Reklama

Reklama

Apartment 1303

  • Kanada Apartment 1303 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Z apartmánu 1303 je úchvatný výhled na moře a interiér je krásně světlý a působí uklidňujícím dojmem. Méně klidný je vztah mezi matkou a dcerou, které spolu byt sdílí. Věci se zlověstně obrátí, když dcera spáchá sebevraždu. Matku dožene tragédie k šílenství a její mladší dcera se odhodlá odhalit sestřinu záhadnou smrt. Zjistí šokující historii jejich bytu, ve kterém si řada mladých žen vzala svůj život. (Nelitos)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film nemá čím zaujať. Je tak príšerne fádny a nezaujímavý a jeho tempo je naozaj vražedne uspávajúce. Lakačky žiadne a okrem slušne spracovaného pádu z okna, sa tu už nič zaujímavé neudialo. Myslel som, že i keď film je nudný, tak aspoň koniec bude divokejší a hlavne to troška aj vysvetlí, lebo z diania vo filme som mudry veru nebol. A on práve naopak, koniec celkom odfláknutý a ešte nielen, že bez nejakého vysvetlenia, ale ešte to cele viac zamotal. Aspoň, že tam hrala Rebecca De Mornay, tá ma tu bavila, ako asi všade, kde som ju videl. Na jedno pozretie to ešte ujde, ale po druhýkrát ho vidieť už nepotrebujem. Slabé 2*. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Až príliš sa to držalo overených, klasických a klišé postupov a tým pádom to nemalo ani čím prekvapiť. Dokonca ani len koniec sa nesnažil byť dômyselnejší. A keďže aj samotné herecké výkony nedosahovali potrebný štandard, film ako taký nemá parametre hororu, ktorý by dokázal zaujať, či nedajbože vyvolať zimomriavky. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa určite jedna z tých príjemnejších duchárčín poslednej doby. Pekný nový byt, ktorého obyvatelia však dlho nepožijú, divní susedia, nočné prízraky a do toho jedna rozhádaná rodinka, ktorá sa tu postupne príde poobzerať. Je to síce trochu nevýrazné, predvídateľné a s chabým záverom, ale v tomto prípade sa sústredím skôr na pozitíva a tak chválim, že som sa napriek spomínaným výtkam nenudil, malo to fajn atmosféru, sympatický audiovizuál aj herecké obsadenie, takže pohoda. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spomínam si, že originálnu japonskú verziu som sa snažil asi trikrát dopozerať, pričom ani raz sa mi to nepodarilo, takže mi bolo jasné, že sa mi to proste musí páčiť viac. Túto úlohu síce režisér podľa očakávania splnil, ale že by to bol nejaký dobrý horor, tak to povedať nemôžem. Nebyť účasti pripitučkej speváčky s gitarou Rebeccy, ktorá je jedna z mojich najobľúbenejších herečiek, musel by som ísť do podpriemeru. Apartment 1303 je totiž podľa môjho skromného názoru len tuctová a stokrát videná duchárina s neskutočne nevýrazným a plytkým dejom, minimom ľakačiek či atmosferických momentov, a navyše ešte aj odfláknutým rozuzlením, ktoré ma pomaly až naštvalo. Prvá polovica filmu, kde ukazujú dcéru samú v byte obývanom vraždiacim duchom, ešte ako tak fungovala, divák bol aspoň v nejakom napätí či očakávaní, ale potom to už šlo každou minútou z kopca, a už som bol len zvedavý, či to ten záver nejako nevylepší. Nevylepšil. Herci sú fajn, nakrútené je to pekne, efektná scéna pádu z výšky bola zvládnutá na výbornú (asi je to aj najlepšia scéna filmu)... viac už toho asi nepochválim. Za ten pomerne slušný rozpočet som čakal viac (vidím to niekde na úroveň minuloročného sklamania The Apparition). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mischa Barton a Rebecca De Mornay. Právě kvůli těmhle jménům jsem nabyl přesvědčení, že je tenhle film podhodnocený. A je. I když není to kvůli dvěma výše zmíněným dámám. Obě podaly jedny ze svých nejhorších výkonů. Nicméně i když se samozřejmě nejedná o žádný zázrak, své hororové momenty film dokázal nabídnout a to strašící děvče dokázalo být občas nepříjemné, ačkoliv na originální japonskou bleduli neměla. Dávám 40% a o jednu hvězdu nadhodnotím, protože v porovnání s jinými podobně hodnocenými kousky je tohle zázrak. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Pro zhotovení co nejsofistikovanějšího 3D filmového provedení byla produkcí najata skupina expertů z Hong Kongu. (Conspi)
  • Autorem stejnojmenné literární novely je Japonec Kei Ôishi. (Conspi)
  • Původním záměrem produkce bylo natočit film s pomocí švédského režiséra Daniela Fridella. (Conspi)

Reklama

Reklama