Reklama

Reklama

Moje ségra má prima bráchu

  • USA The Skeleton Twins (více)
Trailer

Maggie (Kristen Wiig) a Milo (Bill Hader) žijí odděleně několik let. Jednoho dne oba jen o vlásek uniknou smrti a nečekané setkání je donutí zamyslet se, proč jejich životy nabraly tak špatný směr. A právě ve chvílích, které tráví spolu, pochopí, že klíč k nápravě jejich životů se skrývá v nápravě jejich vztahu. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer

Recenze (91)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že podle názvu (Skeleton Twins - které zvíře dělá ty české překlady názvů?) a prvních pěti vteřin jsem se rozhodl, že se mi ten film bude prostě líbit, a to se taky nějak stalo. Je tam melancholie dětství, podzim a dva sourozenci, co dělají humory, i když nedávno chtěli spáchat sebevraždy -- za mě dobrý. Bill Hader je podloudně sympatický od první chvíle, a na Kristen Wiig je zábavné sledovat, jak se v ní pod vlivem jejího šáhlého bratra probouzí nějaká spontánnost -- takže vás baví koukat na jejich každodenní snahu utéct drobným smutkům, co je obklopují, a fandíte jim, aby konečně dali svoje životy do cajku. Rozporuplné pocity mám jen z konce, protože je přesně do puntíku takový, jaký zhruba od půlky filmu začnete čekat, že bude. Filmy s motivem sebevraždy jsou vždycky trochu laciný trik, protože dělat drama když máte strach, že se vám zabije hrdina, to jde samo; ale Skeleton Twins jsem to nějak odpustil. Asi mám až moc rád kostlivce, podzim a smutný historky z dětství. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Těším se, až budu teplej strejda." Netěšíš, Milo, ale to je tvoje věc. Mně spíš vadí něco jiného. A to skutečnost, že když si budu vybírat, jestli můj život ukončí prášky, přeřezané žíly, skok z mostu nebo utopení, tak mi s tím tento snímek neporadí. To je škoda, protože tohle všechno v něm je, ale návod nikde. A komedii jsem taky nenašel, takže jsem se znuděně díval na film o lidech v depresi a přemýšlel o tom, proč si ubližuju. Nepřišel jsem na to, ani tu depresi jsem z toho nedostal a nakonec jsem byl moc vděčný za to, že si sourozenci nesmyslně zatrdlovali na hit Starshipu, což mi nakonec jediné dávalo smysl. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Základom tohoto filmu je úžasná chémia medzi súrodencami ktorí si život komplikujú hľadaním kto vlastne sú a čo od života chcú. Nie je to komédia..ale ani niečo tragické a depresívne..je to niečo medzi tým....krásny..smutný úsmev...aj na pomery americkej " komédie " je to dielo vyzreté..dospelé a miestami opatrne núti sa zamyslieť....úsmevná a vydarená bola scéna s Karaoke ktorá skutočne nemala chybu ! ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Možná jsme se zbláznili. Co o tom můžou vědět? A když ostatní milenci zaniknou, my budeme mít pořád jeden druhého." = Jeden z momentů, kdy jsem se usmívala a společně s nima si vychutnávala nestárnoucí song (Starship - Nothing's Gonna Stop Us Now). Bill Hader v sobě nezapře duši komika = Kristen Wiig v roli tonoucí průšvihářky k němu skvěle pasovala. PS: Je fajn mít bráchu! Já bych toho svýho nevyměnila za žádnou ségru. :-) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento film dokázal v mnohom zobraziť niečo, o čom sa veľmi snažia naše seriály z dielne Joj a Markízy. A to je život. Okamžite viete identifikovať postavy, okamžite viete čo sa v nich odohráva a aké chyby urobili, ktoré sa odzrkadlili na tom, čo sa okolo nich deje. Maggie má najväčší problém sama so sebou a Milo najmä s minulosťou, ktorá sa ho odmieta pustiť. Okrem toho si ale myslím, že oboch súrodencov najviac poznačila samovražda ich otca, s ktorou sa ani jeden z nich nevie vysporiadať. Mám rád filmy, ktoré dokážu ukázať život. Scénka s "Nothing´s Gonna Stop Us Now" je absolútne úžasná. The Skeleton Twins je proste jeden skvelý film, ktorý skutočne dáva to, čo som chcel od filmov vidieť už dlho. Nefalšovaný a úprimný život. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Scéna u zubára bola improvizovaná. (dwdb)
  • Natáčanie prebiehalo v novembri roku 2012 v newyorskom Brooklyne a trvalo 22 dní. (Patw)

Reklama

Reklama