Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Unikátní youtube projekt pod producentskou střechou bratrů Scottových v režii Kevina Macdonalda, ukazující život obyčejných lidí, z různých krajů a poměrů s jinými prioritami, přáními i životními problémy. Rozhodně je zajímavé sledovat životy lidí z různých vrstev a Zemí, stejně jako jsou zajímavé jejich životní priority, ale na druhou stranu se jedná o amatérské záběry a ne všechny "příběhy" jsou natolik zajímavé, aby ve filmu měly svůj vlastní prostor. Ne tak poutavé jako výborně zpracovaný trailer, ale rozhodně zajímavé. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Ano, to bude dlouhý den, stejně jako všechny ostatní. Každé ráno vždy září radostí. Fofrem do sprchy. Začínáme nový den. Je zapotřebí pracovat, všechno stihnout, jo-jo, se všemi se setkat, všechno změnit. Chci ověřit své síly. Chci zdolat nejvyšší horu, vyšplhat na vrchol beze zbytečných slov. Chci ověřit své síly. Víte, kolik sil je zapotřebí, abychom nebyli jako všichni? Bůh by nás nestvořil, aby pak na nás zapomněl. ___ Jeden den života vševidoucím okem Boha a ten Bůh je YouTube a ten život je obyčejný. A co jiného se očekávalo? Zásadní události? Ty tam nejsou? Nejsou snad? Vždy se něco děje. Nikdy se neděje nic. Hádám, že Malickův Strom života bude úplně stejný, akorát profesionálně natočený a doplněný o obyčejné dinosaury. A dost možná bude nakonec i horší a omezenější než tento youtubovský kolektivní pohled. Myslím, že ta obyčejnost je daná tím, že tyto filmy koncipují režiséři v pokročilém věku, kteří se již na život holt koukají okoukaně. ()

Reklama

Vermillion 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje vyvstává otázka, jak přistupovat k dokumentu tohoto typu, kde se nemůžeme opírat analýzu formálních prostředků ani o jiné osvědčené postupy. Jednoznačně se nedá nápadu upřít originalita či hravost celkového zpracování, přeci jen je ale možné zanořit se více do struktury, více ji prozkoumat. Proč je film protkán několika konkrétními příběhy, které jsou daleko výše, než příběhy jiné, jaká témata film otevírá, zdali na ně reaguje apod. Klíčem je nepřistupovat k Life in a Day jako ke sbírce exotických a vtipných videí, které jsou mnohdy nápaditě natočeny, ale rozvinout výchozí myšlenku - potřeby/problémy/touhy lidí jsou si v rámci světa podobné - podívat se, s jakými stereotypy (o náboženství aj.) film pracuje. Life in a day přeci není jen oslavou života, to by bylo příliš jednoduché:) ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Většina těch kraťasů by pro mne byla jenom ztrátou času, ovšem takhle sestříhané osudy spousty bezejmenných postaviček je trošku jiné kafe. Jasně, je to hlavně o emocích těch lidí před kamerou, ale s tím se jaksi u youtube dokumentu muselo počítat. Výborně mi znělo hudební podkreslení a občas jsem se i nad nějakým spotem pobavil. ()

Kajdous 

všechny recenze uživatele

Jedinečný projekt, který si 5 hvězd (alespoň ode mě) zaslouží. Skvělý dokument o prostých věcech. Krásně zachycené kontrasty odlišných kultur a zemí, které si člověk mnohdy, nebo spíš nikdy, neuvědomuje, propojené do dějové linky jednoho běžného červencového dne. Snímek, jenž krásně odráží život na naší planetě a který je plný emocionálních scén. Obzvlášť pak konec s lampióny a dívkou v bouřce si mě získal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)

Reklama

Reklama