Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

uiu 

všechny recenze uživatele

Horor??? Tohle kritérium radši škrtněte a nechte v žánrech jen drama. Příběh koncipovaný v dnes produktivním stylu ruční kamery o dvou čtrnáctiletých kamarádkách, z nichž nejdřív zmizí jedna a následně i druhá krátce potom, co si zaskypují s neznámým Joshem. Zatímco ostatní věří tomu, že dívky spolu utekly, neboť o tom často mluvily, pedofilní Josh je obě znásilnil a zavraždil. To není horor, to je bohužel skutečný úděl našeho světa. Ovšem poslouchat čtrnáctku, jak básní o kouření penisů a leze z jednoho večírku na druhý, to je horor. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzeralo na dávno vypálený teen-pool , pokračovalo to mutáciou do filmárskej osvety na škodlivosť internetovej komunikácie s kdečím a kdekým , aby mi to v závere slušne nalomilo sánku. V dnešnej dobe nič na zbláznenie , ani na siahodlhé analýzy a filmárske rozbory. Ak je snímok určený rodičom , tak len neinformovaným. Keďže by som musela premýšľať , čo vytknúť - dávam za 3. Myslím si ale , že tých " kameroviek " je už niekoľko násobný prebytok ! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Záverečná hororová časť s únoscom nebola vôbec márna, ale všetko ostatné stálo naozaj za nič. Správanie 13 a 14-ročného dievčaťa považujem za nesmierne neautentické a väčšinu času priam iritujúce. A keďže som sa s ich životmi nevedel ani za mak stotožniť, bolo mi prakticky jedno, čo s nimi muž s prezývkou Josh nakoniec spraví. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

V prvních skoro 50 minutách vás film dostane do pozice, že to tý čubce přejete, protože něco takhle zkaženýho si skoro nezaslouží lítost. Ale ono to plyne, jak se později člověk dozví, z její minulosti, takže to bych byl asi za hovado, nicméně problém je, že to celé působí trochu amatérsky a strojeně. Nejšílenější na filmu je, že je dle skutečné události. Pro mládež dobré jako ponaučení, jinak asi zbytečné Megan věnovat víc pozornosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)
  • Väčšinu hercov tvoria neskúsení alebo začínajúci herci. Obsadenie bolo zámerné, keďže Goi chcel, aby postavy stvárnili neznámi herci, čím film získal "ducha reality". (Arsenal83)
  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama