Reklama

Reklama

Náš domov

(neoficiální název)
  • Brazílie Nosso Lar (více)

Obsahy(1)

O člověku, který umře a poznává svět jako "duše z druhého břehu". Film byl natočen podle knihy Chico Xaviera, která popisuje život jeho duchovního učitele - duše, se kterou byl Chico Xavier ve spojení. (sator)

Recenze (43)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Mystika, která obklopuje snímek a vše kolem jako takové je mnohem silnější než triviálnost příběhu. Ovšem nerada bych, aby existoval život po životě - snažit se o zásluhy, mluvit se všemi uctivě a pomáhat "bližním" není vůbec nic co bych po smrti chtěla dělat :-D. Podle mě život končí smrtí a posmrtný život jako takový neexistuje. Sice o tom vím prd i když věřím v něco mezi nebem a zemí, tak si nemůžu pomoct. Ovšem jednoho dne se snad dostanu ke knize Chico Xaviera, která je rozhodně famózní alespoň z poloviny jako tento barevný a čistý mystický film. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I mně během sledování napadla jistá shoda s filmem Jak přicházejí sny. Tam však byl - říkejme tomu ráj - ztvárněn pro mne mnohem přirozenější formou. Ani mně zde zcela nesedly moderní budovy jednotlivých institucí a vznášedla jak z románů J.M.Trosky... Ale přes těchto pár vskutku nepodstatných detailů má film stále silný potenciál zasáhnout hloubavého diváka a to troufám si říci napříč všemi vírami a dokonce i nevěřícího. Tam nahoře jsou totiž lidé hodnoceni podle svých dobrých skutků vykonaných zde. Zde (na zemi) je míněna přestupní stanice do života tam. Doporučuji vidět. Velmi originální, velmi poutavé, nutící k zamyšlení. No odpovězte si sami - co dobrého (pro ostatní) jste za poslední týden udělali? * * * * ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... film mi byl puštěn, sám bych si ho asi nepustil... Vydržel jsem to do poloviny a vzdal... Kýčoidní astrální agitka, velmi připomínající (jak už zde bylo trefně napsáno) kýčovité jehovistické obrázky, v tomto filmu tedy převedené do pohybu. Strnulé, toporné, nezajímavé, nudící... Ač vlastně hlavně o duši, bohužel paradoxně výsledný film bez duše... nemastný, neslaný, prázdný... 1000 x raději si pustím Malého Budhu, nebo Ježíše Nazaretského ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Radko*** se ptá a jak bude po smrti, a odpovídá slovy J. H. Krchovského; v našem regionu si asi vystačíme sami - já bych zůstal u Ladislava Klímy. Brazílie je velká země, a tutíž i osetá mnohými proroky, kteří - na rozdíl od největšího proroka, který nenapsal jediné slovo (a léčil), popsují stohy papíru (a neléčí). Podobným velkoproducentem jako Chico Xavier, je i Phil Glass, který také ví, co se lidem líbí, a dá jim to při jakékoli příležitosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film, který chce být "duchovním" - avšak jen ve smyslu New Age vlny (reinkarnace, přirozený řád, matička příroda apod.), ale přitom hraje na sci-fi strunu ("očistec" či co to bylo, světelné město, létací stroje, "ministerstva"). Ve výsledku hodně nevyvážený film, kde skvělou nebo alespoň zajímavou scénu následuje jiná, která je jak z grotesky (voda v puse například). Je fakt, že new age se hodně daří právě v Jižní Americe a hodně přednášejících po celém světě pochází odtud. Inu, v chudé zemi se nějak vydělat musí. Na druhou stranu film proti materialismu brojí. Každopádně lidem, kteří jej vezmou spíše jako sci-fi, dá pár podnětů k zamyšlení, skutečně věřícím lidem a zarytým ateistům pak přijde nejspíše zbytečný - věřící v něm budou postrádat myšlenku Boha (dokonce i lidské modlitby k Bohu jsou mírně bagatelizovány), pro ateistu půjde stále o blábol, protože prostě odmítá věřit, že po smrti může život, třebas v jiné, nehmotné rovině, pokračovat. --- Mimochodem, přesvědčivější než postava doktora mi přišla postava průvodce, tuším v podání Césara Cardadeiroa. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy spisů média Chica Xaviéra, autora v době uvedení filmu šestnáct knih o životě v duchovním světě. Autor si sám ve filmu zahrál malou roli, a to sedícího muž meditujícího u rybníku. (Terva)

Reklama

Reklama