Reklama

Reklama

Kids

Trailer

Obsahy(1)

52-tiletý režisér Larry Clark ve filmu Kids velmi přesvědčivě zachytil podle scénáře devatenáctiletého mladíka jeden den ze života newyorských teenagerů, jejichž čas takřka beze zbytku vyplňují drogy a sex. Mladíček Telly je posedlý získáváním nezletilých panenských milenek. Kromě jiných předností to pro něj znamená jistotu, že se nenakazí nějakou pohlavní chorobou. Právě on však nevědomky šíří AIDS...
Film je velmi sugestivní a znepokojivou moralitou, varující před drogami, násilím a promiskuitou. Clark obsadil do filmu výhradně neherce, jež dokázal přimět k mimořádně spontánnímu projevu. Dospělí se ve filmu až na několik výjimek neobjevují; svět osmnáctiletých "dětí" tu existuje jakoby v izolaci, takže dospělí tu nevystupují ani jako "nepřátelé". Clark bohužel nezachycuje sociální zázemí svých postav a jen sporadickými náznaky obohacuje jejich poněkud jednostrunnou charakterizaci. Snímek, v četných erotických scénách balancující na hranici měkké pornografie, je v domácích kinech přístupný (na rozdíl o některých zahraničních států) již od patnácti let. Právě mladé generaci je totiž Clarkovo dílo jako memento určeno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (268)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film v mých očích snižuje hlavně fakt, že jsou zde naprosto černobílé postavy. Co tímhle chtěl Clark říct jsem tak nějak pochopil a neříkám, že některé charaktery mladých má přečtené, bohužel se zřejmě stýkal jen s blbečky. Totiž není zde nikdo vyloženě kladný nebo někdo, kdo by se snažil o víc a to sorry, nevím, jestli takhle ztratil víru v dnešní mládež (kterou nechci obhajovat, vlastně k ní stále patřím a proto vím, jak to alespoň u nás chodí/chodilo) anebo prostě nikoho jiného z tehdejších mladých neznal, nevím. Co vím je, že tohle si už určitě nebudu chtít nikdy pustit. 40 %. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

No, podľa mňa toto bol jeden drbnutý film s ešte drbnutejšími deckami v hlavných úlohách! Kto vie, asi by ma šokoval pred tými osemnástimi rokmi, teraz rozhodne nie, práve naopak! Dialogy hlavných hrdinov mi nenormálne pili krv ( Telly, Casper) ! Alebo, kedˇ mladučká Jenny prišla do klubu NASA a všetci ju tam vítali ako VIP hosťa, ktorý každý večer '' rozbije '' liter na drinkoch... Vedˇ tie decká len zevlovali a vôbec nemali prachy! Jediné, za čo udeľujem práve tú jednu hviezdičku je fakt, že som mal nepríjemný pocit, kedˇ som si uvedomil, že hrozba AIDS je reálna a potom za scénku s chlapíkom bez nôh. Inak som tento film musel doslova dávať na etapy! ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Staré dobré paravidlo: Nie všetko, čo skrsne v chlastom ošialenej hlave je dobý nápad a skončí dobre! No jasné, každý sme mali 15-sť, každý sme boli teenager. Hormóny explodovali a jediné čo v hlave frčalo bola šukačka, šukačka a šukačka. A celý svet sa točil len o tom, kde sa spácha nejaká ekšn ,aby bolo kde šukať. O tom, že chlast, sex a rock´n´roll sprevádza mládež medzinárodne niet pochýb. No môžeme byť zatiaľ radi, že nie vo všetkom sa musíme opičiť po podobne sexom posadnutým Američanoch. Nechcem sa dožiť doby, kedy moja dcéra uvedomele a s podozrením pôjde na AIDStest. Samozrejme že film je určený len veľmi ohranečenému vekovému publiku, do ktorého ešte chvalabohu patrím. Snímok síce kus mimo našu relatívne zdravú Európu, ale i tak trafil do čierneho! ()

Faidra odpad!

všechny recenze uživatele

Ač rok je to mnohý, vidím to jako dnes. Své spolužáky z gymplu, kteří byli ze zprávy, že se jde se školou do kina, otrávení už předem v tušení, že se nám opět poštěstí zhlédnout veledílo. A sebe, jak je utěšuju : "Berte to z tý lepší stránky, vždyť se ulejem, ne?" Když šly závěrečné titulky, většina lidí seděla v konsternovaném tichu, někteří se nahlas smáli a někteří (včetně pedagogů) spali. Jen já jsem seděla a usedavě vzlykala: "A kvůli tomuhle jsem přišla o chemii a němčinu, búúúúúúúú..." ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film, který se těžko popisuje a ještě hůř hodnotí. Svým způsobem není ničím výjimečný, jenom prostě tím, že realitu zachycuje jako realitu. Ano, vždy to nechodí tak jako v Kids, všichni teenageři takoví nejsou (já jsem toho důkazem), ale přesto existuje skupinka lidí, která tenhle život žije. A tahle 90 minutová sonda do toho, jak to v podobný kupině lidí chodí, rozhodně neslouží jako pobavení pro sobotní večer, naopak vás svým způsobem strhne... pravděpodobně zhnusí... prostě ovlivní spíš negativně než pozitivně. Já osobně bych většinu těch lidí (hlavně tedy Tellyho) nejradši nakopala do p*dele, což nakonec asi znamená, že to ve mně nějakej dojem zanechalo. A jsem celkem ráda, že žiju ve světě, v jakým žiju. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (21)

  • Justin Pierce, který hrál Caspera, si během natáčení zlomil zápěstí. (ČSFD)
  • Postava, ktorú stvárnil Justin Pierce mala meno Casper. Toto meno prebrala od inej filmovej postavy z rovnomenného filmu. Aj preto Casperovi vo filme niektorí účastníci párty neveria, že je to jeho skutočné meno. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla v lednu 1995 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama