foto

Hóko Kuwašima

  • nar. 12.12.1975 (42 let)
    Kanegasaki, prefektura Iwate, Japonsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Spatřit tuto drobnou japonskou "herečku" před kamerou není zrovna běžné, a to i přesto, že patří k jedné z nejobsazovanějších a její filmografie je velmi, velmi dlouhá. Patří k vrstvě herců, kteří jsou v českých luzích a hajích oproti hercům "klasickým" poměrně opomíjení, ale v Japonsku může jejich sláva dosáhnout hvězdných rozměrů. Houko Kuwashima totiž propůjčuje svůj hlas animovaným postavám - je tedy seiyuu a navíc jednou z nejznámějších.

Narodila se 12.prosince 1975 v Iwate v Japonsku. Debutovala ve svých 20 letech ve známém sci-fi seriálu KIDOU SENKAN NADESHIKO a rovnou v hlavní roli, kterou byla Yurika Misumaru - potrhlá kapitánka kosmické lodi Nadešiko. Další role na sebe nenechaly dlouho čekat a od té doby obdařila darem řeči desítky postaviček v desítkách filmů, OVA, seriálů i počítačových her. Profesionálně se věnuje také zpěvu, mimojiné i písním k anime. Nazpívala například píseň k již zmíněnému seriálu KIDOU SENKAN NADESHIKO.

Protože množství děl, na kterých se Houko Kuwashima podílela, je obrovské, zmíníme si jen ta nejdůležitější. V roce 1997 se objevuje po boku snad ještě o něco slavnější Megumi Hayashibary v seriálu SLAYERS TRY jako dračice Filia ul Copt, dva roky na to pak jejím hlasem hovoří titulní postava seriálu KAMIKAZE KAITOU JEANNE a také Aoi Housen z INFINITE RYVIUS.

V říjnu 2000 se na čtyři roky stává odvážnou bojovnicí Sango ve fantasy seriálu INUYASHA. Rok 2001 patří k nejúspěšnějším. Za prvé přichází titulní role přemýšlivé princezny ve filmu studia 4°C PRINCEZNA ARETE, dále hlavní role pubertální nájemné vražedkyně Yumury Kiriky v seriálu NOIR, promlouvá k nám jako uzavřená počítačová čarodějka Satsuki Yatouji ze seriálu X a objeví se i v oblíbeném a zároveň proklínaném seriálu BEYBLADE.

Soutěživou středoškolačku Kaguru v komediální sérii AZUMANGA DAIOH zbaví němoty v roce 2002, stejně jako tajemnou Quon Kisaragi ve sci-fi RAHXEPHON, princeznu Shoukei v 12 KOKUKI a nakonec počítačového génia Minoru Kokubunjiho v CHOBITS. Chlapecké postavy namluvené ženou ostatně představují v anime jev vcelku běžný. Další léto následuje studentka detektivní školy Megumi Minami obdařená fotografickou pamětí v krimi seriálu pro teenagery TANTEI GAKUEN Q a Rose Tomas ve velmi úspěšném FULL METAL ALCHEMIST. V roce 2004 pak může divák sledovat její výkon v roli Margaret Burton v MADLAX. V různých rolích a letech se objevila i v několika dílech ze světa Gundamu.

Kariéru má Houkou Kuwashima roztočenou na plné obrátky a zatím to nikde neskřípe. V letech 2006 a 2007 vdechla či stále vdechuje život postavám v následujících seriálech: CLAYMORE (Clare), DENNO COIL (Isako), SAIUNKOKU MONOGATARI (Shuurei Kou), SHIGURUI (Mie Iwamoto), TALES OF SYMPHONIA (Presea Combatir) či ZOMBIE-LOAN (Michiru Kita). Do konce roku 2007 se můžou otaku, tedy fandové anime, těšit na její role ve filmu i seriálu CLANNAD či sérii BAMBOO BLADE.

Volitel "Subjektiv" Anonymity

Herecká filmografie

Filmy

2017 Učú Senkan Jamato 2202: Ai no šenšitači – Daiiššó kóši hen
Učú Senkan Jamato 2202: Ai no šenšitači – Dainišó haššin hen
Učú Senkan Jamato 2202: Ai no šenšitači – Daisanšó džun'ai hen
2016 Kubikiri Cycle: Aoiro Savant to zaregoto cukai
2015 Impérium mrtvých
2013 Eiga Precure All Stars New Stage 2: Kokoro no tomodači
Seitokai no ichizon Lv.2: Watasu seitokai
Star Driver: The Movie
2012 Eiga Precure All Stars New Stage: Mirai no tomodači
Sankarea
Učú senkan Jamato 2199
2011 Cangao Duoji
Hakuóki: Sekka roku – Šinsengumi kitan
Hókago no Pleiades
Sendžó no Valkyria 3: Unrecorded Chronicles – Tagatame no džúsó
Sōkō kihei Votoms: Koei futatabi
Tales of Symphonia: The Animation – Sekai tógó hen
2010 Eiga Heartcatch Precure! Hana no mijako de Fashion Show... desu ka!?
Haruka naru toki no naka de 3: Owarinaki unmei (TV film)
Chii's Sweet Home: Čii to kočči, deau.
Quiz Magic Academy: The Original Animation 2
Sókó kihei Votoms: Gen'ei hen
Tales of Symphonia: The Animation – Tethe'alla Hen
2009 AIKa Zero
Hyakko Extra
2008 Clannad: Mō hitotsu no sekai, Tomoyo hen
Inujaša: Kuroi Tessaiga
Mai-Otome 0: S.ifr
Meitantei Conan: Senricu no Full Score
Quiz Magic Academy: The Original Animation
2007 Gekidžóban Clannad
Haruka naru toki no naka de 3: Kurenai no cuki (TV film)
Lupin sansei: Kiri no Elusive (TV film)
Mahó šódžotai Arusu
2006 BALDR FORCE EXE Resolution
Kjó no go no ni
UFO Princess Valkyrie: Toki to jume to ginga no utage
2005 Gekidžóban Hagane no renkindžucuši: Shambala o juku mono
Gekijōban Naruto: Daigekitotsu! Maboroshi no chiteiiseki dattebayo!
Hotori: Tada saiwai o koinegau (TV film)
Irija no sora, UFO no nacu
UFO Princess Valkyrie: Seireisecu no hanajome
2004 Interlude
Inujaša: Guren no hóraidžima
Inuyasha - Meguri au mae no unmei koiuta (TV film)
2003 Haruka naru toki no naka de 2: Široki rjú no miko
Inujaša: Tenka hadó no ken
RahXephon OAV
RahXephon: Tagen hensókjoku
2002 Bakuten Shoot Beyblade The Movie: Gekitō!! Takao vs Daichi
Blue Gender - Zrozen k boji
Eiga Doraemon: Nobita to Robot Kingdom
Haruka naru toki no naka de: Adžisai jumegatari
Inuyasha - Kagami no naka no mugenjō
2001 Arete hime
Azumanga daiō
Azumanga daió The Animation
Inuyasha - Toki o koeru omoi
Kovboj Bebop: Lovec odměn
Zone of the Enders: Z.O.E. 2167 Idolo
2000 Kōtetsu tenshi Kurumi Encore
1999 Čóšin hime Dangaizer 3
Kaitóranma: The Animation
Master Keaton
1998 Gekiganger 3: Nekkecu daikessen!!
Kidó senkan Nadesico: Prince of Darkness

TV seriály

2017 Gintama. (TV seriál)
2016 Cardfight!! Vanguard G: Next (TV seriál)
Durarara!!×2: Kecu (TV seriál)
Hakuóki: Otogisóši (TV seriál)
Hibike! Euphonium 2 (TV seriál)
2015 Durarara!!×2: Ten (TV seriál)
Gintama° (TV seriál)
Hókago no Pleiades (TV seriál)
Osomacu-san (TV seriál)
Saenai Heroine no sodatekata (TV seriál)
Subete ga F ni naru: The Perfect Insider (TV seriál)
World Trigger: Tōbōsha hen (TV seriál)
2014 Cross Ange: Tenshi to ryū no Rondo (TV seriál)
Dragon Ball Kai (TV seriál)
Girlfriend (Kari) (TV seriál)
Happiness Charge Precure! (TV seriál)
Hero Bank (TV seriál)
Inari, konkon, koi iroha. (TV seriál)
Keroro (TV seriál)
Madan no ó to Vanadis (TV seriál)
Space☆Dandy (TV seriál)
World Trigger (TV seriál)
Z/X: Ignition (TV seriál)
2013 Čihajafuru 2 (TV seriál)
Gaččaman Crowds (TV seriál)
Galilei Donna (TV seriál)
Ore no imóto ga konna ni kawaii wake ga nai. (TV seriál)
Phi Brain: Kami no Puzzle (TV seriál)
Pretty Rhythm: Rainbow Live (TV seriál)
2012 Ginga e Kickoff!! (TV seriál)
Lupin the Third: Mine Fudžiko to iu onna (TV seriál)
Sankarea (TV seriál)
Seitokai no ičizon Lv.2 (TV seriál)
Shining Hearts: Šiawase no Pan (TV seriál)
Zecuen no Tempest: The Civilization Blaster (TV seriál)
2011 Čihajafuru (TV seriál)
Dantalian no šoka (TV seriál)
Digimon Xros Wars: Toki o kakeru šónen Hunter-tači (TV seriál)
Gosick (TV seriál)
Nurarihjon no mago: Sennen makyó (TV seriál)
Pretty Rhythm: Aurora Dream (TV seriál)
Šakugan no Šana III: Final (TV seriál)
2010 Digimon Xros Wars (TV seriál)
Hakuóki: Hekkecu roku – Šinsengumi kitan (TV seriál)
Hakuóki: Šinsengumi kitan (TV seriál)
Heartcatch Precure! (TV seriál)
Iron Man (TV seriál)
Star Driver: Kagajaki no Takuto (TV seriál)
Uragiri wa boku no namae o šitteiru (TV seriál)
2009 Aoi bungaku Series (TV seriál)
Darker than Black: Rjúsei no Gemini (TV seriál)
Elementhunters (TV seriál)
Inuyasha Kanketsu-hen (TV seriál)
Kobato. (TV seriál)
Sendžó no Valkyria: Valkyria Chronicles (TV seriál)
Sóten kóro (TV seriál)
Umi monogatari: Anata ga itekureta koto (TV seriál)
2008 Allison to Lillia (TV seriál)
Aria the Origination (TV seriál)
Bohové smrti (TV seriál)
Bónen no Xamdó (TV seriál)
Clannad After Story (TV seriál)
Hyakko (TV seriál)
Jakušidži Rjóko no kaiki džikenbo (TV seriál)
Kaiba (TV seriál)
Kurozuka (TV seriál)
Mórjó no hako (TV seriál)
Nacume júdžinčó (TV seriál)
2007 Bamboo Blade (TV seriál)
Clannad (TV seriál)
Claymore (TV seriál)
Dennō coil (TV seriál)
Džúsókikó Dancougar Nova (TV seriál)
El Cazador de la bruja (TV seriál)
Macross Frontier (TV seriál)
Mokke (TV seriál)
Mononoke (TV seriál)
Night Wizard The Animation (TV seriál)
Saiunkoku monogatari 2nd Series (TV seriál)
Shining Tears X Wind (TV seriál)
Šigurui (TV seriál)
Zombie-Loan (TV seriál)
2006 Ajakaši: Japanese Classic Horror (TV seriál)
Black Jack 21 (TV seriál)
Black Lagoon: The Second Barrage (TV seriál)
D.Gray-man (TV seriál)
Dívka z Pekla 2 (TV seriál)
Ergo Proxy (TV seriál)
Fate/stay night (TV seriál)
Jošinaga-san či no Gargoyle (TV seriál)
Kekkaiši (TV seriál)
Kin'iro no Chord: Primo Passo (TV seriál)
Pokémon: Diamant a perla (TV seriál)
Ray the Animation (TV seriál)
Saiunkoku monogatari (TV seriál)
Simoun (TV seriál)
Šidžó saikjó no deši Ken'iči (TV seriál)
Yume tsukai (TV seriál)
2005 Gun x Sword (TV seriál)
Happy Seven: The TV Manga (TV seriál)
Transformers: Galaxy Force (TV seriál)
Trinity Blood (TV seriál)
2004 Bleach (TV seriál)
Bókjaku no senricu (TV seriál)
Čódžúšin Gravion Zwei (TV seriál)
Haruka naru toki no naka de: Hačijóšó (TV seriál)
Kenran butó sai: The Mars Daybreak (TV seriál)
Keroro gunsó (TV seriál)
Kidó senši Gundam Seed Destiny (TV seriál)
Madorakkusu (TV seriál)
Monster (TV seriál)
Sunabózu (TV seriál)
Uta kata (TV seriál)
2003 Bakuten Shoot Beyblade G Revolution (TV seriál)
Džúbei ninpúčó: Rjúhógjoku hen (TV seriál)
Fullmetal Alchemist (TV seriál)
Kondžiki no Gash Bell!! (TV seriál)
Mahó šódžo tai Arusu (TV seriál)
Takahaši Rumiko gekidžó: Ningjo no mori (TV seriál)
Tantei gakuen Q (TV seriál)
UFO Princess Valkyrie: Džúnigacu no jasókjoku (TV seriál)
2002 Azumanga daió: The Animation (TV seriál)
Bakuten Shoot Beyblade 2002 (TV seriál)
Čódžúšin Gravion (TV seriál)
Džúni kokuki (TV seriál)
Hanada šónenši (TV seriál)
Chobits (TV seriál)
Kidō senshi Gundam SEED (TV seriál)
RahXephon (TV seriál)
2001 Beyblade (TV seriál)
Cyborg 009: The Cyborg Soldier (TV seriál)
Final Fantasy: Unlimited (TV seriál)
Geneshaft (TV seriál)
Kidó tenši Angelic Layer (TV seriál)
Kōtetsu tenshi Kurumi 2 shiki (TV seriál)
Noir (TV seriál)
Project ARMS: The 2nd Chapter (TV seriál)
X (TV seriál)
Z.O.E Dolores, i (TV seriál)
2000 Argento Sóma (TV seriál)
Denšin mamotte šugogetten! (TV seriál)
Gate Keepers (TV seriál)
Inu Yasha (TV seriál)
Karakuri kiden Hiwó senki (TV seriál)
1999 Betterman (TV seriál)
Blue Gender (TV seriál)
Bomberman B-Daman: Bakugaiden victory (TV seriál)
Gokudó-kun man'júki (TV seriál)
Kamikaze kaitó Jeanne (TV seriál)
Kótecu tenši Kurumi (TV seriál)
Mugen no Ryvius (TV seriál)
One Piece (TV seriál)
1998 Mamotte shugogetten! (TV seriál)
Master Keaton (TV seriál)
1997 Pokémon (TV seriál)
Slayers Try (TV seriál)
Virus (TV seriál)
1996 Detektiv Conan (TV seriál)
Gegege no Kitaró (TV seriál)
Kidó senkan Nadesico (TV seriál)
1995 Bišódžo senši Sailor Moon Super S (TV seriál)
1988 Soreike! Anpanman (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace