Reklama

Reklama

Život v jednom dni

  • USA Life in a Day
Trailer 2

Unikátní internetový projekt, snad dokonce mezník ve filmovém myšlení. 24 hodin sestříhaných do hodiny a půl nabízí pohled na svět očima tisíců lidí z celého světa. 24. 7. 2010 od soumraku do úsvitu zachycen na bezmála 80 000 amatérských kamer v událostech úplně všedních i vypjatých a emotivních. (punchandcoffee)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (145)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Přicházel jsem s výrazným skepticismem, ale odcházel jsem spokojen. Nejsem všeobecně fanoušek různých Bara-qatsi filmů (a bohužel můj zdejší oblíbený Harry Gregson-Williams není můj ještě oblíbenější Philip Glass), ale tohle v průběhu času fungovalo a koukalo se na pěkné záběry hezky. Nic víc, nic míň. Otázku "života, vesmíru a vůbec..." nechal dokument otevřenou, ale jsem zvědavý kolik nápadů nebohým youtube obětem Kevin Macdonald ukradne ve svém příštím snímku. 55 % ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak nějak podvědomě jsem věděla, že to asi nebude nic pro mě. Zvědavost ale vyhrála. Nikdy jsem nechápala jak může někdo sedět a hodiny si pouštět amatérská videa. Asi proto mě neoslovil ani tenhle experiment. Věřím, že na tom bylo hodně práce a nebylo lehké to takhle sestříhat. Přesto tenhle projekt nevnímám jako film..a už vůbec ne jako film, který by měl jít do kina. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý nápad a originální realizace. V konečném důsledku příjemná sonda do života stovek lidí po celém světě, která s nadhledem ukazuje nejen kulturní rozmanitost ale i rozdílnost našich životů. Místy sice trochu mimo, ale vzhledem k faktu, že obsah je tvořen videopříspěvky uživatelů, tento fakt pominu. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Originální sonda do života a ukázka toho, jak obyčejně neobyčejný (nebo neobyčejně obyčejný?) život vlastně je. EDIT: 1. 1. 2023, druhé zhlédnutí. Místy jsou záběry nesnesitelně dlouhé, jinde byl střihač hyperaktivní. Některé události nejsou ničím zajímavé, jiné jsou dramatické. Prostě jako život sám. ()

MichaelaL 

všechny recenze uživatele

Tento projekt podle meho nazoru vubec nevyuzil potencial, ktery mel. Je z neho ani ryba ani rak, neslane, nemastne, zapomenutelne dilo postradajici odvahu a zajimavejsi rezijni koncepci. Film neni mozaikou zivota na planete, protoze je v nem udalosti velmi malo. Vzhledem k tomu, kolika hodinami materialu se tvurci presentuji, tak tragicky malo. Film neni umelecky, postrada myslenku, sdeleni, poselstvi. Ve filmu neni nic, co bychom nevideli jiz mnohokrat drive a zajimaveji. Shrnuto a podtrzeno: pokud touzite po informacich, zadne nedostanete, podivejte se na Cestomanii. Pokud si chcete uzit film o planete, podivejte se na Koyaanisqatsi a podobne filmy. Pokud chcete videt stripky ze zivota lidi, prohlizejte videa na Youtube. Tento film je od vseho trochu a dohromady nic. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Do experimentu se aktivně zapojili i čeští uživatelé, kteří celkem poslali 472 příspěvků a předstihli tak i země, jako je Indonésie, Čína nebo z evropských zemí Maďarsko. (thecentre)
  • Do soutěže bylo zasláno neuvěřitelných 80 000 videoklipů se stopáží kolem 4 500 hodin. (Ice123)
  • Do celovečerního filmu byl z celého světa vybrán také jeden český videoklip kameramana a střihače Sergeje Kondakova, který zachycuje narození žirafího mláděte v Zoo Praha. (thecentre)

Reklama

Reklama