Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

divak84 

všechny recenze uživatele

Kieferova oddychovka se velmi povedla. netradiční projekt hollywoodské hvězdy se skvělým twistem na konci (jež jsem uhádl v osmem dile) pobaví, zamrazí a jeho side-effect vyvolá pár diskuzí ohledně pohledu na dobro a zlo (zabít zločince je správná věc ale zabíjení jako takové je špatná věc...kde je balanc ?) Perfektní hudba, komorní atmosféra, oba herecké výkony na stupně vítězů. Zpověď Vás jistě překvapí svou přímočarostí, pěknými flashbacky a závěrem, jenž si pro vás brzy přijde a věřte že do kostela budete chodit pro více odpovědí než doposud :D ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající malý projekt, který z minima vytěžil v podstatě maximum. Jednoduchý, skromný, ale takřka dokonale promyšlený a fungující příběh kvůli svému rozkouskování do deseti "drobků" sice může působit delší, než ve skutečnosti je, ale charismatická titulní dvojice, její strhující dialogy a různorodé flashbacky do zabijákovy minulosti naštěstí nedají nudě ani na chvíli šanci vystrčit růžky. Navíc jsem vážně nečekal, že se z toho ke konci vyklube drama skoro antických rozměrů... Každopádně Kiefer Sutherland se pro role nechybujících cool hitmanů s kamennou tváří patrně narodil. 80 - 90 % ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zvědavý Kiefer už během prvních tří kapitol upoutal. Hurtův kněz je zatím jenom pěkně vyklepaný, ale snaží se. Děj možná směřuje k zajímavým dialogům. Uvidíme. Zajímavé, že tu něco takového ještě nebylo. Přitom je námět tak jednoduchý... Proč? Beze jmen a bez odpovědí pokračují další dvě kapitoly. Kněz však zdá se není úplný svatoušek a možná ani zabiják není tím ZLEM, které je tématem zpovědi. Pozornost si udržuje série stále. Napětí se dá krájet. Chci víc... Šestá kapitola je naštěstí dost kvalitní na to, aby omluvila svou ojedinělost. Napětí při scéně s revolverem se dalo krájet. Škoda slabšího cliffhangeru... Sedmý díl s netradičním zabitím je pěkně výživný a sympatie se hrnou směrem k zabijákovi. Vždyť je to takový Dexter střihlý Jackem. Jak bychom s někým takovým mohli mít problém? Osmý díl je dokonalost sama, když se zpovídá kněz člověku běhá mráz po zádech a zvlášť když je to v bezchybném podání Johna Hurta. Cliff stál tentokrát za všechny prachy... Poslední dvojdíl nezklamal, /vzpomínka/ patří rozhodně k těm nejsilnějším momentům seriálu. Konec má pak tu správnou razanci. Výborný projekt a výborný příběh, kterému tohle rozkouskování nádherně sedlo. Proč? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuť za hodinu seriózny seriál je unikátna záležitosť... a funguje to. Večný súboj dobra a zla je zobrazený v dialógu námedzného vraha a kňaza, ich teologické a filozofické debaty sú ozaj dobre napísané. Záverečné rozuzlenie nie je ničím prekvapivým, ale i tak ide o nadpriemerný projekt po všetkých stránkach. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale notak, otče, Bůh má přece mnohem větší seznam obětí než já !!" Myslím, že bych tohle nesmírně zajímavé, byť zbytečně polopatistické, doslovné a narativnímu uspořádání navzdory paradoxně přímé, internetové dílko opravdu rád viděl s Donaldem Sutherlandem namísto Johna Hurta, jakkoli ten je zde skutečně výtečný.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama