Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

venison 

všechny recenze uživatele

Hodně podivný snímek, který je v podstatě hudebním filmem.. Vizuálně nádherně zpracovaný, hudba byla úžasná, ale příběh byl jedno velké delirium chorého mozku.. Tak v podstatě nevím, jestli se mi film líbil nebo nelíbil.. Každopádně hluboký zážitek zůstal.. S uměním jsou někdy trable kam ho zařadit :-) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Dlouhá očekávání se naplnila a já sem konečně zhlédnul Imaginaerum od Nightwish. Nečekal jsem, že by mi během filmu mohla spadnout čelist (a to hned několikrát). Film v divákovi vyvolá emoce, ale zároveň ho taky bude napínat co se bude dál odvíjet v příběhu. Temná cesta do mysli Tuomase Holopainena se povedla na výbornou. Obával jsem se průseru, že by film mohl dopadnout jako Dark Floors od Lordů. Měl bych si dát přes držku, že ten film vůbec zmiňuju, protože absolutně vůbec nedosahuje takových kvalit jako Imaginaerum. Imaginaerum je promyšlený, temný, originální a sakra dobrý film. Děj mě ohromně nadchnul svou promyšleností. Nebudu ho tu nějak rozepisovat, ale jedno vám můžu říct jistě. Děj není nijak složitý a člověk ho pobere už napoprvé. Líbilo se mi, že všechno nějak souviselo s myslí starého Thomase, že se děj prolínal s retrospektivou a zároveň s realitou. Zpracování Thomasovi ponuré mysli bylo úžasné a celkově to všechno bylo doprovázeno monumentální hudbou od Nightwish. Fanoušci skupiny budou skákat radostí a doufám, že nejenom oni. Film skvěle ukazuje jaká temná zákoutí má mysl člověka a co všechno v ní lze ztratit a znovu nalézt. Úžasný zážitek, který rozhodně stojí za nejedno zhlédnutí! "Sleep tight princess" ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

............ to se musí vidět ............. trápení a nemoc staršího muže - skladatele, který to od svého útlého mládí neměl jednoduché, přes komplikovaný vztah se svou dcerou, se zhmotnily do jeho fantazijních představ jeho mysli ... děsivé, dojemné a naplňující mě emocemi. Hudební doprovod netřeba řešit, ten byl vážně dobrý ..... Jinak, takového zlého sněhuláka bych si nikdy nepostavila :-) ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Nightwish už spoustu let a Tuomasovy hudební kreace mě pravidelně přivádějí do extáze. Jeho filmová psychofantasmagorie mě však do ničeho podobného nepřivedla. Audiovizuál nezklamal, ale kýčovitý příběh a nedomrlost postav i děje stěží uchvátí racionálnější nátury. Na své si přijdou jen naivní snílci, kteří na konci dojatě doplní všechny díly skládanky, stírajíc při tom nejednu slzičku. Já mám na tváři pouze ruměnec ze studu za své nejprotekčnější hodnocení. Ale co nadělám, hudba je mocná čarodějka. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten rok, kdy jsem v televizi poprvé zaslechl skladbu Nemo, kterou tehdy Nightwish prorazili do Evropy. V té době jsem si řekl, že tohle je hudba dělaná pro mě. Žádný hip-hop, žádné disko, ale symfonický rock/metal. Od té doby jsem slyšel všechny skladby a alba snad milionkrát a když se mi naskytla v roce 2008 první možnost jít na jejich koncert do Prahy, neváhal jsem, to samé i v roce 2012. Dodnes je Nightwish má nejoblíbenější kapela, bez ohledu na to, jestli s nimi zpívá operetní Tarja nebo více rocková Anette. Tento film je nutný brát trochu z jiného pohledu. Dřív než film totiž bylo album a teprve od alba se pak odvíjel film. Jednoznačnou výhodou tohoto filmu je tedy hudba, velmi mile mě ale překvapily ty vizuální parádičky, menší kámen úrazu je příběh a jeho vyprávění. Klidně to mohlo mít o 20 minut víc, aby se ten děj rozšířil a lépe převedl na plátno. Určitě na to kouknu ještě několikrát a objevím nějaké skryté nápovědy ohledně děje, ale i tak bych si dovedl představit více vyprávění a méně abstraktního světa. PS 1: Na režisérský debut výborná práce! PS 2: Jako fanda nemůžu hodnotit jinak...doufám, že to chápete :) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Přes nesouhlas autora Tuomase Holopainena režisér Stobe Harju trval na tom, aby se postavy ve filmu jmenovaly podobně jako členové skupiny Nightwish. Ve filmu se tak nakonec objevili Tom (Tuomas Holopainen), Anne (Anette Olzon), Marcus (Marco Hietala), Jack (Jukka Nevalainen) a Emil (Emppu Vuorien). (Draconic)
  • Jméno dcery umírajícího skladatele je Gem (Keyanna Fielding). Jméno je přesmička akordů. Ve filmu se snaží skladatel změnit G na E moll. Jméno vzniká spojením těchto akordů. (animaxis)

Reklama

Reklama