Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tak to bol teda náter. Úžasný miniseriál, ktorý svojím príbehom a hlavne záverom nenechá nikoho chladným. Je pravda, že už po pár dieloch divák tuší, o čo tu vlastne ide, ale sekundy pred úplným záverom mi vzali dych. John Hurt v roli kňaza exceluje a môj obľúbenec Kiefer Sutherland je možno ešte lepší. Konečne som ho po dlhšom čase opäť videl a musím povedať, že návrat to bol vo veľkom štýle. Jeho postava mu sadla ako uliata, pretože nemala ďaleko od Jacka Bauera. Taktiež plocha, na ktorej sa príbeh odohráva, spovedelnica, asociuje s ďalším Sutherlandovým filmom, Telefónnou búdkou, ako formou tak aj obsahom. Keby to vzal do rúk Schumacher alebo Fincher, bol by to určite kultový film. Nemôžem inak ako 5*. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Svou formou velmi originální seriálová miniatura, za níž v závěsu pokulhává zprvu trochu neoriginální obsah, jemuž ovšem dodá šťávu závěrečná pointa. Bylo by levné v bonmotu tvrdit, že Zpověď je 24 hodin zkomprimovaných do 60 minut, jen na základě obsazení Kiefera Sutherlanda, neb oba seriály v podstatě nemají nic dalšího společného, Zpověď je nejen svou formou ryze autonomní televizní počin s nepopiratelnou kvalitou a jestli něco připomíná, pak jinou ryze televizní inscenovanou disputaci o víře Expres na západ... ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Vrah z Telefónnej búdky si odskočil do spovednice, aby pri zábavnom pokeci o princípoch viery potrápil dobrého kňaza. Neznie to príliš originálne a ani to príliš originálne nie je, od štvrtej kapitoly som totiž mal silného tušáka, že mi je jasná celá pointa príbehu (čo sa čiastočne naplnilo), ale napriek tomu je to výborné. Rozsah 10x6 minút, prevažne dialógová forma ozvláštnená úspornými flashbackmi a precízne herecké výkony robia z The Confession hutnú a zaujímavú seriálovú jednohubku. (8/10) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zvědavý Kiefer už během prvních tří kapitol upoutal. Hurtův kněz je zatím jenom pěkně vyklepaný, ale snaží se. Děj možná směřuje k zajímavým dialogům. Uvidíme. Zajímavé, že tu něco takového ještě nebylo. Přitom je námět tak jednoduchý... Proč? Beze jmen a bez odpovědí pokračují další dvě kapitoly. Kněz však zdá se není úplný svatoušek a možná ani zabiják není tím ZLEM, které je tématem zpovědi. Pozornost si udržuje série stále. Napětí se dá krájet. Chci víc... Šestá kapitola je naštěstí dost kvalitní na to, aby omluvila svou ojedinělost. Napětí při scéně s revolverem se dalo krájet. Škoda slabšího cliffhangeru... Sedmý díl s netradičním zabitím je pěkně výživný a sympatie se hrnou směrem k zabijákovi. Vždyť je to takový Dexter střihlý Jackem. Jak bychom s někým takovým mohli mít problém? Osmý díl je dokonalost sama, když se zpovídá kněz člověku běhá mráz po zádech a zvlášť když je to v bezchybném podání Johna Hurta. Cliff stál tentokrát za všechny prachy... Poslední dvojdíl nezklamal, /vzpomínka/ patří rozhodně k těm nejsilnějším momentům seriálu. Konec má pak tu správnou razanci. Výborný projekt a výborný příběh, kterému tohle rozkouskování nádherně sedlo. Proč? ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama