Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (154)

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Na celém 'filmu' bylo zdaleka nejlepší to jídlo, které jsem si k němu vzala. Jinak ať se na mě někdo klidně zlobí, ale sledovat hodinu dvě nesnesitelné a nepříliš hezké pizdy, an tlachají do webkamery a na konci být odměněn krátkým (avšak přesto zbytečně dlouhým) dokumentem z těžkého života amerických hrobníků, kteří musí pracovat i v noci a nevyhovujících podmínkách...nein. Formát found footage je ZLO a kdyby ho někdo vaporisoval, vůbec se nezlobím (čest těm cca dvěma docela slušným výjimkám). ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná věc, vedle níž se V síti náhle jeví jako slabý čajíček - toto píšu samozřejmě s vědomím toho, jak zavádějící je srovnávat hraný film s dokumentem, ale prostě si u toho na Klusáka nešlo nevzpomenout, protože ta zarážející naivita obou dívek, kterým z nějakého mně neznámého důvodu celou dobu absolutně nevadilo, že "Josh" měl nefunkční/vypnutou kameru, přišla až šokující, a vlastně asi i nevěrohodná, protože moc nevěřím tomu, že by nějakou teenagerku bavilo být na video callu s někým, koho nemůže vidět, ale možné je samozřejmě vše. A posledních 25 minut je strašné peklo, u kterého mi nebylo dobře, protože celý předchozí relativně banální děj nijak nenaznačuje, jak děsivě to celé skončí (pokud se tedy člověk vyhne jakýmkoli informacím o filmu předem, což vždy doporučuji). Koncept found footage zde sice moc nefunguje (resp. ta iluze není natolik přesvědčivá, aby to vysvětlilo motivaci Joshe si závěr nahrávat na Amyinu kameru, kterou pak zahodil do popelnice - omg, proč by to proboha dělal?), ale to platí asi o všech hororech tohoto typu, a přesto je mám rád, byť v tomto případě mi u toho skutečně nebylo dobře, protože se tam celou vkrádalo to hrozné vědomí, že tohle se prostě reálně děje, a možná právě teď někde, zatímco toto píšu. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

V tomto prípade ide skôr o skutočnú drámu ako o horor. Je to docela kvalitne natočené, tie video rozhovory či volačky dávajú tomuto snímku niečo do seba, vyzerá to fakt reálne za čo palec určite nahor. Stále sa niečo deje, dokonca i na tých mejdanoch a vy stále čakáte ako sa teda Megan stratí. Má to šmrnc, napätie a posledných 20 minút ani nedýchate. Nenápadný filmík, ktorý docela uspokojí. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je film hodně nevyrovnaný a nedokáže udržet pozornost diváka po celou dobu. Megan Is Missing mohl být ultra FF s brutálním nepříjemným koncem a s jasnýma 5 hvězdami. ale bohužel není. Nedokázalo to ve mě vyvolat pocit, že je to skutečné a proto jsem chtěl dát jen 3 hvězdy, ale nakonec hlavně kvůli konci dam 4. 75% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa niekoľkokrát odkazuje na film Sedem (1995). Je to zámer režiséra Michaela Goia, ktorého cieľom bolo, aby film vyznel rovnako znepokojivo ako Sedem. (Arsenal83)
  • Väčšinu hercov tvoria neskúsení alebo začínajúci herci. Obsadenie bolo zámerné, keďže Goi chcel, aby postavy stvárnili neznámi herci, čím film získal "ducha reality". (Arsenal83)
  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama