Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z hororů , které už nikdy nechci vidět jelikož posledních 30 minut na mě těžce zapůsobilo. Bohužel zbytek je totální vata kde se dozvíme, že 14 letá holka je lehká děva co kouří penisy na počkání má kamarádku pannu , které o tom vykládá a pak zmizí postupně jedna i druhá. P.s. ohledně toho záběru z kamer nevím jestli je pravý nebo není a řešit to nemíním, ale řekl bych, že se to zoomuje kvůli tomu, aby ji někdo detailně poznal je jasné, že kdyby tam daly záběr z kilometra vidí lidi prd. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Deprimující psycho. Na začátku se seznamujeme s hlavní dívkou Megan a její kamarádkou Amy - skvěle vše režisér Michael Goi nechce uspěchat, jakmile přijdou dvě fotky FBI mě zamrazilo po celém těle a začíná totální peklo! Posledních dvacet minut velmi těžko rozdýchávám. Nejhorší na tomhle námětu je to, že se tohle děje každý den - at' už na druhém konci světa, nebo v naší blízkosti - velmi často se těla najdou zohavené do nejbrutálnějších metod, některé se nenajdou vůbec a MEGAN IS MISSING tohle perfektně zobrazuje. Dokázal bych si tohle představit pod lupou Schumachera (8MM), Spasojevice (Srpski film), nebo Laugiera (Martyrs) ale Goiova verze je výborná. ()

Reklama

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Pro mě slabší odvar filmu The Den. Party, nadržené náctky, opovrhování rodiči. Náhled do života kamarádek, jejíž osud nestane se zrovna radostným. První 3/4 filmu jen hlasitě oddychuji a kroutím hlavou nad tím, kde společnost směřuje. Jako upozornění před nástrahy internetu, ano. Pozastavit by se také daleko nad mravní výchovou rodičů. Poslední díl filmů se konečně rozjíždí, ale ne natolik, aby mě to posadilo na zem. 10 minut záběru na lopatu, mě také moc nevzrušuje a nedodává mi chuť filmového zážitku. 2 hvězdy, za dvě fotky Megan. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Deviantní jedinci z naší společnosti nikdy nevymizí, ale jednoho dne může prostřednictvím neuvážené internetové komunikace s nimi navždy zmizet vaše nezletilá dcera, pokud ji necháte bez patřičného dozoru. Tak jak se to stalo dvěma nerozlučným kamarádkám, jejichž životy vyhasly v pouhých čtrnácti letech. Tento šokující film natočený podle skutečných událostí chce nejen před tímto varovat. Příběh pojednává, jak už bylo napsáno, o dvou dívkách z rozdílných sociálních poměrů, které spolu tráví poslední dny před svým zmizením. Megan byla na svůj věk vyzrálá, ale jinak naivní holka a citlivá Amy byla spíše v jejím vleku, tak nějak podvědomě se s ní snažila srovnat krok třeba prostřednictvím bujarých párty anebo chatováním s člověkem vystupujícím na netu pod falešnou identitou mladíka příjemného zevnějšku se zájmem o skejt. Film je rekonstrukcí těchto událostí a je natočen dokumentární formou při níž využívá záznamy telefonních hovorů dívek anebo se Amy většinu času se svojí kamarádkou Megan natáčejí na nově pořízenou videokameru popřípadě jsou na skypu s úchylem. Film si schovává ještě něco navíc, nejdříve je unesena Megan a po následném zmizení Amy následuje soda, která zamává i s velmi otrlým divákem za kterého jsem se až do tohoto filmu považoval. Realistická syrovost a nechutně depresivní mrazivost, která z filmu minutu za minutou vzrůstá nemá z mého pohledu konkurenci a diváka v tu chvíli staví do role bezmocného pozorovatele trpícího spolu s dívkami. Viděl jsem toho hodně, většinou některé drsně se tvářící horory mně připadaly nakonec svým vyzněním celkem krotké, ale tady jsem byl jak přikovaný, naprosto bezmocný těm holkám v jejich utrpení pomoci a jen jsem šokovaně sledoval tu jejich beznaděj. Jen jsem si přál, aby film skončil. Pro toho odporného úchyla, kterému celý film není vidět do obličeje a zpočátku promlouvá na dívky hororově mrazivým hlasem z compu, totiž není žádný trest dost dobrý. Snad poprvé mně po filmu nebylo dobře a neudělal jsem dobře, když jsem si ho před Vánoci pustil. Co se mně na něm asi tak mohlo líbit?! Film to byl přímo odporný, ale to byl asi jeho účel. 100% za maximální odpornost. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vcelku s milým překvapením nám byla předeslána průměrná, na nic si nehrající, drásavá záležitost z prostředí, do kterého se v této době snadno mladé holky, které se nechovají optimálně ke svému věku, dostávají. (Ne, že by vypadaly tak mladě. Tipovala bych jim tak o tři roky víc.) Forma hovorů mi nevadila, naopak jsem ráda, že se v tomto případě FF pojalo trochu osvěžujícím způsobem. Herecky to bylo občas ze strany té větši pipky přehrávané, ale budiž. Moc skličujících záběrů, ani nějakých torture výjevů se taky nekonalo, ale když ano, musím říct, stálo to za to. Po dlouhé době jsem odvrátila hlavu od monitoru. Tíživé nátlaky to ve mně nějak nevyvolávalo, jen to vyhlíželo realisticky. Zmást jsem se ale nenechala. Újmu taky nemám. Natočeno to bylo velmi jednoduše a poslouží to divákům hlavně jako rutina. U mě za tři. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Keďže film je založený na sérii skutočných prípadov únosov detí, verejne ho podporil aj Marc Klaas, zakladateľ nadácie KlaasKids Foundation, ktorá sa venuje predchádzaniu zločinom na deťoch a pomáha pri nachádzaní nezvestných. (Arsenal83)
  • Kvôli zobrazovaniu sexuálneho násilia a brutálnych obrázkov násilia sa Nový Zéland rozhodol film zakázať. (Arsenal83)
  • Film sa stal popkultúrnou senzáciou v novembri 2020 po tom, čo sa stal virálnym na platforme sociálnych médií na zdieľanie videí TikTok, kde získal 83 miliónov videní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama