Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: O chloupek

  • Česko O chloupek (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1995, 30 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott
(další profese)

Obsahy(1)

Wallace, Gromit, zločinný buldog Preston a krásná Vendulína... Britský oscarový animovaný film Nicka Parka. Ovce, úklady a láska – to všechno čeká v této půlhodině pana Wallace a jeho inteligentního psa Gromita ve strhujícím, napínavém ale i humorném příběhu nazvaném O chloupek. Nick Park za něj v roce 1996 získal Oskara. Rafinovaně realizovaný animovaný film, kombinující formelu s kostrami klasických loutkových filmů, kde počet střihů 10krát převyšuje hraný akční film, a kde tedy záleží na jakémkoliv detailu. Zde totiž rozhodují „ohromné maličkosti". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pane režisére, s těma ovcema to byla trošku laciná podpásovka, ale vyšla dokonale. Naprosto odzbrojujících 30minut, u kterých navíc zjistíte, že nejde jen o ty vyjukané ovce, ale že je to parádně udělaný film, se vším všudy. A Grommit se u mě definitivně zařadil do TOP 5 nejsympatičtějších filmových postav. PS: Pižla i samotné ovce dostaly prostor v Aardmanovském večerníčku "Shaun the Sheep". ()

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval som sa medzi slabými štyrmi a silnými tromi, nakoniec som zvolil druhú alternatívu, pretože filmík je to síce milý, ale predsalen trochu preceňovaný. Forma zaujímavá a príjemná, ale obsah príliš nenápadný a keď sa ma raz niekto opýta na najkultovejšie animáky, tento mi na rozum určite nepríde. Na to by to chcelo určitú vyhranenosť a väčšiu intenzitu. Ale za pozretie určite stojí. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Třetí půlhodinový film ze studia Aardman o Wallaceovi a Gromitovi po ´A Grand Day out´ (1990) a ´The Wrong Trousers´ (1993). Tentokrát se k nim přidala i ovečka Shaun. Příběh má dvě roviny - detektivní a romantickou. Obě spojuje humor. I tentokrát Wallace pokazí, co může a situaci musí zachránit Gromit a Shaun. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj vůbec nejoblíbenější film s ústřední dvojkou Wallace & Gromit. Vzpomínám, jak mě kdysi dávno učarovali ovečky a robopes Preston na obrazovce České televize. I dnes po tolika letech se rád podívám a vidím, že film neztratil nic ze svého kouzla a kvality. PS: Objevuje se zde ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. ()

numi 

všechny recenze uživatele

I třetí příběh Wallace a Gromita je geniální plastelýnovou jízdou, která nemá ve svém žánru konkurenci. Romantika, humor, šílené vynálezy, akce, honičky, roboti, letadla, ovce, krekry a sýr! Vše, co si můžete od filmu přát je tady a je to zabaleno do nádherného plastelýnového kabátu. Zasloužený druhý Oskar pro Nicka Parka. [únor 2006] ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Preston (jméno zlého psího neřáda) je rovněž název rodného města režiséra Nicka Parka. (Valsadora)
  • Poprvé se zde objevuje ovečka "Pižla", která poté dostala svůj vlastní seriál Shaun the Sheep. (melloun)

Reklama

Reklama