Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 1

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Kdo ví, jak pojmout takový ... dokument? Film? Kdo vlastně víc, za co to pojmout. Bohužel jsem nestil youtube záznam premiéry z festivalu Sundance. Ale i po těch 20 minutách které mi utekly, jsem si jenom sedl a zíral do obrazovky. Málokoho asi napadne, co lidi dělají po celém světě v jeden den, v jednu minutu, v jednu chvíli. Každopádně zajímavě sestříhané. a hlemýžď na konci pojídající nápis make your own bussines :) nelze nez jen se pousmát nad neskutečným fenoménem jménem YouTube. Hvězdičku dolů snad jenom za krávu na jatkách... Todle je téma které podle mě do takového dokumentu nepatří. Jasně je to o dni na zemi ale přece jenom přímý záběr jak podřezává krávu... není to košér... EDIT po 5 minutách po konci filmu: vidím že se nás dívalo více :) aspon v tom nejsem sám ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil. Čekal jsem takovou nějakou koláž oslavy života. Dočkal jsem se pouze koláže kde si uplakaní američani vylévají srdíčko do kamery. Já ty lidi nechápu, takové nesmysly je hřích vůbec točit, tak co je potom teprve to je někde publikovat. Bohužel takové záběry zde výrazně převršovaly ten někdy i docela zajímavý zbytek ze zbytku světa. Pro mě je to obrovské zklamání. * za hudbu. Více z toho opravdu nedostanu. ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý projekt, zbytečně podkreslený dojímavou hudbou, záběry, které mají záměrně udělat díru do srdce a obklopit diváka sentimentem. Některé epizody jsou povedené, ale celé je to spíše na shlédnutí u televize či na netu. Nechápu uvedení ve velkém sále kina Thermal, zcela zbytečné uvádět film do české distribuce. Sečteno, podtrženo-vcelku povedený portrét života na naší planetě, který si vás s každou uběhnutou minutou získá víc a víc, ale jinak nic převratného. ()

katrk 

všechny recenze uživatele

Nemyslim že byly potřeba housle u scény s lampionama ani tisíc pohledů na bosý nohy atp. Mohlo se tam vejít místo toho pár záběrů z Ruska nebo Japonska místo všude Američanů a housle, pokud byly nutné, mohli vrazit tomu chytrýmu kovbojovi co se bojí politiků. Proč nás musej chtít všichni pořát dojímat když neni přece každá minuta v životě dojemná. Když se vám chobotnice přicucne na ruku tak jí máte chuť zabít, ne se na ní blaženě usmívat. Ale převaha dobrých, účelných záběrů mě obměkčuje. Bylo to vtipné. Ehm.... mělo to být vtipné?:D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Unikátní youtube projekt pod producentskou střechou bratrů Scottových v režii Kevina Macdonalda, ukazující život obyčejných lidí, z různých krajů a poměrů s jinými prioritami, přáními i životními problémy. Rozhodně je zajímavé sledovat životy lidí z různých vrstev a Zemí, stejně jako jsou zajímavé jejich životní priority, ale na druhou stranu se jedná o amatérské záběry a ne všechny "příběhy" jsou natolik zajímavé, aby ve filmu měly svůj vlastní prostor. Ne tak poutavé jako výborně zpracovaný trailer, ale rozhodně zajímavé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama