... ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Film v sebe veľmi príjemným spôsobom spája dva filmové žánre – drámu a komédiu. Smiech cez slzy v správnom pomere. Dramatický príbeh v správnej chvíli odľahčený úsmevnou časťou. Veľmi umne prepracovaný dej a plynulosť príbehu sú skvelou devízou. Režisér Ferzan Ozpetek okrem typického zamerania viackrát vo svojich filmoch využil prelínanie súčasného deja s minulosťou. Vo filme Mine vaganti je práve táto minulosť zaujímavým vkladom do súčasnosti a nie je barličkou príbehu ako vo Fenestra di fronte alebo v Magnifica presenza, kde sa na úkor minulosti úplne stráca prítomnosť. Tentoraz všetky ingrediencie zmiešal v správnom pomere a preto ho považujem za jeho zatiaľ najlepšie dielo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach na juhu Talianska v okolí miest Lecce a Gallipoli. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama