Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen I – Haó no tamago

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅰ 覇王の卵 (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Narodený z obesenej ženy sa sirota Guts dostáva do výchovy žoldniera. Napriek neľahkému detstvu vyrastie z tohto dieťaťa silný mladík a veľmi schopný bojovník. Jeho sila mu dovoľuje používať aj masívny meč, ktorý presahuje dĺžku dospelého človeka.
Pri jednom z mnohých vojnových ťažení spoznáva Cascu a charizmatického Griffitha, vodcu žoldnierskej Skupiny Jastraba a držiteľa záhadného prívesku - Behelit. Guts mu očividne padne do oka a stane sa jedným z nich. Medzi členmi družiny nájde skutočných priateľov a postupom času získa pozíciu ako Griffithova pravá ruka.

Toto je iba jedna kapitola príbehu z rozsiahlej manga ságy od autora menom Kentaro Miura. Veľmi temný fantasy príbeh láka stále nových fanúšikov, pretože dej nie je ani po vyše dvadsiatich rokoch od jeho uvedenia v roku 1990 stále uzavretý. V roku 1997 sa Berserk dočkal aj svojho 25 dielneho anime prevedenia, ktoré slávilo tiež veľký úspech. Po približne ďalších pätnástich rokoch sa dostávame opäť k anime, ktoré bude ale na rozdiel od svojho seriálového predchodcu rozdelené do niekoľkých dlhších filmov. Prvý z radu filmov, ktoré majú pokryť dej celej manga predlohy, bude uvedený v roku 2012. Nesie názov Berserk Golden Age Arc I: Egg of the Supreme Ruler a ako jeden z troch filmov nám zachytí časť príbehu „zlatého obdobia“. (Trip)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (65)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Berserka, tudíž i pro mě, je tenhle projekt více než vítaný. Rozepisovat se o ději tady nebudu... řeknu jen, co mi vadilo. Animace a kresba je opravdu na vysoké úrovni a je to pastva pro oči.... ovšem jen do té doby, než převezme veškeré otěže CGI. Nevadí mi, když se v anime objevují "full-cgi" prvky.... ale tady to vyloženě bije do očí. Upoutávka na druhý díl ovšem vypadá, že by mohla být, co se CGI týče, ochuzena. Nicméně i tak je první film vynikající a určitě nahlodá Berserk-panice k tomu, aby zkoukli i naprosto excelentní původní anime z roku 97, nebo se pustili do šíleně rozsáhlé (a těžce detailní) mangy. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Protože se jedná o jeden příběh, budu dodržovat stejný komentář (zatím) u všech dílů] Je to prostě Berserk, anime, které v mé hlavě zkultovnělo a já ho uctívám jako žádnou jinou šikmookou animovanou pohádku (ok, přiznávám, je tu ještě zabejčený doktor Tenma z Monster). Upřímně si povíme narovinu, že nic se vylepšit vlastně nedalo, nikdo to ani nečekal a nechtěl - proto výsledkem je rekrutující hodnota nového audiovizuálního podání, která snad přivede nové krev v podobě mladých fanoušků do Berserk univerza. Původní seriál, který zlidověl právě kvůli minirozpočtu a nedokončenému příběhu (dodnes mě nahlodává červíček zda nemám tu zpropadenou nekonečnou mangu začít číst) je nepřekonatelná srdcovka nejenom pro mě ale i tisíce dalších, kteří se jistě rádi vrátí ke Gutsovi, Griffithovi a Casce v nejepičtějším příběhu všech dob. Je tady ta zvláštní touha co nás táhne vidět příběh i staré známé v trošku jiném podání, ve verzi kde Guts má menší meč, který se zná snad i unesitelný, ve verzi, kde animace je plynulá a vlastně všechny produkční hodnoty jsou o několik řádů výše. Obstarožní seriál a "HD" remake mohou koexistovat v jednom univerzu, vlastně proč ne? Ale chraň vás ruka Páně tvrdit, že Berserk pro jednadvacáté století je nejlepší! 70 % ()

Reklama

Thunair 

všechny recenze uživatele

Hodnocení 4* dávám jen díky porovnáním s tím, jak trilogie graduje. Nebudu psát další komentáře k pokračováním. Tenhel díl je nejslabší z trilogie, ale to neznamená, že je špatný. Naopak berserk se konečně drží mangy skoro doslova a přidává novou animaci. Nebojí se krve. Nebojí se nahoty. a po shlédnutí už zbývá jen doufat, že po Golden Age části přijde i Dark Age. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Remake seriálu s důrazem na klíčové události. Vytratily se tak ale některé souvislosti a chybí i hlubší obraz vytváření vztahů a tím vlastně i modelování celého příběhu. Oproti seriálu polepšila animace, také některé sekvence byly zpracovány lépe, např. závěrečná scéna na schodech. Caska je výrazně hezčí i příjemnější než v seriálu, ale bude to i tím, že její postava už mi nebyla cizí a tak protivná jako v úvodu seriálu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Ze začátku sledování jsem byl velmi skeptický. Anime s prvky CGI ve 3D a navíc v hlavní roli drzý asiat s mečem, který je stejně velký jako on sám. Působilo to na mě, že půjde o další megalomanské a bezduché vyprávění o tvrdohlavém náctiletém pro náctileté publikum. Navíc je zde ve vedlejší roli homosexuální středověký rytíř, který vypadá a chová se jako holka. To mě zaskočilo a chvílemi i vadilo, ale nakonec jsem si zvykl. Naštěstí se ale můj pohled obrátil jako vítr, díky promyšlené zápletce, krvavým středověkým soubojům bez cenzury (lítají střeva, hlavy, nohy, neidentifikovatelné kusy, cáry atp.) a vývoji postav. Nejdříve to působí prázdně, ale pak se vše změní a příběh se dostane do správných obrátek. Místy je to hodně na efekt, ale konec naznačuje intriky a složitější vývoj, než se může na první pohled zdát. Animace je sice podivná (ne však odpudivá, je prostě jiná, než na co jsem zvyklý), ale očarovalo mě hlavně výtečné ozvučení u japonské audio stopy - realistické zvuky kopyt, údery ocelových mečů o sebe, zvuky pohybů. Po trpkém začátku se velmi těším na další díl. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama