Reklama

Reklama

Životopisy: Sean Penn

(TV film)
  • USA Biography: Sean Penn
USA, 2009, 45 min

Hrají:

Sean Penn

Obsahy(1)

V osmdesátých letech se mu trochu posměšně říkalo "pan Madonna" - do té doby, než se se slavnou zpěvačkou rozvedl. Záhy ale dokázal, že je nejen vynikajícím hercem, ale i režisérem. Sean Penn se narodil 17. srpna 1960. Jeho otcem byl americký nezávislý filmař Leo Penn. Svůj herecký (televizní) debut si Sean odbyl právě pod jeho režijní taktovkou v roce 1974. Ve filmu se poprvé objevil v roce 1981 po boku Toma Cruise ve snímku Večerka. Pennovy herecké výkony ve filmech Zlí hoši, Tenká červená linie, Mrtvý muž přichází, Sladký ničema či Jmenuji se Sam jsou výjimečné a za několik z nich získal nominaci na Oscara. Sošku dostal za ztvárnění hlavní role ve snímkcích Tajemná řeka a Milk. Jako režisér je podepsán pod tituly Indiánský posel, Křižovatka smrti, Přísaha či Útěk do divočiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný výčet filmů výjimečného herce, ačkoliv dramaturgové zapomněli na jeho tak významné role jako ve Stoneově U-Turn, Fincherově Hře nebo Iñárritových 21 gramech. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj ked som Penna nikdy nemal nejako v obľube, určite bola jeho filmografia i súkromný život zaujímavé. Okrem mrtvých fotografií je diel doku-seriálu doplnený aj niekolkými filmovými ukážkami. Hodnotenie: 65% ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Ať je Sean Penn "agresivní" sebevíc, vždy to bude pan herec a dnes už i možná pan režisér. Hlavně to v životě neměl vůbec jednoduché a přesto už mnohokrát světu dokázal, že je prvotřídní profesionál. Co se týče té agresivity a papparazziů, tak sám nevím jestli bych nereagoval podobně - nebo vlastně úplně stejně. Určitě částečně sdílím Seanovu rebelskou povahu, ale třeba údajné domácí násilí s Madonnou mu už samozřejmě neschvaluji. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vždy mě v těchto dokumentech o hercích zaráží, jak se jim hroutí vztahy. Penn není výjimka. Vážím si Merryl Streepové která má vztah přes třicet let a první manžel ji zemřel na rakovinu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama