Reklama

Reklama

Pan Pip

V provincii Bougainville na ostrově Papua Nová Guinea zuří občanská válka. Jediným bělochem na ostrově je tajemný učitel Watts (Hugh Laurie), který znovu otevře školu a představí žákům Dickensovy Nadějné vyhlídky. Mladičká Matilda se ztotožní s viktoriánskou dobou popisovanou v románu a uniká tak ve své fantazii z krutého světa, ve kterém je nucená žít. Armáda tzv. Rudých kůží připravená zničit případné povstalce se blíží. Matildě se líbí Pip, proto napíše jeho jméno do písku, což odstartuje vlnu dramatických událostí. Rudé kůže se domnívají, že Pip je vůdce rebelů a chtějí ho dostat za každou cenu. Skvělý příběh o síle představivosti, kdy fikce může mít až katastrofální následky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kolega verbal má bohužel naprostou pravdu, ještě bych dodal, že aspoň čím bylo nakrmit ty prasata. Tohle snad tvůrci nemohli myslet vážně, kostýmní fraška s opravdu opálenými obyvateli, z jejichž bělostných úst znějí ty neotřesnější dabérské hlasy. Ještě někdy uvěřím místnímu hodnocení, až narazím na "dobrej" novej film... ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hrozně rád bych k tomuto filmu něco napsal; myslím, že si to rozhodně zaslouží. Ale opravdu nevím, jak se k němu přiblížit, z které strany. Tak jsem si řekl, že alespoň podpořím nějaký ze 17 uvedených komentářů, ale ani to mi nesedlo. Každopádně se dvojici Jones/Adamson podařilo udělat podobně naditý film jako jsou Dickensovi Nadějné vyhlídky. Smrtí pana Watse se film sice stává spletitým až překombinovaným, ale celkový dojem (myslím, že nic jiného se tu hodnotit nedá) je stále dobrý. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě na kolena dostal příběh s velmi silným životním osudem domorodých lidí v provincii, jejíž název neumím vyslovit natož napsat, někde uprostřed Tichého oceánu. Tragické drama, které se za dob nepokojů na ostrově odehrálo, ve mně téměř nastartovalo stejný žaludeční projev jako u jedné tamní dívky, která společně s ostatními musela přihlížet ... To všechno jen kvůli fiktivní postavě, strašlivému nedorozumění a zabedněnosti těch, kteří si říkali armádní vojáci. Věřím, že škoda kulky by pro někoho rozhodně nebyla ... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh na podkladě skutečných událostí z Papue -Nové Guinee, s vynikajícím Hughem Lauriem a nádhernou Xzannjah, coby žačky ve venkovské škole, kde se donucen okolnostmi, ujme výuky právě on, místní běloch, přezdívaný pan Pip.Seznámí děti všeho věku s Dickensonovou knihou a zavede je do jiného světa, který je přerušen válečnou blokádou ostrova ohledně těžby v měděných dolech......dál se dívejte.Je mi jasné jen jedno.Pro určité chlapy není škoda kulky, věřte mi. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Velmi emocionálně založen. Člověk si po tom všem uvědomí, jak dobře se vlastně má. Že má střechu nad hlavou, má jídlo, a vše, co považuje za "normální, a běžné". Tento film ukázal kousek života z jiných částí světa, kde se žije zcela jinak. Nádherná příroda, výborná atmosféra lidí, na kterých bylo vidět, že se mají skutečně navzájem rádi. Ovšem poté, co se začal vyvíjet děj se věci změnily, a z pěkného filmu se stalo nakonec velmi smutné drama. Mám obrovskou chuť hodnotit tento film 5*, ale nemohu, první třetina filmu se mi zdála slabá, ale poté, druhá třetina, to musím ze srdce říct, že se jednalo o jeden z nejsilnějších filmových zážitků. Všem doporučuji zhlédnout. Za mě 1/3 60%, zbylé 2/3 100% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v Bougainville, Papue-Novej Guinei a na Novom Zélande. (Scraffy)

Reklama

Reklama