Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Výbornej kraťas, co se týče nápadu, hereckých výkonů, ale hlavně dialogu. V podstatě je to postavený jenom na tom, protože většina děje se odehrává ve zpovědnici, kde jeden přesvědčuje druhýho o své pravdě a svým pohledu na věc. Je to dobře promyšlená konfrontace náboženství a víry proti kruté a drsné realitě (stavění otázky, kdo může/má právo vzít člověku život, co nebo kdo je to zlo atd.). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TICHÁ NOC, SVATÁ NOC! CO ANDĚL VYPRÁVĚL, PŘIŠED S JASNOSTI V PASTÝŘŮ STAN, ZNÍ JIŽ Z VÝSOSTI, Z VŠECH ZEMĚ STRAN: "VÁM JE DNES SPASITEL DÁN, PŘIŠEL KRISTUS PÁN."....... /// Může to vypadat všelijak, když věřící s ateistou debatují o Bohu. Tady jde spíš o temnotu v duši, která je v každým z nás a za ní se ukrývá pravý účel návštěvy zabijáka u druhořadýho kněze na třetiřadý farnosti. Zabiják se svejma historkama a kněz, kterej provádí vzorovou zpověď o jaký se učí v semináři. Filmovej příklad toho, jak nepromrdat ani vteřinu zbytečným tlacháním o kravinách. Jednoduchý, výstižný a skoro dokonalý. ....a odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům. A neuveď nás v pokušení, ale zbav nás od zlého. Amen. ,,ANO JÁ VÍM, OTČE.“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem se nezamyslel nad smyslem víry. 2.) Chci si spravit chuť po nějakým ,,rozevlátým“ (slušně řečeno) snímku. 3.) Thx za titule ,,mudvayner“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

On věděl Brad Mirman moc dobře, proč nám Zpověď naservíroval v deseti dílech. Po prvních třech dílech jsem byla sice v mírných rozpacích, ale bylo to tak skvěle vypointované, že jsem na konci každého dílu musela okamžitě kliknout na další až do bezchybného závěru. Výborné, originální, tohle beru a John Hurt bravurně sekundoval v kněžském hávu svému zpovědníku Kieferovi. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale notak, otče, Bůh má přece mnohem větší seznam obětí než já !!" Myslím, že bych tohle nesmírně zajímavé, byť zbytečně polopatistické, doslovné a narativnímu uspořádání navzdory paradoxně přímé, internetové dílko opravdu rád viděl s Donaldem Sutherlandem namísto Johna Hurta, jakkoli ten je zde skutečně výtečný.. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý projekt v podobě materiálu o délce krátké povídky, zpracovaném "po svém". Je v tom napětí, skvělé dialogy a vynikající Kiefer... snad jen škoda té předvídavosti snad už od poloviny minisérie. Ale jinak velmi silné 4*. Ztráta času to rozhodně není - už jen kvůli té stopáži jednotlivých dílů. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama