Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh chlapíka menom David (Jonathan Groff), ktorý sa rozhodol zmeniť svoj život, spáliť mosty do minulosti, vzdať sa všetkého a začať odznova. Bez kreditky, telefonu a pod menom Samuel prichádza z ďalekého Connecticutu na jablkovú farmu v Oregone, aby videl, ako žijú skutoční ľudia... (sochoking)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Nie som si úplne istý, čo film vlastne chcel povedať. Mám z toho 3 rôzne pocity. Jeden kresťanský, jeden ateistický a jeden neutrálny. 1. Kresťania radi kritizujú LGBT (je to aktuálna téma). Vykreslenie Curlyho ako homosexuála, ktorý si chce sex vynútiť je medzi kresťanmi rozšírená (no v 99,9% prípadoch mylná) predstava. Tiež sa mi zdalo ako by hovorili "Staň sa veriacim a budeš šťastný...", čo sa aj na chvíľu zdalo, no potom (2.) sa ukázalo, že viera z človeka predsa len lepšieho nemusí urobť. 3. Je tiež možné, že autor chcel ukázať niečo z každej strany. Každopádne ten film nepovedal všetko čo mohol, ostalo tam veľa otázok otvorených, nedopovedaných. Potenciál aj atmosféru mal dobrú, len ma hnevá zbytočne veľké rezíduum otáznikov. 3* ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Mladý, Yalem poskrvněný, rozmazlený snob se vydává do dalekého buranova s cílem zakusit ovoce ubíjející manuální práce a přestože začíná u otrockého otrhávání jablek s mexickými přistěhovalci, pomalu stoupá v hierarchii firemní mašinérie... Ale co to kecám? Přečtěte si obsah! Jediné, co potřebujete vědět, je, že se tato stórka ubírá mimo obvyklé, žánrově vytyčené mantinely a že je to divácké peklo směle přetékající vypjatými situacemi, zdegenerovanými postavami a všudypřítomným zmrdstvím. Nebo ještě jinak - je to sice neotřelé jako lejno na podrážce přihřátého sběrače jablek, ale zároveň se to k rozklepané dušičce před obrazovkou chová hůře než nasteroidovaná ochránkyně zvířat k nenapravitelnému vomrdávači mývalů. Nelíbilo se mi to, má paměť to vychrlala jako chuchvalec vlasů a jsem za to rád... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Chápu, oč autorovi šlo, ale pojal to naprosto povrchně a nešťastně. Jestli chtěl klást nějakou paralelu mezi Davida uprostřed divných a různě postižených lidí a Ježíše mezi celníky a prostitutkami, tak se mu to moc nepovedlo (ačkoliv to téma k podobnému výkladu svádí). Jestli chtěl natočit film o tom, jak čerstvý vysokoškolák jde poznávat obyčejné lidi, tak tam měl autor vrazit skutečně obyčejné lidi, a ne karikatury, každou s nějakou úchylkou. On to Alvarez schválně přehání, aby to vypadalo jako že nadhled, ale spíše to působí, že nedokázal napsat věrohodnou postavu z psychologického hlediska. Trochu přehání, ale jen proto, že dramaticky by to prostě napsat nedokázal. A ta povrchnost z toho nejen čiší, ale úplně křičí. Co jsou mi platné krásné záběry na jablečné sady po ránu v ranní mlze a rose, co je platné, že majitel farmy nakonec zahrán jako jediný uvěřitelně, když jinak to prostě plave a klouže nešťastně po povrchu. A nakonec to ani o té víře není, ani o duchovnu, jen povrchní představě, jak asi to funguje, ale nic do hloubky. Jdou, Alvarez, kouknou se na Hosté večeře Páně, a pak jdu točit jen dokumenty o jabloňových sadech po ránu pro National Geographic. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Morálně i myšlenkově tak nejednoznačné, že to Američanům kompletně zamotalo hlavu. 4.6 na Imdb je absurdní skóre a jejich fóra se pomalu plní ateisty, kteří na C.O.G. nadávají jako na "hnusnej křesťanskej indoktrinační odpad". C.O.G. s tímhle přitom nemá vůbec nic společného, je to "jen" černohumorná a nezvykle břitká nezávislá dramedie s vynikajícím Jonathanem Groffem v hlavní roli. Tak trochu sranda ze stereotypů, tak trochu vážno z vyletění z hnízda, zařazení do jiné sorty lidí a víry. Jeden z nejzajímavějších indie filmů letoška, který přímo volá o větší pozornost. 80% ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Pokud nic jiného, tak určitě originální snímek. Ze začátku se mi to hodně líbilo. Zajímavá zápletka, neobyčejně prostě vystihnutý příběh, bez zbytečností, detailní kamera, která působí celkem umělecky a syrově i když není ruční. Ale potom začíná podle mě trochu pokulhávat příběhová linie filmu. Na konci jsem byla trochu zmatená, nechápu co měl vlastně být celý ten smysl onoho počínání. Asi jsem nepochopila nějakou skrytou pointu, protože si pořád myslím, že tam nějaká byla. Herecké obsazení se povedlo a atmosféra venkova/maloměsta byla taky hezky vystižená. Trošku slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v predprodukcii viac ako tri roky. (dwdb)
  • C.O.G. je skratka pre Child of God - Božie dieťa. (dwdb)

Reklama

Reklama