Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O boxu vím to, že se jedná o sport, kde do sebe dva řežou jak smyslů zbavení a čekají, kdo z nich skončí na lopatkách nebo na vozíčku. O Kličkovi jsem věděl to, že se jedná o jednoho z nejlepších (možná i nejlepších) boxerů současnosti. Tento dokument mi trochu přiblížil jeho život, boxerské začátky a i to, že mimo ring se jedná o charismatického chlapíka, kterému nejde jen o to z někoho vymlátit duši. Kromě těchto informací se jedná o velice zdařilý a dobře natočený dokument, který není pouhým studijním materiálem ale zábavnou podívanou z atraktivního boxerského prostředí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rešpekt a pokora! Slová, ktoré vyjadrujú môj obdiv k filmu, o ktorom som mal predstavu, že sa bude niesť v duchu glorifikácie týchto slávnych bratov. Mýlil som sa, je to ukážkový dokument, ktorý treba vidieť! Tie dve slová zároveň znejú ako motto, či životná filozofia týchto výnimočných osobností. Odteraz sa už na ich zápasy pozerám z úplne inej perspektívy a úprimne im držím palce vo všetkých sférach života. 90%. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc prima životopisný film o dvou sympatických bratrech a nesympatickém boxu. To, co jsem viděla, je opravdu někdy na hraně života a ty rozmlácené obličeje toho byly dokladem. Nedivím se mamce, že její mateřský pud jí pomohl v jejím rozhodnutí nic nevidět, ale hlavně slyšet, že to přežili. Celá ta rodina na mě působila, že si prožili své a přes ideje té doby, která jim byla všude vnucovaná si udrželi kluci zdravý rozum. A Coca cola v USA pak s nimi zamávala, ten strašlivý kapitalistický svět..........ale mňam, to byl jeden z momentů, kdy jsem se musela smát. Myslím, že i Černobyl otevřel oči jejich taťkovi, když slyšel, co se říká v médiích, ale sám byl svědkem něčeho zcela odlišného a jsem přesvědčená, že nebýt vyboxovaných peněz, tak už kluci tátu nemají. Ale to se musí vidět. Jak nemám box ráda, tak tenhle film mně sednul. A kluky jsem si pletla každou chvíli, jak si byli podobní:-) ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

výborný dokument, po jehož zhlédnutí musíte před oběma bratry smeknout, i pokud jste (třeba jako já) boxem naprosto nedotčeni.. sledovat jednak vyrůstání a jednak vzestupy i pády obou Kličků je zajímavé, poučné i zábavné, takže se téhle podívané rozhodně nebojte ani v případě, že veškeré vaše znalosti ohledně boxu končí tím, že víte, že kdysi boxoval nějaký Muhammad Ali, že Mike Tyson komusi ukousl kus ucha a že v současnosti jsou tu bratři Kličkové, kteří ovládají těžkou váhu.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Současnou neporazitelnost těch dvou ukrajinských izotopů opravdu nechápu, neb já bych je zmydlil ve třech kolech a možná i oba najednou. Létal bych jak motýl, bodal jako včela. Byl bych tak rychlý, že den před zápasem bych šel zhasnout hlavní světlo v ložnici a než by byla tma, už bych ležel v posteli. Poslední tři slova, co by ti dva na podlaze ringu slyšeli, by byla „osm, devět, deset“, samozřejmě za předpokladu, že by byli při vědomí. Akorát mám podmínku, aby byli v jiném ringu, možná pro jistotu v úplně jiné aréně. Pak by platilo další velkohubé prohlášení, že jejich pěsti nemohou zasáhnout to, co neuvidí.. Ohledně dokumentu, oceňuji dvě věci. Neúctu k šedovlasému stojanu na zlaté řetězy známému též jako Don Král, co peníze bral a široký prostor kritickým momentům kariéry (porážky, zranění, neshody), které v kontextu s jejich současnou nadvládou potvrdily teorii Maxe Schmelinga o nutnosti umět se opakovaně zvednout ze dna (což se samozřejmě týká nejen oblasti sportu). A jestli by bylo pro box dobré zjistit, kdo z nich je vlastně nejlepší? Asi ne, maminky se mají poslouchat a stejně by to bylo, jako by Muhammad Ali boxoval s Cassiusem Clayem.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama