Reklama

Reklama

Film podle skutečné události, která 14. ledna 2007 otřásla celou Amerikou. 14letá Megan Stewart tohoto dne náhle beze stopy zmizela a o tři týdny později i její 13letá nejlepší kamnarádka Amy Herman. Film je sestaven z videí, záznamů z chatu, webcamerových záběrů, domácích video nahrávek a všech záznamů, které bezprostředně zachycují dobu před Meganiným zmizením. (Dlee)

(více)

Recenze (155)

malylada 

všechny recenze uživatele

Koncepce sledu událostí a realistické pojetí vyvolává nepříjemné pocity. Bohužel se v začátku nic neděje a zápletka se pohne z místa až v polovině filmu. Do té doby se seznamujeme s hlavními aktérkami, které jsou spíše děsně nesympatické anti-hrdinky. Slibně rozjetou druhou polovinu potápí do jisté míry delší kamerový záběr mušení, který není ničím originální a nemá ani tížený efekt. Film je navíc po všech stránkách amatérský, včetně hereček, kterým bych nevěřil ani prst mezi očima.......4/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z rádoby dokumentů (pojem found footage je tentokrát pravdivý jen z půlky) a zase trochu jinak. Snímek sleduje poslední dny dvou mladých děvčat, které se za podivných okolností ztratily, a do dneška jsou "nezvěstné." Holky jdou s dobou, takže se netočí pouze na kameru. Natočený materiál se tentokrát skládá z chatu, telefonních nahrávek, ale i ze záznamů bezpečnostních kamer a televizních zpráv. Trvá dlouho, než se začne něco dít, zhruba půlka filmu je vyplněna mejdany, dialogy o sexuálních zkušenostech, problémy s rodiči... zkrátka záležitostmi týkající se každé čtrnáctileté holčiny. Jenže posledních 20 minut se karta obrací a ukazuje nám "dosud nezveřejněné záběry" plné psychického teroru a fyzického násilí. A můžu vám říct, že je to celkem síla. Jako varování před číhajícím nebezpečím na Skypu, Facebooku a podobných moderních nutností to funguje dobře. Ale ta veškerá kaše okolo mi přišla prostě moc dlouhá. Hodnocení časem možná zvýšim, zatím mi to ale v hlavě pořád kvasí. Což je asi nakonec dobře. ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Chytnout ho, svázat, mlátit, řezat, týrat, znásilnit a zaživa pohřbít stejně tak jak to udělal ten parchant ve filmu. Tohle se netýká jen vraha ve filmu, ale i všech ostatních sviní na světě. Zajímalo by mě, co je k tomu vede!? Nechápu , jak mohou z něčeho takového mít někteří radost, či se u toho dokonce ukájet a pak to navíc zveřejňovat na internetu?! Je to zločin! Spoustu lidí před touto krutou realitou zavírá oči, ale děje se to každý den, každou chvíli, kdy mi spokojeně žijeme, usmíváme, někdo jiný trpí, je znásilněn či dokonce zabit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

The Poughkeepsie Tapes složené jenom z pásek (teoreticky). Tady se první půl hodinu nic neděje, až na seznámení s Joshem, no, pak se ztratí Megan, město z toho je v prdeli, nejvíc chudák Amy, která je pak nenáviděná ještě víc než dřív, no a pak se ztratí i ta Amy, díky čemuž Josh dostane krásný dáreček v podobě kamery, na kterou si zaznamená vše... Super, tohle je děj. Jenže ten nevyvolá nic, oproti The Poughkeepsie Tapes to nemá v sobě nic znepokojivého (ne, ani záběry od Joshe), děsivého, překvapivého, prostě si jeden magor unese dvě holky a to je vše. Postavy všechny buď totálně blbé nebo tak otravné, že byste jim přáli osud Amy, možná ještě ve větší dávce. No, natočit děsivý film o zmizení někoho zvládne asi jenom Weir... 1* ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Výchovný film pro poslední ročníky amerických základních škol. Naučí nebát se orálního sexu, protože to ve čtrnácti dělají všechna děvčata už pár let. Naučí je, že se nemají upejpat říci si o protihodnotu, hochy učí tahu na bránu a tomu, že orální sex od čtrnáctky má cenu maximálně 10 dolarů, protože to moc neumí. Učí rozvíjet své sexuální fantazie vyprávěním kamarádkám. Pak se film taky zaobírá riziky videokomunikace bez videa na jedné straně, to se rozumí, že na ně může bafnout někdo nad hrobem už přes 20. Ten je 1000 let za opicemi a neví, že sex s mládeží je to nejhojnější, co v (nejen) americe je k mání, a proto může holčičkám ublížit. Točil to někdo z těchto staříků, neb si myslel, že k přiblížení se mládeži občasné decentní použití slova FAK pomůže přehlušit dialogy šustící papírem, které jsou tak ukecané, že by zfleku fungovaly lépe jako rozhlasová hra. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (14)

  • Ač film působí díky „found footage“ a natočeným televizním záznamům realisticky, není natočen podle skutečné události. Veškeré fotky a „autentická“ videa jsou prací herců a scenáristů. Režisér Michael Goi prohlásil, že se pouze nechal inspirovat příběhem Amandy Todd. (SpicyNugget)
  • Režisér Goi napísal scenár za 10 dní a film nakrútil viac ako týždeň. (Arsenal83)
  • Režisér se inspiroval zejména případem Ashley Pond a Mirandy Gaddis. Jejich vrahem byl Ward Weaver. (smetyl)

Reklama

Reklama