Reklama

Reklama

Tyranosaurus

  • Velká Británie Tyrannosaur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Největší kvalitou soustředěného, formálně strohého a neokázalého snímku jsou herecké výkony hlavních představitelů, Petera Mullana a Olivie Colmanové, kteří si zopakovali své role z Pod psa a oba i s režisérem získali za své výkony mezinárodní ceny na letošním festivalu Sundance. Celovečerní debut Paddyho Considinea vychází z jeho krátkého snímku Pod psa, v němž zkoumal postavu zahořklého agresivního vdovce Josepha i jeho setkání s prodavačkou Hannah, pracující v charitativním obchodě. Zatímco Josepha pro sebe podle vlastních slov objevil důvěrně, postava Hannah ho nadále lákala. Considine nabízí syrové, temné drama o dvou osamělých bytostech, jejichž osudy postupně odhaluje. Vychází tak najevo, že Hannah, jejíž víra a dobrota se Josephovi zpočátku zdály jako uklidňující útočiště, žije v pekle mnohem horším, než si kdo dokáže představit. Vztah, který se mezi nimi nesměle rodí, může být pro oba nadějí na vykoupení... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Syrový a velmi depresivní příběh o muži, sužovaným každodenním násilím a nenávistí vůči svému okolí. I zdánlivá maličkost v něm vyvolá explozi hněvu, dokonce i k vlastnímu psovi. Film je to tak těžký, že pokud si myslíte, že máte špatnou náladu, po shlédnutí bude ještě hůř. Chmurná atmosféra i dokonalé herectví ústřední dvojice, jež opatrně navazuje nevšední vztah, ve kterém se snaží najít světlo na konci tunelu, je zcela přesvědčivá a ve druhé půlce filmu vyvolává opravdu silné reakce…Pro mě další skvělý nezávislý britský film, charakterově podobný filmům jako Sobecký obr či Rozbitý svět. ()

Šňůra 

všechny recenze uživatele

Pochmurně syrový příběh o škaredých lidech ve škaredém světě. Ale když už je to hodně špatné, tak je to zároveň i signál k tomu, že může být lépe a všechno zlé je k něčemu dobré. Stačí třeba náhodou potkat nějakého jiného naprostého životního loosera, a i když jsou oba zcela odlišné povahy, tak se mohou stát sobě vzájemnou podporou. ()

Reklama

dzberry 

všechny recenze uživatele

...já hlupák si tohle(!) pustím na dobrou noc... Ultrasilný extrakt depresí. „Roztomilá“ koncentrace chlapíků, kteří by se mohli živit jako biologické zbraně na plný úvazek. Živočišný a hubuotevírající výkon obou hlavních hrdinů. Atmoška způsobující omrzliny. Tak dobrou noc, Dzberrouši, sladké a ničím nerušené sny... Debile. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2011 - HORIZONS - Horizonty (Tyrannosaur / TYRANNOSAUR / Tyranosaurus) - Kdybych nevěděl kdo tento film režíroval, dal bych téměř ruku do ohně, že to byl Ken Loach. Jako by to byl jeden z jeho kolekce drsných britských snímků ze života... - 1. 7. 2011 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 75% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Tak a máte to! Život ako na tácke. Bez škrupúľ vyfľusnutý priamo na plátno. Povinne by som to dal pozrieť všetkým sledovačom Fariem, Hotelov, Ordinácií. Ale na druhej strane - možno prežívajú niečo podobné doma. Nič pre citlivé povahy. Ja som však maximálne spokojný. Mullan i Colman perfekt, dialógy bezchybné, prostredie britské až na kožu. Po skončení treba ísť na slniečko, prípadne si dať niečo tvrdšie na posilnenie organizmu.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Peter Mullan a Olivia Colman si zopakovali své role z filmu Pod psa (2007), který také režíroval Paddy Considine. (Beastmaster4)
  • Režisér Paddy Considine věnoval film své matce Pauline Considine. (Čulo)

Reklama

Reklama