Reklama

Reklama

Uneseni

Trailer

Jaimova rodina nestihne oslavit první den v novém domě, do kterého se právě přestěhovala, protože je přepadne skupinka ozbrojenců v kuklách. Jediné, co požadují, jsou peníze a cennosti. Celá věc se však zkomplikuje, když matka s dcerou začnou klást odpor... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikterak zvlášť originální námět, nicméně tato látka má vždy co nabídnout, pokud se toho tedy chopí zruční filmaři. Nepříliš velký rozpočet z toho smrděl již od samotného úvodu na sto honů, ale i já se přidávám na stranu těch, pro které je Secuestrados vcelku stravitelnou podívanou pro nepříliš náročné diváky. Ve svém „odvětví“ tento film sice mezi špičku nikdy patřit nebude, ale rozhodně k němu nehodlám být zbytečně kritický. V rámci svých možností, se s tím totiž Miguel Ángel Vivas porval docela obstojně a asi nejvíc se mi líbila práce kamery. Žádný zbytečný střih, pěkně se tu pracovalo s několikaminutovými záběry – což po technické stránce zvládli chlapci jakžtakž obstojně. O něco slabší už to bylo se samotným příběhem. V reálném životě nejsem zastáncem a už vůbec ne příznivcem domácího násilí – ovšem ve filmu to je jiná káva. Přece jenom když už je to jeho náplní, tak očekávám i odpovídající teror, který tady ovšem moc nefungoval. Mohli za to i slabší herecké výkony většiny zúčastněných, ale já jsem jim tu bezmocnost prostě moc nevěřil. Hlavně ta matka mi byla krajně nesympatická – no a ostatně ani ta dceruška nebyla nic moc. Jejich neustálé vzlykání, kňučení a vzdychání mi začalo po krátké době lézt na nervy. Navíc se chovaly jako absolutní trubky. No ono ostatně se tu dá narazit hned na několik nepříliš logických či důvěryhodných situací. Naštěstí tu máme naši trojici lupičů a hlavně toho magora v domě. Nadržená „fetka“ to ve druhé polovině rozjede opravdu ve velkém stylu a já se začal konečně bavit. Atmosféra se výrazně zlepšila, dojde i na to filmové násilí a nechybí ani zajímavé vraždy. Hlavně to rozdrcení hlavy bylo docela povedené. Samotný závěr se mi však moc nelíbil. Ano, byl hodně odlišný od toho, co většinou známe (což jim samozřejmě přičítám k dobru), ale debilita postav tu vygradovala do takových výšin, že jsem pocítil spíš jistou formu znechucení, než abych skákal radostí. Secuestrados je v některých prvcích skutečně jiný, ale ani to mu nepomohlo v tom, abych v něm neviděl něco víc než průměrnou podívanou. 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film, ale já bohužel viděl jako první remake s Cagem takže jsem nakonec nebyl tak odvařenej. I když konec je o něco lepší a ta surovost filmu je parádní, ale třeba rozdělení obrazovky mi nepřišlo tak dobré protože stíhat všechno co je na obrazovce bylo docela síla. Nevím jestli je film dobré označit jako horor spíše bych se řadil k tomu thrilleru. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Funny Games bez uměleckých servítků, natvrdo bez kompromisů v míře zobrazované hrůzy, která by pro diváka ještě mohla být komfortní. Miguel Ángel Vivas vytváří v dlouhých záběrech dusnou atmosféru s tušením zlých věcí, u kterých divák doufá že nenastanou. Protože ví, jak lehce by se v reálném životě mohl ocitnout ve stejné situaci. A ony nastanou... Scénář ovšem vedle této lišácky komponované psychologické hry s divákem zavání taky zlověstným cílem otřást jím překročením obvyklých hranic žánrové zábavy. A tím se shazuje přesně v rovině, ve které sofistikovaně opatrnému Hanekemu tleskáme. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEDĚLÁM SMLOUVY. JSOU NAŽIVU, PROTOŽE TO JE JEDNODUŠŠÍ. MRTVÉ NEBO ŽIVÉ, TO NENÍ DŮLEŽITÉ. SNADNO NEBO OBTÍŽNĚ, TO JE DŮLEŽITÉ. MÁM RÁD VĚCI SNADNÉ. A TY?“...... /// Jaime se s rodinkou přestěhoval. Polepšili si – krásnej dům (místností 3 prdele), ale místo slavnostní večeře mají návštěvu. Maskovaní týpci, jeden zažvatlá ,,MY TĚ TEĎ OLOUPÍME!“ (nebo něco v tom smyslu) a pak už to jde (vždycky) rychle- věci do pytle, čísla kreditek, heslo, trezor. Dost emocí na jedno přepadení! Těžko říct, jestli se Jaime chová jako kretén. Lupiči jsou profíci (což rodina neocení), děj občas hapruje (chování pod tlakem), ale rozdělená obrazovka jako nástroj na zvýšení napětí funguje. Chlapci s albánským dialektem postupně začínaj bejt nervózní a nemaj smysl pro kreativitu. Jsou to totiž daleko větší drsňáci, než ti v Mothers Day. Jednoduchá jednohubka pro 13 herců plná násilí a snaze přežít. (Přežít?) Filmově to moc nedá, zato si můžete naplno užít emocí, nebo jen pěkně od plic ,,zapíčovat“. TAK HODNĚ ŠTĚSTÍ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Budeme se stěhovat. Do většího (místností 3 prdele!). 2.) Chystaj se mě přepadnout a tak si chci zopakovat pár lekcí z příručky: ,,Jak se (ne)chovat při přepadení“. 3.) Nevím, proč bych měl mít v každý místnosti (aspoň) závaží . 4.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ **** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když dá něčemu livingdead odpad, tak ten film je většinou dobrý. Jeho a některé další je nutné brát s rezervou, snaží se být jen co nejzajímavější na úkor určité objektivnosti (ricci.s - chtěl bych vidět tebe, jak bys dokonale provedl nějaký přepadení bez toho všeho, proti čemu zbrojíš ve svým komentu, haha, stěžuješ si na nelogičnosti a pak dáš Wrong Turn 4 plný počet, :-X). V tomto případě nevěřte těmto jedincům a s chutí do tohoto thrilleru, protože stojí za to a především fandové žánru by si ho neměli něchat ujít. V podobných filmech se většinou objevují velké logické nesmysly a divné chování postav, to v tomto případě k mému překvapení a potěšení moc nenastalo. Film je velmi napínavý a dá se říct i dost realistický, chování "útočníků i obránců" je uvěřitelné (i když samozřejmě v rámci nějaké tolerance, těžko hádat jak by se v daných situacích postava zachovala). Nelíbil se mi rozdvojený obraz, naopak se mi líbily dlouhé záběry bez střihu. A ten závěr byl moc povedený a hodně nečekaný, škoda že to tak utli a nenechali to šokující rozuzlení doznít. Tento film si určitě zaslouží vyšší hodnocení a jen díky arogantnímu a sobeckému přístupu některých uživatelů ho nemá... 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se skládá z 12 dlouhých záběrů. (Zdroj: en.wikipedia.org) (baronGrga)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama