Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Že by se jednalo o muzikál si nejsem jistý, ale fantasy povedené. Není to snímek u kterého si lehnete a můžete odpočívat, ale donutí vás přemýšlet o ději a příběhu. Vše se ze začátku zdá jinak, ale do závěru se vše odtajní a divák veškeré své nezodpovězené otázky dostane. Přemýšlím, jak lépe by šlo toto fantasy zpracovat, ale nápad žádný nemám, jen tomu něco málo chybělo, něco co by více vtáhlo do děje a ještě více zaujalo. Nejsem si jistý, že Imaginaerum vtáhne maximálně. Herecké výkony jsou slušné a problém s nimi nemám, o hudbě ani nemluvě, vše od začátku sedí, ale přesto nejsem přesvědčen na plný počet .. 7/10 = 78% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný snímek, který je v podstatě hudebním filmem.. Vizuálně nádherně zpracovaný, hudba byla úžasná, ale příběh byl jedno velké delirium chorého mozku.. Tak v podstatě nevím, jestli se mi film líbil nebo nelíbil.. Každopádně hluboký zážitek zůstal.. S uměním jsou někdy trable kam ho zařadit :-) ()

Reklama

forsythia 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Nightwish, a tak mě nemělo co zklamat. Byl to takový trošku delší hudební klip s úžasnou imaginací, a taky běda, pokud by film s takovým názvem takový nebyl! Každopádně pro mě příjemný zážitek, místy to ve mně pěkně hluboko rezonovalo, obrazy umocněné hudbou se propojily s čímsi, co odpočívalo někde na dně mého vědomí. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné a po dlouhé době opravdu fantasy, co dostojí svého významu, ze kterého jde cítit příběhová kreativita a osobitý rukopis na míle daleko. Přičemž se při velice dobrém vizuálním zpracování s několika vyloženými lahůdkámi nezapomělo ani na správně "imaginární", ale přesto silně poutavý příběh. Název filmu jeho pojetí vystihuje zcela přesně. Osobně patřím taky mezi ty, co Nightwish neposlouchají a rozhodně nejsem jejich fanoušek, ale musím uznat, že ta hudba je k filmu přímo skvělá a při každém zaznění melodie prudce roste atmosféra. Ať už létající scény se sněhulákem, ty mě velmi bavily, tak dojemné pasáže. Kdybych musle kritizovat, tak jen to, že muzikál to opravdu není, což mě ale vůbec nevadí, protože jsem se na to kvůli žánrovému dovětku muzikál nedíval :) Chtěl jsme fantasy a toho jsem dostal poctivě. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Už mnohokrát jsem se mohl přesvědčit o tom, že neznamená když je film jiný, takže bude i skvělý. Ale Imaginaerum předně není tímhle případem. Ani po skončení přesně nevím jak ho mám uchopit, jaký na něj mít názor. Opravdu Imaginaerum je celé velmi zajímavé, občas hodně divné a jsou zde i scény, které hraničí téměř s genialitou. Celkově bohužel nevím co na tento film říct a to bude asi tím největším problémem, že nedokážu pořádně tento film zhodnotit. Co vím jistě je, že na něj jen tak nezapomenu, protože se mu povedlo to, co jiným filmům ani zdaleka. Byl jsem zaujat, ale plně jsem nepochopil. Jinak od pánů muzikantů z Nightwish úctyhodný počin a jedna věc, který byla opravdu bezkonkurenční u tohoto filmu, tak je hudba. Je vidět, že Nightwish není jen uskupení tvrdých rockerů, ale že dokáží složit perfektní melodické instrumentální skladby. Třeba časem své hodnocení zvednu, ale momentálně nejsem schopen tento film pořádně zhodnotit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Tuomas Holopainen chtěl původně na základě jednotlivých písní zrežírovat dvanáct krátkých filmů. Režisér Stobe Harju ale přišel s tím, že by bylo lepší vytvořit celovečerní film. [Zdroj: Spark] (MikeeTheory)
  • Film je součástí stejnojmenného alba skupiny Nightwish, které vypráví příběh o starém umírajícím hudebním skladateli, vzpomínajícím na své mládí. (topr harley)
  • Troy Donockley, hrající ve filmu postavu kouzelníka objevivší se v cirkuse, s kapelou také vystupoval na turné k albu Imaginaerum, kde hrál na dudy a flétnu. Jeho hru na folkové nástroje je také možno slyšet v hudbě k filmu Robin Hood(2010) či Ironclad (2011). (Helo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno