Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Snímek Do naha! představoval naprosto nečekaný umělecký úspěch a zůstává v širokém povědomí diváků i po šestnácti letech, což lze říci jen o relativně malém množství filmů z téhož roku, natož těch britských. Ale proč? Domnívám se, že je to proto, že mimořádně zručně kombinuje tři různé tradice: britské sociální drama, britský černý humor a žánr sportovního filmu. Detailní rozbor filmu si můžete přečíst tady. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Naprosto dech beroucí komedie, kde jsem se smál snad pořád a ta hodinka a půl byla fuč, ani jsem se nanadál. V prvé řadě, co film dělá tak dokonalým, jsou až na Roberta Carlyleho, téměř neznámí herci, kteří se s filmem zžili. Dovolili si dělat ten anglický humor po svém a mě osobně dokázali naprosto přesvědčit ve všech ohledech. No a Robert jako vždy, bezchybný a výborný výkon. Celý film je prokládán skvělými hláškami a momenty, kdy se člověk dívá a ze situace, kdy nic neočekává, se něco stane a on leží v křečích smíchu. Tak to má vypadat. A soundtrack dokonale vystihuje situace, ketré se v tomto filmu odehrávají. Největší pecky 80. let. Takže pro mě jednoznačně plný počet, a já se k tomuto filmu budu vždy rád vracet a budu ho doporučovat známým. Kéž by bylo takto povedených filmů více. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Britská komedie. Vynikající britská komedie. S prvotřídním obsazením. Navíc o takovém tématu, při kterém se vyprávění může snadno zvrtnout. Ale k tomu naštěstí nedošlo. Do naha má spád, je zábavné (a po rozpačitějším rozjezdu čím dál zábavnější) a hlavně má neuvěřitelné povedený casting. Další britská zábava, která má veliké kouzlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh jsem poprvé viděl na divadle, kde mě dostal, ale k jeho filmové verzi jsem si hledal cestu docela dlouho. No, tak konečně je to tady. Britové ukázali svůj skvělý smysl pro humor. Prostředí je tu zachyceno tak dobře, že klidně uvěříte, že celý tenhle nápad mohl být pravdivý. Výborná sebranka, kde asi nikoho moc znát nebudete - kromě Toma Wilkinsona - ale to vůbec nevadí, protože je to prostě sranda. Skvělé i po těch letech. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šest nezaměstnaných dělníků sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Tanečníci, co se u nich ve městě minulý týden svlékli do plavek, jsou za vodou. A proč by to nezkusili taky? A tak začnou nacvičovat parádní číslo. A já se celkem v některých sekvencích bavil. Herci v čele s Robertem Carlylem stáli za to, ale stejně mě výsledek nějak výrazně neoslnil. 50% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Steve Huison (Lomper) svoje červené kožené tangá z filmu venoval do aukcie na pomoc organizácii pre duševné zdravie. (Raccoon.city)
  • Film bol natočený za 40 dní. Natáčalo sa v Sheffielde na severe Anglicka. (Raccoon.city)
  • Na videokazetě, kterou v obchodním domě David (Mark Addy) ukradne a posléze ji hlavní postavy sledují, aby získali inspiraci, je americký muzikál Flashdance (1983). (korbitch22)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama