Reklama

Reklama

Pearl Jam Twenty

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o skupině Pearl Jam zachycuje roky, které vedly ke vzniku kapely, roky šílenství, které nastalo brzy po dosažení hvězdné slávy a následnému stažení ze světel showbyznisu. Film byl sestříhán z více než 1200 hodin málo známých záznamů kapely. Je to definitivní portrét Pearl Jam: částečně koncert, částečně intimní pohled do zákulisí a také svědectví o síle hudby a nepoddajných umělcích. (Vzorin)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Still alive... I po pátém zhlédnutí stále perfektní zážitek. Cameron Crowe naservíroval výborný dokument, na základě kterého jsem následně zažil jeden z nejlepších koncertů na vlastní kůži. Když člověk vidí a slyší Pearl Jam živě, úplně pochopí všechny ty fanoušky kteří s nimi projezdí klidně půl světa. A pocit z tohohle dokumentu je v podstatě stejný. Srdcová záležitost. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Není povolanější režisér než Cameron Crowe, který mohl mít tu čest natočit dokument o již legendárních Pearl Jam. A podle toho to taky vypadá - naprosto úžasně. Bezpochyby jediná kapela, která si stále hraje to svoje a nezaprodala se, čímž si uchovala svou vizionářskou tvář a za což si je neskutečně moc vážím. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl hodnotit hudbu a vlastně i celkově kapelu Pearl Jam, nikdy bych nemohl přemýšlet o nižším, než maximálním hodnocení. Tato kapela je svá, originální, progresivní a nemusí se stydět za žádnou deskum kterou kdy natočili a Eddieho považuju za jednoho z nejlepších rockových zpěváků vůbec. Tento dokument mě ale nějak neodrovnal. Osobně bych si dokázal představit systematičtější přístup k popisu historie kapely. Cameron Crowe to vzal hodně stručně a spousta událostí je zde jen povrchně zmíněna, jakoby předpokládal, že historii kapely každý důvěrně zná. A právě některé události by zasluhovaly větší pozornost. Čistě hudebně se ale jedná o lahůdku. Nadchly mě obzvlášť záznamy starých koncertů, to jsou exploze energie, vidět je tenkrát na vlastní oči, to muselo být něco. Jinak si letos splním jeden ze životních hudebních snů, protože je konečně uvidím livě. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Určitě bych teď lhal, kdybych tvrdil, že kapela Pearl Jam je moje srdcovka nebo dokonce, že je to neoblíbenější kapela, co znám. Mám od nich myslím jen dvě CD a kromě Eddiho jsem ostatní členy skupiny vůbec neznal. A stačilo málo, jen něco kolem 120 minut tohoto výborného dokumentu, abych si aspoň malinko udělal obrázek, od založení skupiny až po rok 2010. Je to opravdu osobitá výpověď o skupině, která si jde neustále svou cestou, má svou stejnou tvář a hlavně i po těch 20 let, výbornou a originální muziku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já za to snad ani nemůžu. Mnoho let se snažím Pearl Jam milovat, ale už je to z mé strany spíše křeč. Přitom nepochybně vlastním rockové srdce, vymetání klubů v Seattlu bych s radostí vzal jako práci na plný úvazek, ale jejich hudba se nikdy zcela nezesynchronizovala s mýma ušima a tento dokument na tom nic nezměnil. Je formálně solidní, informačně bohatý, hudebně pestrý, ale nedokázal mne vtáhnout do sebe, rozžvýkat a vyplivnout. ()

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Rolling Stone Cameron Crowe prezradil, že na dokumente začal pracovať už od Vianoc 2008. (eurika)
  • Crowe je v blízkom priateľskom vzťahu s Pearl Jam od čias keď Eddie Vedder, Jeff Ament a Stone Gossard hosťovali v jeho filme Singles (1992). (eurika)
  • Okrem dokumentu a soundtracku vyšla aj kniha "Pearl Jam 20", ktorej predslov napísal Crowe a obsahuje materiál z jeho vlastných rozhovorov so skupinou. (eurika)

Reklama

Reklama