Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tyhle jižanské úchylárny mám obzvlášť ráda. Nevěřila jsem sice, že Nicole nepřestřelila, ale když už šílená estetika amerického jihu na konci 60. let, tak už tedy s řádně věrohodnou hrdinkou. Tolik plastových kravin a neprodyšných textilií na sobě v životě neměla a celý ansámbl se v životě nikdy tolik nepotil jako tady. Úchylné, úchylné, úchylné, zábavné, a velmi dobré. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

hodně "divný", v určitých směrech až skoro úchylný snímek, který se trochu uměle snaží být retro a z žánrového hlediska se asi nedá zaškatulkovat.. celou dobu je to vlastně o ničem a herecké výkony mě nijak zvlášť neoslovily - Efron nevýrazný, postavy Kidman a Cusacka naopak až moc "vyhnané do extrémů" a ani McConaughey mě zde na rozdíl od jiných filmů nebavil.. závěrečná desetiminutovka má aspoň celkem koule, ale s celkovým dojmem jakési nijakosti už nic moc nenadělá.. slabé 3* ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu ma prekvapujú kontroverzné reakcie na tento film, pretože sa podľa mňa jedná o solídny celkom inteligentný priemer, ktorý nijako nevyniká,ale ani ničím neurazí. Herci hrajú, čo majú, úplne všetci, takže tiež nechápem ich tunajšie porovnávanie. Postavy dostanú to, čo si zaslúžia, respektíve dopadnú podľa toho, ako sa v určitý moment zachovajú. Trocha drsné dospievanie jedného plachého citlivého mladíka v prostredí jemu neprirodzenom. Ale aspoň si raz zasunul tam, kde chcel. Film o hercoch a atmosfére, žiaden hitový potenciál v ňom ale nie je a ani nechce byť. Čo je na Hollywood celkom príjemná zmena. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Bez kontextu k tomu, kde se to promítalo, je to normální, velice průměrný film. Ale kdybych to viděl v soutěži na nejprestižnějším světovém festivalu, tak se tomu popravdě řečeno budu smát taky a velmi kritickým a odmítavým reakcím se nedivím. Tohle nemá v hlavní soutěži co dělat. Nepřehledný a nudný příběh (zajímalo, respektive mohlo vůbec někoho zajímat co se tam děje?) a zneužívaní soulových hitovek k iluzi toho, že film má jakýsi drajv - samozřejmě že ve skutečnosti žádný nemá (žádná druhá Jackie Brown se v tomto směru opravdu nekoná). Ke třetí hvězdě se to blíží jenom díky Nicole Kidman a těm pár minutám, kde byl Cusack, jakkoli ho jinak příliš nevyhledávám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prvním plánem bylo vybrat ty správné herce. Zac Efron zaujme mladší dámy, Matthew McConaughey i ty starší, i když ono to může být i naopak. Nicole Kidman v tomhle snímku oku lahodí a je taková divoká. No a k nim se přidá na až tak ušlápnutá služka Macy Gray, v roli "černé otrokyně" naprosto skvělá, no a nesmí chybět hnusný záporák, který se vám nebude ani chvíli líbit, v trochu jiné roli Johna Cusacka. Každý herec je zde na první pohled dokonalý kalkul. Do hlavní role je dán hezounek, který zase tak moc hrát neumí, upozaděn je pak hezoun, který už nám předvedl, že hrát umí, a jak. Bohužel role, kterou Matthew McConaughey přijal je místy podobné té, kterou ztvárnil ve snímku "Killer Joe". Není to až takový cvok, ale jak místy mluví, jakou má dikci a jak se chová, no, je to hodně podobné. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/reporter-2012-35.html ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama