Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elizabeth pracuje ako testujúca užívateľka novej "web chat" siete The Den. Počiatočná nuda spojená s komunikáciou s akýmkoľvek užívateľom alebo užívateľkou z celého sveta sa razom mení po zmiznutí jej priateľa Damiena. Keďže polícia je bezradná, Elizabeth sa púšťa do hľadania svojho partnera za pomoci kohokoľvek, online pripojeného na novovytvorenej sieti. S odstupom času si však začína uvedomovať, že to ona sama sa ocitla v pasci. Je skutočne pripravená postaviť sa tvárou v tvár narušenému psychopatovi? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UPOZORŇUJEME, ŽE DENCHAT.COM NENÍ ZODPOVĚDNÝ ZA TO, CO UVIDÍTE, NEBO ZA OBSAH JEHO UŽÍVATELŮ.…“ /// Filmy točený rukou třesavou šíleným epileptikem už prej trapný sou. Dalším levelem tak je webka a telefon (chytrej ty chytrej!). A tak se pipina Elizabeth vrhne na průzkum. Brzo se ukáže, že frajer s nickem Pyagrl*16, je celkem vhodnej objekt ke zkoumání. Což je fajn, páč jinak by mě z těch keců s idiotama, co vytahujou bimbase, jen když svítí červený světýlko a všema vostatníma, jeblo. A tak zjišťuju, že dneska už každej chodí s kamerou běhat, na návštěvu (to je snad samozřejmost!), spát (a co děláš večer ty?) a neustále všechno nahrávaj a nahrávaj a … no to je jedno, je jiná doba, kterou hold my ze století páry… - no a právě pro vás mladší je tenhle film. Taková kokotina s trochou kreténismu, sadismu, a která nakonec i postraší. Na poselství se vyser. Důležitý je, kam to všechno směřuje... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Počítač se mi zapíná sám vod sebe. 2.) Z internetu mi začali mizet přátelé. (Klikni LIKE!) 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mé pocity ohledně found footage / mockumentary subžánru by se daly shrnout slovem "únava". Pořád se ale mezi filmaři najdou světlé výjimky, které jsou schopné uchopit tento dnes již takřka skrz naskrz prozkoumaný subžánr poměrně kreativním způsobem. No a debutant Zachary Donohue je se svým The Den jednou z těch světlých výjimek. Tematicky se film zaměřuje na nebezpečí na internetu (podobně jako např. Megan is Missing). Nebudu řešit, zda je opravdu technicky možné, aby internetový útočník prováděl hrdince všechno to, co jí tu provádí, na to nemám technickou znalost. Každopádně neprovádí jí nic pěkného a tvůrcům se docela pěkně podařilo zachytit tu beznaděj, která z oněch anonymních internetových útoků plyne. Minimálně polovinu filmu tvůrci důsledně dodržují koncept snímání skrze webkameru, a je až s podivem, jak hladce jsou tímto omezujícím způsobem schopni srozumitelně vyprávět příběh. Za to poklona. V závěru pak snímání přes notebookovou webkameru mizí a nahrazuje jej něco jiného ... on ten závěr všeobecně sklouzne do míst, která by člověk v úvodu tak úplně nečekal. A za to taky palec nahoru. 7/10 za sympatie zaokrouhleno nahoru. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nezkrotné virutální teenky, které na sebe s minutovými intervaly na asku práskají aktuální přírůstek jejich koz ve vývinu, přes instagram je ilustrativně vyblejsknou, na facebooku na ně upozorní ve statusu a na omegle o tom ještě pro sichr pokecají se záběrem pumpovaného anonymního pedo péra, které jim u oduševnělých monologů o jejich kozách na oplátku ukáže svůj stařecký výron, ty jistě ocení tento místy až výsměšný film celé této zdegenerované generaci. Nadrženou slinu ale utře i běžný stalker a americký bojovník za demokracii a svobodu z NSA, který při závěrečných titulcích zváží zda místo Zuckerberga raději neplatit tyto řemeslné online vrahy. Na poli found footage je to totální krok mimo. Natáčení v situacích, ve kterých by nikdo nenatáčel zde nabírá zcela nový rozměr. Přesto je to v rámci hodně tolerantních mezí celkem efektivní a baví to od začátku až do konce. Nyní mě omluvte, jdu si pohonit na omegle. 60% ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak vypadá stoprocentě využitá stopáž, která je nejenom blahodárná ale taky po celou dobu nenechá vydechnout a ještě se stupňuje. Nejsou tu žádný zbytečný kecy ani hluchá - zívací místa. The Den je již několikátý takto zpracovaný film, který jsem viděl a musím říct, že mě toto zpracování stále baví a vůbec tu nehodlám šetřit hvězdama a remcat. Konec ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Pro všechny milovníky Saw nebo I spit on your grave je tu další sado maso teror, tentokrát v hávu techniky 21. století. Studentka se natáčí na webkameru ve web chatu, kde si ji vyhlédne nějaký vrah, unese jejího přítele, zabije její kamarádku a nakonec zabije i ji. Jak jsem již uvedla, pokud se vám líbí tyhle horory postavené na mučení postav, tak se budete tetelit blahem, ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • V súbore, do ktorého si Elizabeth (Melanie Papalia) zapisuje vykonané videochaty, je zapísaná aj osoba z Českej republiky. (Marceloo)

Reklama

Reklama