foto

Casey Wilson

  • nar. 24.10.1980 (36 let)
    Alexandria, Virginia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cathryn Rose Wilson se narodila 24. října 1980 v Alexandrii, Virginie. V roce 1998 dostudovala TC Wiliams High School a vydala se studovat divadlo na New York University. Po rodičích zdědila irské a italské kořeny. Její otec je politický poradce, který vedl kampaně pro republikánskou stranu.

Už jako teenager začala brát hodiny herectví. Na střední škole se velice aktivně zapojila do divadelního programu, pomáhala s režií a hrála hlavní role v mnoha školních hrách. Při studiu na vysoké škole si původně myslela, že bude hrát vážnou herečku. Dokonce byla zvolena nejlepší dramatickou herečkou ve třídě, přesto se nakonec rozhodla pro komedii.

Její kariéra začala psaním a hraním ve společnosti Upright Citizens Brigade Theatre. Vytvořila dvojici s June Diane Raphael a vystupovaly společně od roku 2003 do roku 2006. V roce 2005 vyhrály cenu ECNY pro Nejlepší komediální duo.

Ve filmu se ukázala v několika menších rolích, zahrála si v JULIE A JULIA, VÁLKA NEVĚST, VELKÝ BUCK HOWARD nebo BRATŘI SOLOMONOVI. Od roku 2007, kdy se zúčastnila konkurzu, vystupovala i v pořadu SATURDAY NIGHT LIVE.

Do povědomí diváků se jistě zapsala i rolí v seriálu HAPPY ENDINGS. Zde hraje postavu Penny Hartz. Za tuto roli byla nominována na cenu Critic´s Choice Television Award.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2017 Don't Mess with Julie Whitfield
2016 Proč právě on?
2015 Bad Night
Claire's Cambodia
Me Him Her
Šílená matka
2014 Jason Nash Is Married
Zmizelá
Žhavá láska III.
2013 Ass Backwards
C.O.G.
2012 First Look: Ultimate Teaser Trailer
Výlet s mámou
2010 Freak Dance
Vrahouni
2009 Julie a Julia
Válka nevěst
2008 Velký Buck Howard
2007 Bratři Solomonovi
Revenge (TV film)
2006 Derek & Simon: A Bee and a Cigarette
Nominace na Oscara

TV seriály

2016 Bajillion Dollar Propertie$ (TV seriál)
Zviřátka (TV seriál)
Squirrels Part II (S01E09)
2015 One Mississippi (TV seriál)
Pilot (S01E01)
The Hotwives of Las Vegas (TV seriál)
2014 Hotwives of Orlando, The (TV seriál)
Vezmi si mě (TV seriál)
2013 Turbo FAST (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Něco nového (S08E24)
2012 Happy Endings: Happy Rides (TV seriál)
Žhavá láska (TV seriál)
2011 NTSF:SD:SUV (TV seriál)
Retired at 35 (TV seriál)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
2009 Glenn Martin DDS (TV seriál)
2008 Life & Times of Tim, The (TV seriál)
2007 Human Giant (TV seriál)
Very Funny Show, The (TV seriál)

Dokumentární

2017 Michael Bolton's Big, Sexy Valentine's Day Special
2014 Lennon or McCartney - a.z.
2010 Saturday Night

TV pořady

2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 Comedy Bang! Bang! (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2008 Saturday Night Live: Weekend Update Thursday (TV pořad)
2007 Right Now! Show, The (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2014 Mason Twins, The (TV film)
2013 Ass Backwards
2009 Válka nevěst

TV seriály

2007 Zvířátka v pohodě (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace