Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pracovníci rybářského svazu při návratu z výlovu nabourají stará dřevěná vrata. Za pomoci advokáta Kulovaného poškozený majitel odmítne finanční náhradu škody prostřednictvím pojišťovny a dožaduje se „uvedení v původní stav“. (Česká televize)

Recenze (3)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1984 až 1989 bol v československej televízii vyprodukovaný komediálny seriál "Paragrafy na kolesách". Bolo natočených deväť častí. Spoločnou témou týchto príbehov bol automobilizmus. Režisérsku taktovku nad týmto projektom držal Milan Rúžička. V poradí siedma epizóda nesie názov "Vráta". Televíznu premiéru mala dvadsiateho deviateho marca roku 1989. Je to príbeh o škodovej udalosti, ktorá vznikla po náraze auta do starej drevenej domovej brány. Majiteľ zničenej brány Číča Loudil a jeho manželka Evženia trvajú na tom, aby im vinníci nehody vráta opravili. Vo svojej špecifickej dobe doznievajuceho socializmu, to bolo možno aj celkom vtipné, ale ja som sa teraz pri sledovaní tejto starej seriálovej televíznej komédie nijak zvlášť nepobavil. ** ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě paragrafů jsme dnes nahlédli i pod pokličku socialistického hospodářství. Podvůdky, úplatky, nátlak, protekce. Vše lepší jde na export, pro našince nic nezbývá. Jiří Císler prohlásí na stavebním podniku větu: "To je vlastně úžasný, že jste ještě nezkrachovali." Tato věta přesně vystihuje stav tehdejší ekonomiky. Divím se, že přešla přes cenzory. Nebo se v roce 1988 už smělo lehce kritizovat? Nepamatuji se. Každopádně více než humor mě zaujalo právě shánění čehokoli a bída socialistické ekonomiky. Jinak chválím excelentní semetriku Ivy Janžurové a pěknou pointu. ()

Reklama

Reklama