Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých vůbec nejoblíbenějších komedií. Typově to rozhodně není crazy komedie á la Bláznivá střela nebo kousky bří Farellyů. Lidé se tu chovají jako lidé, dělají nic moc práci (pokud ji vůbec mají) a do toho se objeví šance vydělat něco málo peněz mužským striptýzem. Scény, které rozhodně stojí za to: Tanec na Donnu Summer ve frontě na pracáku, výběr členů s otázkami typu "A proč ti říkají kůň" nebo "Proč bychom tě měli vzít, když tancovat neumíš - máš ty vůbec něco zajímavýho?". A potom jejich nakoukávání Flashdance..... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zas taková komedie jaká to podle všech upoutávek měla být, to rozhodně nebyla. Sranda to sice místy je, a vůbec ne špatná, ale hlavně je to o lidech. Teda spíš o Anglánech...ale kdo někdy viděl v televizi Šest v tom, dobře ví, že abyste se bavili, nemusíte se chlámat od úvodních po závěrečné titulky. ()

Reklama

Thorn 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská komedie o partě smolařů, kteří se pokusí vydělat nějaké peníze pomocí striptýzové show. Už jen ten nápad zní naprosto šíleně a divákovi tak musí být jasné, že o zábavu tady rozhodně nebude nouze. K výbornému komediálnímu námětu si pak ještě přičtěte skvělé herce, kteří člověka dokážou v každé komické scéně rozesmát. Ústřední parta je sice poněkud nesourodá a zpočátku i lehce neohrabaná, ale možná právě proto jim divák tak fandí. Hlavní hrdinové se postupně vypracují a nakonec jsou připraveni předvést skutečně profesionální výkon. Kromě úžasného humoru se mi na tomto filmu líbí také chytlavé písničky a zajímavé prostředí města Sheffieldu, které už má lepší časy očividně za sebou. Komedie Do naha! je rozhodně filmem, který navodí každému člověku dobrou náladu a vykouzlí mu úsměv na rtech. Je dobrým příkladem toho, že život je potřeba brát s nadhledem a i když to někdy nestojí za nic, nijak to nebrání tomu, aby si člověk neužil trochu té legrace. Tento film tedy rozhodně každému doporučuji. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Odvážna britská komédia, ktorá zároveň realisticky poukazuje na sociálnu situáciu. Kombinácia týchto dvoch faktorov je pre anglickú produkciu typická, no takmer vždy je to s priklonením na dramatickú nôtu. V tomto prípade sa zameriava na sociálne napätie, ktoré má na svedomí rozpad vzťahov a v neposlednom rade je akousi štúdiou ľudskej dôstojnosti. Tentokrát sa však do popredia dostáva práve obľúbený anglický humor, ktorý by sme v podobnom námete inokedy hľadali márne. Ten majú na svedomí bravúrni herci, ktorí predvádzajú podmanivé výkony, a nielen tie striptérske. Réžia nápaditá, svižná a exkluzívnym doplnkom bola hudba. 85%. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Naprosto dech beroucí komedie, kde jsem se smál snad pořád a ta hodinka a půl byla fuč, ani jsem se nanadál. V prvé řadě, co film dělá tak dokonalým, jsou až na Roberta Carlyleho, téměř neznámí herci, kteří se s filmem zžili. Dovolili si dělat ten anglický humor po svém a mě osobně dokázali naprosto přesvědčit ve všech ohledech. No a Robert jako vždy, bezchybný a výborný výkon. Celý film je prokládán skvělými hláškami a momenty, kdy se člověk dívá a ze situace, kdy nic neočekává, se něco stane a on leží v křečích smíchu. Tak to má vypadat. A soundtrack dokonale vystihuje situace, ketré se v tomto filmu odehrávají. Největší pecky 80. let. Takže pro mě jednoznačně plný počet, a já se k tomuto filmu budu vždy rád vracet a budu ho doporučovat známým. Kéž by bylo takto povedených filmů více. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy hlavní postavy sledují snímek Flashdance (1983), říká David (Mark Addy): "Doufám, že tancuje líp než svářuje! Je to jak ohňostroj. Příliš acetylénu. Ty sváry nic nevydrží." Na obrazovce ale jasně vidíme, že ve filmu Flashdance (1983) hlavní hrdinka svařuje elektrickým obloukem, kde se acetylén nepoužívá. (Kaufman)
  • Slávna scéna „Hot Stuff“, v ktorej postavy tancujú v rade v Jobcentre, mala byť pôvodne vystrihnutá z finálnej produkcie, pretože bola považovaná za „príliš nereálnu“. (Arsenal83)
  • Na videokazetě, kterou v obchodním domě David (Mark Addy) ukradne a posléze ji hlavní postavy sledují, aby získali inspiraci, je americký muzikál Flashdance (1983). (korbitch22)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama