Reklama

Reklama

Katarině je dvacet let a žije na bezútěšném městském předměstí, v němž útrpně setrvává bez jakýchkoli plánů do budoucna. Život se jí změní až ve chvíli, kdy objeví hudbu, konkrétně uslyší představení Mozartova Rekviem v Göteborgské koncertní síni. Katarina chce za každou cenu vstoupit do překrásného, zbrusu nového světa tónů a cítí, že musí co nejdál utéci od svého ošklivého života. Cesta k vnitřní svobodě je ale záludná, plná lží, zrady a nebezpečného vztahu se skladatelem Adamem. Dívka je pro získání nové identity schopna čehokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

zsn 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nejlepší film s tou čůzou, jaký dosud natočila. Nesnáším tuto herečku a její stále handicapovaný výraz, který má - absolutně se jako herečka posuzovat nedá, protože je ve všech filmech se svou grimasou naprosto stejná. Nicméně právě pro tuto roli psychicky labilní kozy svůj ksicht bez výrazu opravdu zužitkovala. Je to podobné jako Tulipánová horečka - čili abych to shrnula - její nepříjemný ksicht se hodí do rolí milenek a zhrzených žen. Samuela Frölera jsem dosud neznala, ale milostnou vášeň i ochladnutí zahrál na Oscara! Perfektní námět pro snímek. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Příběh Till det som är vackert veskrze nemá tolik co do sebe - depresivní je jenom tak napůl, zato odcizený (stejně jako protagonistka sama) zcela kompletně. Po celou dobu dává divákovi titěrné indicie, aby v závěru stoprocentní silou udeřil, a vy si uvědomili, že dospěl vlastně v nevyhnutelnou pointu. To, co teprve film povyšuje na speciální úroveň, je špičkový výkon teprve 20leté Alicie Vikander. Její ztvárnění neobyčejně komplikované hlavní postavy bylo natolik přesvědčivé a osobité, že ihned stahuju veškeré její další snímky. --- Mimochodem Katarina v žádném případě není "Milovaná" (netuším, kde se zase vzal ten český překlad). Zato je krutě nespolečenská, dětinská, naivní, leč houževnatá; mlčelivá a přece vznětlivá; neznalá, ale zároveň vnímavá a učenlivá; snadno se dojme... no byla velká radost ji zkoumat, však si to zkuste sami. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitosť. Langsethová ako režisérka si ide tvrdo po svojom. Príbeh dievčata, žijúcej na kraji spoločnosti, pod drobnohľadom sociálnej starostlivosti, je konfrontované z vysnívaným svetom klasickej hudby. Fatalizmus celého filmu je do oči bijúci. Krásne vystupňované, ladne prechádzajúce s romantickej línie do tej dramatickej. V pozadí je krásne cítiť napätie, ale zároveň aj fascináciu všetkým krásnym - čo nám režisérka vo veľkej miere vo filme ponúka. Najväčšou devízou filmu, okrem klasickej hudby a režisérskeho vedenia je mladá Alicia Vikander. Tá podáva asi rovnako sugestivný výkon ako ďalšia mladá kráska Ellen Page. Dospelé úlohy, málokedy sadnú mladej babe a ona ich zvláda bez komplikácií. Dobre sa s ňou dá stotožniť, dobre sa na ňu pozerá a to, že už pracuje na americkom trhu o niečom svedčí. Pre mňa je Pure výborne spravený film, pri ktorom zamrzí len vyústenie príbehu. Obhliadnúc od toho, nemôžem byť viacej spokojný. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film o dievčati, čo malo odvahu a snažilo sa "nájsť samu seba", aj keď ju to čosi stálo. Výborná severska (švédska) dráma, s neuveriteľne krásnym hereckyym prejavom Alicie Vikander. A keď k tomu pridám hudobne pozatie (Mozartovo Requiem, či Bethovenove andante, alebo aj toto , ) neostáva mi len naozaj dať 5 bodov. veď sa započúvajte a kuknite si to. :) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

On ji chtěl jenom využít, ale ona chtěla být využívána dál. Nejspíš věřila, že když se dostane mezi tzv. lepší společnost, i lidé v ní budou lepší.... Alicia Vikander celý film vytáhla svým výkonem nejméně o jednu hvězdu nahoru, její Katarina každou chvíli mění výraz, jednou je naivní, plná očekávání, aby v příští vteřině byla zadupaná, nešťastná, doufající a každé hnutí mysli jí musíme věřit. Samotný film ale trochu nešťastně kazí začátek a konec, začátek proto, že holka, která to dělala ve městě s každým, bude pravděpodobně otrlejší a konec proto, že....měl skončit o chvíli dřív. Nevěřím totiž, že za daných okolností byl možný návrat. Když jednou vstoupíš do řeky, vždycky se namočíš. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2011 byla Alicia Vikander spolu s ostatními začínajícími herci jmenována tzv. Shooting Star, což je ocenění, které uděluje Evropský filmový institut vycházejícím mladým hereckým talentům na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (ellegrey)
  • Hlavnú predstaviteľku Aliciu Vikander na rolu pripravoval režisér dva roky, ešte pred začiatkom nakrúcania. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Göteborgu (Švédsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama