Reklama

Reklama

Životopisy: Sean Penn

(TV film)
  • USA Biography: Sean Penn
USA, 2009, 45 min

Hrají:

Sean Penn

Obsahy(1)

V osmdesátých letech se mu trochu posměšně říkalo "pan Madonna" - do té doby, než se se slavnou zpěvačkou rozvedl. Záhy ale dokázal, že je nejen vynikajícím hercem, ale i režisérem. Sean Penn se narodil 17. srpna 1960. Jeho otcem byl americký nezávislý filmař Leo Penn. Svůj herecký (televizní) debut si Sean odbyl právě pod jeho režijní taktovkou v roce 1974. Ve filmu se poprvé objevil v roce 1981 po boku Toma Cruise ve snímku Večerka. Pennovy herecké výkony ve filmech Zlí hoši, Tenká červená linie, Mrtvý muž přichází, Sladký ničema či Jmenuji se Sam jsou výjimečné a za několik z nich získal nominaci na Oscara. Sošku dostal za ztvárnění hlavní role ve snímkcích Tajemná řeka a Milk. Jako režisér je podepsán pod tituly Indiánský posel, Křižovatka smrti, Přísaha či Útěk do divočiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Marze 

všechny recenze uživatele

Vždy mě v těchto dokumentech o hercích zaráží, jak se jim hroutí vztahy. Penn není výjimka. Vážím si Merryl Streepové která má vztah přes třicet let a první manžel ji zemřel na rakovinu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný výčet filmů výjimečného herce, ačkoliv dramaturgové zapomněli na jeho tak významné role jako ve Stoneově U-Turn, Fincherově Hře nebo Iñárritových 21 gramech. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj ked som Penna nikdy nemal nejako v obľube, určite bola jeho filmografia i súkromný život zaujímavé. Okrem mrtvých fotografií je diel doku-seriálu doplnený aj niekolkými filmovými ukážkami. Hodnotenie: 65% ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Ať je Sean Penn "agresivní" sebevíc, vždy to bude pan herec a dnes už i možná pan režisér. Hlavně to v životě neměl vůbec jednoduché a přesto už mnohokrát světu dokázal, že je prvotřídní profesionál. Co se týče té agresivity a papparazziů, tak sám nevím jestli bych nereagoval podobně - nebo vlastně úplně stejně. Určitě částečně sdílím Seanovu rebelskou povahu, ale třeba údajné domácí násilí s Madonnou mu už samozřejmě neschvaluji. ()

typa 

všechny recenze uživatele

Sean Penn má sice auru bouřliváka a rebela, dokument o něm toto objasňuje. Pro mě je rozhodující to, co předvádí jako herec a režisér. Dokument mě utvrdil v tom, že jeho mediální obraz by se měl brát s rezervou. ()

Reklama

Reklama