Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak jsem psal u svého velmi oblíbeného Vřískotu, vyděsím se snadno ;-) Je pravda, že jakmile se montrum ukáže, jde strach víceméně do háje, mně ovšem v druhé části filmu hodně zajímaly proměny toho zmetka. Víc mi lezly na nervy sourozenecké hádky obou hlavních postav. Ovšem na Kruh, Identutu nebo co tenhle film zdaleka nemá. Sedm z deseti. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela fajn horor o jednom zvláštním stvořením, které nadevše miluje zabíjení a docela mu to i jde. Film jsem viděl dostatečně dávno na to, abych zapomněl všechny negativní stránky a pamatoval si pouze to pěkné. Docela přesně si pamatuji ústřední hudbu, která byla děsně fajn. Tuším, že příběh byl asi takový, že naši hrdinové šli nejdříve omrknout příbytek monstra a pak před ním neustále utíkali. A docela jim to šlo. 3* ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, smál jsem se těm situacím...nejde zařadit rychlost, nefunguje telefon..atd. Ale později jsem měl chuť se na ten film podívat znova a ono mně to bavilo. Nakonec po třetím podívání můžu napsat, že jsem dlouho neviděl něco podobného. Film se docela povedl, a já se divím, že jsem ho dříve tak nesnášel. CITÁT - To není člověk, smrad s tvých ponožek by ho zabil........ ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Já nevim no, na jednu stranu vcelku ujetina, na druhou stranu horor s docela fajn atmosférou. První půlka určitě lepší než ta druhá, ale v tý druhý se mi zase líbilo to, že se do akce zapojili i policajti a dostali taky slušně na prdel, že to nebylo jen klasicky turisti vs. tajemné neznámé. Solidní horor s trochu přepálenějším sci-fi nápadem. 55% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Atmosférický "teen" horor se sympatickou ústřední dvojicí, klasickým schématem, tradičním klišé i nelogickým chováním a především také výborným "monstrem." The Creep považuji za nesmírně charismatickou a ikonickou postavu, která by se s klidem mohla zařadit po bok takových hororových velikánů, jakými jsou Freddy, Jason Voorhees či Michael Myers. Škoda jen, že Jeepers Creepers spíše upadlo v zapomnění, stejně jako jeho tajemná hlavní postava ve své nezapomenutelné rozhrkané a zrezivělé dodávce, která to ovšem vždy dokáže vytáhnout na hodně velkou rychlost:) Do toho hraje stejnojmenný "retro" song a vydařená hudba. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Jediná replika, kterou „Creeper“ ve filmu měl, byla později vystřižena. (Mr. Filuta)
  • Natáčení bylo plánováno na 42 dní, kvůli rozpočtu bylo však zkráceno dokonce na pouhých 35 dní. (Mr. Filuta)
  • Victor Salva sa rozhodol z hlavných hrdinov spraviť súrodeneckú dvojicu, aby úplne eliminoval možný sexuálny náboj a sústredil tak celú pozornosť na Creepera. (beso74)

Reklama

Reklama