Reklama

Reklama

Ahoj! Jak se máš?

  • Rumunsko Buna! Ce faci? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Protagonisty brilantně vystavěného a neobyčejně duchaplného příběhu jsou manželé Gabriel a Gabriela, on hudebník, ona majitelka čistírny oděvů. Během dvacetiletého soužití se z jejich vztahu dávno vytratilo veškeré jiskření, a oběma tak chybí už jen krůček k tomu, aby podlehli mámivému kouzlu internetového chatování. Po několika nocích strávených online komunikací s cizincem, se oba zamilují – neví však, že v podstatě komunikují jeden s druhým. Vášnivá přitažlivost k neznámé osobě se mísí s pocity viny vůči jejich podváděnému partnerovi. Ještě více zmatený je jejich syn Vladimír, teenager s velmi aktivním sexuálním životem, když zjistí, že jeho rodiče flirtují po síti. Virtuální svět je přitažlivý, ale skutečné setkání obou milenců je nevyhnutelné… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

V podstatě klasická zápletka: ona miluje jiného a on jinou a přitom jsou jen oni dva. Obrácený vývoj synáčka za honbou nedosažitelného (unikajícího) a otevřený konec z filmu dělají příjemné pokoukání. Ne úplně šťastně je však zakomponovaná složka chatu ve formě vět v obraze, která bez problémů určitě funguje pro rumunsky hovořící publikum, ale ostatní odsuzuje ke zmatenému sledování dvou titulků. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na současnou rumunskou produkci a tenhle vzorek mě potěšil. Jednak si nic nedělá z toho, že se sem tam objeví prso nebo zadek a druhak nešpekuluje s obrazem, filtry a tak. Příběh samotný je banální, ale o to pochopitelnější a přístupnější divákovi. Figurují zde vlastně dva vypravěči a zejména Vladimírův pohled na svět je super. Závěr taky potěšil, takže se nakonec hodnocení vyšroubovalo na slabší 4*. ()

Reklama

celticek 

všechny recenze uživatele

Po určité době dám rád plný počet. Spousta uživatelů asi ne, ale já jsem tam tu opravdovost viděl. Původně jsem šel na francouzský film, Rumuni ale překvapili. Zajímavé záběry, mého srdce se dotkly hlavně 3 scény (ťukání do klávesnice v rytmu piana(nebo klavíru?:)), klepač a odchod Gabriely z Gabrielova koncertu). 5 hvězdu dávám za celkově prožitý den a večer, který mohl skončit jinak, ale nakonec skončil tak, jak skončit měl. Díky, žes šla, Evi.:) ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem, že se zasměju, dojmu nebo alespoň budu příjemně bavit. Místo toho jsem sledovala nepříliš originální a nepříliš zábavný film bez nějaké rozvíjející se dějové linky (postavy si hodinu a půl prakticky jen chatují), který nemá ani atmosféru, ani styl. Velmi lehce zapomenutelné. [MFF Karlovy Vary 2011] ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, rozhodně by jsem neřekla, že jde o neobyčejně duchaplný příběh. Neviděla jsem nic, co by se nedalo dopředu odhadnou. Film postrádal silnou atmosféru, příběh, herecké výkony...nebylo tam nic, co by se mě dotklo a oslovilo mě. Dialogy jako klišé, rozpad dlouholetého soužití podle šablony a obrazové kompozice bez mého povšimnutí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • „Nápad vznikol vtedy, keď sme premýšľali, čo by si dvaja protagonisti napísali ako prvé počas četovania na internete. Ahoj! Ako sa máš?, to znelo asi najlepšie. A keď sme potom v roku 2010 mali prvú projekciu na Transylvánskom medzinárodnom filmovom festivale, dali sme urobiť tričká s týmto názvom a ľudia z nich boli unesení," vyhlásil Alex Maftei. (Sufferer)

Reklama

Reklama