Reklama

Reklama

Chytrá, neuctivá a nadčasová komedie o tom, jak je nesnadné přežít střední školu, když vás spolužáci nechápou, rodiče jsou šílení a jediné, co máte, jsou vaše sny. Maturant Carson Phillips (Chris Colfer) byl předurčen k velkým věcem, které mu jeho omezené maloměsto nemůže nikdy poskytnout. Byl na cestě na vrchol, ale osud s ním měl jiné plány - náhle ho zabil blesk na školním parkovišti. Carson demonstruje, že život je to, co se děje, když jste příliš zaneprázdněni plánováním budoucnosti - vypráví poslední týdny svého života prostřednictvím vtipných a bystrých vzpomínek, včetně cíleného vydírání namířeného na populární studenty ve škole, které vymyslel se svou nejlepší kamarádkou (Rebel Wilsonová). Neopomíjí ani rodinný život, jenž zahrnuje matku (Allison Janney), kterou více zajímá hrdlo láhve, než synova budoucnost a odcizeného otce (Dermot Mulroney), jenž se zničehonic objeví s těhotnou snoubenkou v závěsu (Christina Hendricksová). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (102)

Standic1 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří být o ničem... bohužel on o ničem opravdu je... myšlenka dobrá, ale naprosto postrádá alespoň jediný opravdu jediný zajímavý moment, který by zaujal. Hlavní postava hraje na výbornou, a není to tedy ten "příběh", ale spíš herecký výkon Chrise Colfera, který vás donutí dokoukat film dokonce. ()

rreal13 

všechny recenze uživatele

Pohodička na začátek dne. Chris Colfer se po seriálu Glee dostává stále více do popředí a můžeme ho v poslední době vidět v nejrůznějších filmech. I když nehrál v tomto filmu homosexuála, tak přesto byl celkem dobrý. Dobrý zrovna není nejlepší hodnocení, ale na to, že to je jeden z prvních filmů, kde si zahrál hlavní roli, to ušlo. 3* ()

Reklama

Trash 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem si hned neuvědomil, že hlavní roli hraje Colfer...viděl jsem pár dílu Glee, a byl mi tady dost protivný. V tomhle filmu mě ale naopak hodně bavil - s jeho nadstandardně vybavenou kámoškou byli sympatická dvojka, vůbec celý film byl herecky moc dobře obsazen. A nebylo to ani extrémně přeslazené, jak je v amerických snímcích (hlavně u konců filmů) běžné. Prostě moc fajn teenagerská komedie s dospělácky ustaranou atmosférou. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a opravdu hodně dobrý film. Ač obsazení bylo pro mě velkou neznámou, byl to od tvůrců jasný tah na bránu a dobře věděli, co dělají. Naprosto originální a svým způsobem tragicky smutný příběh, který se snad nepodobá vůbec ničemu jinému, co jsem kdy viděl. Hodně lidí má své plány, hodně lidí ví co chtějí, mnoha z nim to z různých důvodů nevyjde. Někdo se s tím vyrovná, otřepe se a jde dál, z někoho se zase stane troska. Carson věděl co od života chce, pravděpodobně by toho cíle i dosáhl, i když cesta k němu by nebyla procházka růžovým sadem, bohužel tuto šanci ani nedostal. A nejsmutnější mi přijde věta z konce filmu - "Je úžasné, jak vás začnou mít rádi, když umřete...". 75% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Průměrný film vyšperkovaný náhlou smrtí hlavního hrdiny, která film nikterak neovlivňuje. Naopak, tvůrci se snaží odloučit jeho smrti truchlení blízkých, aby dosáhli černé komedie, což vypadá divně. Nicméně mám kolem sebe plno lidí, jako byli Carsonovi spolužáci, kteří čekají, až se o ně systém postará. A tak 4/5 za myšlenku, že když člověk nebude sedět na zadku a vymlouvat se, může dosáhnout svých plánů nebo snů. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Rebel Wilson (Malerie Baggs) bola do filmu obsadená deň pred natáčaním. (dwdb)
  • Film je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy mladého herce a spisovatele Chrise Colfera známého především díky hlavní roli Kurta Hummela v muzikálním seriálu Glee (2009). (jakear)

Reklama

Reklama