Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, což nevim zda je ve prospěch nebo ne. Každopádně klobouk dolů za herecký výkony, všichni byli dobří, kort John Cusack a mile mě překvapil Zac Efron v takovéhle roli. Nicole byla hezká a zároveň ošklivá, což byl asi záměr přehnanosti. Co mi vadilo, byl naprosto chaotický začátek, kdy jsem absolutně nechápala o co jde a co mají všichni společného, až v polovině filmu začlo všechno zapadat. Jinak k tomu nemám víc co říct... snad jen, že ještě že byl swimmer :) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jednooký Matthew McConaughey, nahý Zac Efron a Nicole Kidman s obličejovými výrazy o škále panenky barbie - to jsou jediné tři věci, na které si v souvislosti s tímto filmem vzpomenu. Opravdu nemohu uvěřit, že s tolika silnými jmény a tak atraktivním námětem mohlo vzniknout něco tak plytkého. Zásadní chybu bych hledal ve scénáři - ve filmu je věnováno příliš mnoho prostoru naprostým zbytečnostem a důležité informace posouvající děj padají prakticky mimoděk. Rovněž práce s postavami mi přišla poněkud neobratná - všechny mi z nějakého důvodu přišli jako vedlejší, těžko bych hádal, která z nich by měla být hlavní. Nemluvě o tom, že mi jejich osud byl zcela ukradený... Sečteno a podtrženo - každý z tvůrců nejspíš natáčel jiný film a výsledkem je tahle patlanina, bezduchá a zapomněníhodná. Škoda. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jižanská dramediální směs. 1) Zpočátku spíš komedie plná lehkého humoru postupně přerůstá do dramatu a na konci nabídne i trochu thrilleru. Film je žánrově neujasněný jako mladý homosexuál po prvním styku s dívkou._____ 2) Odpovídající herecké obsazení je jednou z předností snímku. 25letý Zac Efron (mladší bratr Jack) se skvělým tělem, 43letý Matthew McConaughey (starší bratr Ward, novinář), John Cusack (vězeň Hillary) i 36letý David Oyelowo (černý novinář Yardley) jsou dobrou volbou 53letého homosexuálního scenáristy, režiséra a producenta Lee Danielse._____ 3) Zaujaté reakce komentátorů na nevinnou čůrací scénu nasvědčují tomu, že jakmile se dotkneme společenského tabu, vyvolá to větší odezvu, než hromady krve a mrtvol. Jsme fakt divný svět._____ 4) Našel jsem tu pěknou větu, kterou bych doporučil všem učitelům angličtiny na školách (středních či vysokých): Could you please knock? I could've been jerkin' off in here. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s několika bizarními scénkami, ale také s několika vynikajícími pasážemi a těžko předvídatelným dějem. To rozporuplné a ne zrovna vysoké hodnocení je vcelku pochopitelné. Hodně se toho asi dalo udělat jinak a lépe, ale mě nakonec převážily ty lepší stránky a film ve mně zanechal solidní celkový dojem. Krom toho se rozhodně povedly ještě dvě další věci – navození bezchybné jižanské retro atmosféry a obsazení Nicole Kidman. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Divnej film. Podle distributorova textu jsem čekal klasickou honbu za pravdou v podání novinářů, která měla buď potvrdit rozsudek smrti, nebo ho vyvrátit. To se sice tak trochu dělo, ale neřekl bych, že by to byl zrovna hlavní motiv. Tím byla posedlost sotva dospělého kluka natupírovanou čtyřicátnicí. No netvrdím, že Kidman neměla něco do sebe, ale to slintání na mě bylo až moc dlouhé. Všechno ostatní se odehrálo nějak tak mimochodem a místy neskonale nudilo. A to je i vzhledem k obsazení docela škoda. 30% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

Reklama

Reklama