Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nechci to už nikdy znovu vidět - první hodinu čumíte na dvě pubertální pipiny a v poslední dvacetiminutovce sledujete něco, co svědci a pozůstalí po skutečně unesených vůbec nemusí vydýchat. Michael Goi sice nejspíš neměl vyšší ambice, nicméně jeho film funguje hned na několika frontách: nedůsledná výchova ruku v ruce s možnostmi internetu je těžkej průser; mediální a všeobecně zevnější pohled na věc se může značně lišit od vnitřních skutečností; scéna v lese, lhostejně zachycující magorovu finální práci, je skutečné psycho, jehož dopad je ve zvolené formě (reálný čas, statická kamera) naprosto zdrcující. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

The Poughkeepsie Tapes složené jenom z pásek (teoreticky). Tady se první půl hodinu nic neděje, až na seznámení s Joshem, no, pak se ztratí Megan, město z toho je v prdeli, nejvíc chudák Amy, která je pak nenáviděná ještě víc než dřív, no a pak se ztratí i ta Amy, díky čemuž Josh dostane krásný dáreček v podobě kamery, na kterou si zaznamená vše... Super, tohle je děj. Jenže ten nevyvolá nic, oproti The Poughkeepsie Tapes to nemá v sobě nic znepokojivého (ne, ani záběry od Joshe), děsivého, překvapivého, prostě si jeden magor unese dvě holky a to je vše. Postavy všechny buď totálně blbé nebo tak otravné, že byste jim přáli osud Amy, možná ještě ve větší dávce. No, natočit děsivý film o zmizení někoho zvládne asi jenom Weir... 1* ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ten film má velmi podstatnou myšlenku: Mapuje jak daleko může zajít idiotské chování jistých nedorostlých pipin. Film je inspirován skutečnými událostmi a prostě nebuďte blbí a nevěřte každému na internetu, jinak dopadnete stejně blbě jako Megan a její kámoška a budete si za to moc pouze jenom vy sami (týká se to i mužského pohlaví). Z kvalitativního pohledu má ale tento snímek několik závažných problémů: Je sice inspirován skutečnými událostmi, zásadnímu tématu ale ve finále tolik prostoru nevěnuje. Ten film se snaží o psychologii postav, která se míjí účinkem a místo reálné dobrého prokreslení postav či pořádnému vytěžení tak palčivého a zásadního tématu současného světa se tam radši mluví o kouření pér víc než v libovolném filmu Kevina Smitha. Ten film celkově působí jako rozpadlá snaha o rekonstrukci mentality 14-letejch holek (který scenárista a režisér Michael Goi stejně nerozuměl, takhle to prostě dopadá když 14-letý postavy píše 50-letej člověk, kterej do scénáře promění svůj zaujatý pohled na mladou generaci), která je ale z pohledu amaterské filmařiny prostě neatraktivní a po herecké stránce tězce nezvládnutá. Lehce zapomenutelná záležitost, která má štěstí, že jí Tik Tok připomenul což ovšem nutně neznamená, že je to dobře. Fakt, že je tento snímek využíván na Tik Toku spíše k účelu pobavení (což je v pořádku z hlediska kvalit samotného filmu, ale ne palčivosti tématu a poselství, které bylo hlavním cílem realizace tohoto snímku) poukazuje na další problém, který s touto sociální sítí mám. Ale přesto všechno vlastně stojí Megan is Missing za to vidět..... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z hororů , které už nikdy nechci vidět jelikož posledních 30 minut na mě těžce zapůsobilo. Bohužel zbytek je totální vata kde se dozvíme, že 14 letá holka je lehká děva co kouří penisy na počkání má kamarádku pannu , které o tom vykládá a pak zmizí postupně jedna i druhá. P.s. ohledně toho záběru z kamer nevím jestli je pravý nebo není a řešit to nemíním, ale řekl bych, že se to zoomuje kvůli tomu, aby ji někdo detailně poznal je jasné, že kdyby tam daly záběr z kilometra vidí lidi prd. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jen další z řady amatérskych "found footage" filmů, které spoléhají na to, že když vezmou dnes populární téma, bandu neherců, kteří ani za mák neumí hrát.... tak udělají silný a velmi dobrý film. Ne... neudělají... poslední dvacetiminuta, z které jsou zdejší komentátoři tak strašně vystříkaní je jen přehlídka hovadin (a budu se zase opakovat) sehraná neherci, takže z ní nemůžete mít špatný pocit, spíš se nudite (anebo jako v mém případě se budete koukat na stopáž a hrát hledání min). Pokud máte rádi horrory a tudíž jste viděli opravdu hodně disturbing kousků.... tak se zdejšími "myslel jsem, že mám silný žaludek, ale tohle mi prostě vyrazilo dech" komentátory nenechte zmást. Je to slabota. Jediné, co mi přišlo opravdu disturbing byla dvě fota Megan... kdyby místo poslední příšerně nudné a špatně zahrané dvacetiminutovky ukázali koláž fotek, myslim si, že by to mělo o dost silnější dopad. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)
  • Rachel Quinn (Megan Stewart) uviedla, že najhorším zážitkom z nakrúcania bolo pre ňu nosenie mučiaceho nástroja na hlave. Tvrdila, že to bolo fyzicky nepríjemné a duševne traumatizujúce, keď si uvedomila, čo vlastne zobrazuje, pretože režisér Goi jej ukázal skutočné fotografie obetí, na čo sa rozplakala. (Arsenal83)

Reklama

Reklama