Reklama

Reklama

Žena z pátého patra

  • Česko Žena z Latinské čtvrti (více)
Trailer 1

Americký spisovatel Tom Ricks (Ethan Hawke) přijíždí do Paříže, aby byl blíž své dceři, která tam žije s jeho bývalou manželkou. Tom je úplně na mizině, a tak vezme místo jako noční stráž místního zločineckého bosse. Sedí v kanceláři v suterénu a jeho jediným úkolem je stisknout tlačítko, když zazvoní zvonek. Tom doufá, že díky klidné nenáročné práci se bude moci soustředit na svůj nový román. Když se seznámí s Margit (Kristin Scott Thomas), začne být však jeho život mnohem zajímavější. Tato tajemná a elegantní vdova stanoví pro jejich schůzky zvláštní pravidla: může se s ní vidět pouze v jejím bytě v pátém patře, přesně v pět odpoledne, dvakrát v týdnu. Tom se nesmí vyptávat na nic ohledně její práce nebo její minulosti. Brzy začnou umírat lidé z Tomova okolí a on začne věřit tomu, že do jeho života vstoupila temná síla, jež trestá všechny, kteří v poslední době udělali něco špatně. Když ho policie obviní, že zavraždil svého souseda, použije Tom své návštěvy u Margarit jako alibi. Jenže následně zjišťuje, že na této adrese žila jeho záhadná přítelkyně naposledy před patnácti lety… (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (53)

angel74 

všechny recenze uživatele

Strašně se mi ulevilo, že nejsem jediná, kdo má z tohohle snímku zamotanou hlavu. Na rozdíl od většiny recenzentů mě však příběh spisovatele Toma Rickse hodně zaujal, a tak budu klidně ještě nějaký čas dumat nad tím, co jsem to vlastně viděla. Znepokojivá duševní rozpolcenost hlavního hrdiny a velmi výmluvný poslední záběr filmu k tomu přímo vybízí. (75%) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zábavná, atmosferická záležitost se skvělou kamerou, zábavným, byť místy trošku nedořečeným dějem (ta tajemná mafiozní věc, které dělá hlavní postava dveřníka má být co, knihovna lyrické poesie pro citlivé turecko-srbské přistěhovalce s plným trestním rejstříkem?), ale... Já se prostě bavil, nic víc k tomu nemám, snad jen, že herci hráli výborně, polština vážně dokáže znít sexy a že víceznačný závěr je fajn. Howgh. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Nudné, nelogické, samoúčelné. Co tím chtěl básník říct a proč proboha? A proč to Ethan bral, nenajdou se lepší filmy? Pravda, v poslední době si v těchto melancholických filmech mimo mainstream libuje, ale když už, bylo by dobré volit i kvalitu...S posledními slovy polského songu mi celé dílo lehce vyšumělo z hlavy. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Snímok o dva stupne lepší ako Antikrist, pri ktorom som skapínal. Toto malo aspoň nejaký dej, Hawkea, ktorý sa snažil, ale neveril som mu, parížske podsvetie na čele s Turkami. Bočné línie zbytočne nevypovedané, kamera nezvyčajná. Ale celkovo na tento film musíte byť pripravený a snažiť sa ho pochopiť, čo sa mne nepodarilo. 2 z 5 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Srdce buší zítra v patře, žárovka má vlákno, plyš žirafy ti to natře, žije kdo má okno." POZOR, VÝZVA! Pro zde pětkující milovníky interpretací, co artového vydolujete z mých hlubokých veršů? Na vaše myšlenkové pochody se těším v poště a abyste neřekli, že jsem pes, přihazuji ještě hyperkonsensuální melodramaticky subterciální nápovědu: "Kniha pozdě hoří v mysli, blázen smutek ručně syslí, žena není nikdy více, chorá lačná milovnice." POZOR, VAROVÁNÍ! Všem normálním divákům, očekávajícím film, na který má smysl se dívat i bez znalosti knižní předlohy. Nemá to smysl. Budete ztracení, dezorientovaní a frustovaní ještě víc než nešťastný Tom Ricks. Obsahuje totiž menší než malé množství kousků "dějové skládačky". Jako byste měli skládat obří puzzle a v dlani se vám krčilo jen pár dílků. Což je taky odtržené od reality [sic!]. Hned v úvodu mělo být varování: Pokud jste knihu nečetli, okamžitě film vypněte! Bohužel nebylo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Paříži ve Francii. (rafix)

Reklama

Reklama