Reklama

Reklama

Hwaiteu : jeowooeui mellodi

  • Jižní Korea 화이트 : 저주의 멜로디 (více)

Obsahy(1)

Enjun, Sinji, Arang a Jenny společně tvoří dívčí popovou skupinu s názvem Pink Dolls. Moc se jim nedaří a jejich sladké písně moc fanoušků nezískávají. Když ale Enjun najde kazetu s nepublikovaným videoklipem White, zkopírují ji. Jejich nový styl vzhledu a zpěvu jim získá velkou popularitu. Sláva jim však stoupne do hlavy a žádná se nechce dělit o pódium s ostatními. Dívky však čeká jiný problém. Pomstychtivý duch, který je naučí, že krást se nemá. (Mayki)

(více)

Recenze (7)

tombac 

všechny recenze uživatele

Duchařina z prostředí k-popu tu ještě nebyla. Žel netypické a efektní aranžmá s hezkými mladými Korejkami tu tonou v galonech nezajímavě zpracovaného k-horrorového klišé. Prakticky žádná scéna tu nevyděsí, snad jen zrcadla a koncertní finále stojí za zmínku. Očividně pásový produkt určený nenáročným náctiletým korejským fanouškům k-popu, kteří moc duchařin neviděli. 5/10 ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

K-popová kultura je svět sám pro sebe a v tomto izolovaném světě se Gok Kim pokusil natočit duchařský horor. Když se mi podařilo překousnout pro mě naprosto příšernou hudbu, zbyla mi z toho docela slušná duchařina, která sice mohla být kratší, ale své světlé momenty rozhodně má - například finální koncertní scéna byla moc povedená. Příběh je sice trochu zamotaný a ke konci jsem se trochu ztrácela v tom, co se děje a proč, ale nezvyklé prostředí, které je pro Evropana naprosto cizí, to náležitě vyvažuje. V porovnání s jinými korejskými snímky, které jsem tento týden zhlédla, je to lepší průměr, u kterého ještě pouvažuju o čtyřech hvězdičkách. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný horor z juhokórejskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o dievčenskej hudobnej skupine zloženej z mladých speváčok, ktoré zo všetkého najviac túžia konečne preraziť, no nedarí sa im to. Keď si raz na precvičovanie pomocou manažérky prenajmú staré štúdio, ktoré kedysi vyhorelo, pričom zomrelo niekoľko ľudí spolu s dievčenskou hudobnou skupinou, nájdu nahrávku nevydanej pesničky, ktorú prevezmú, stane sa veľkým hitom, skupina sa dostane na čelá rebríčkov a každá sa chce stať hlavnou speváčkou. No keď sa im začne zjavovať duch a stane sa niekoľko nehôd, uvedomia si, že musia odhaliť celé tajomstvo pesničky a mŕtvych speváčok skôr, než bude neskoro. Spracovanie je ale iba priemerné, úvodná dvadsaťminútovka ma prekvapila tým, že neobsahuje ani jeden náznak toho, že sa jedná o horor, ale zaujala ma, celý tento nápad umiestniť ducharinu do prostredia súčasnej hudobnej scény je rozhodne plusom a aspoň toto celý film osvieži, ale to je nanešťastie aj všetko, čo sa dá skutočne pochváliť. Inak sa jedná o priemernú, ničím výnimočnú žánrovku, ktorá ide podľa klasickej mnohokrát videnej šablóny, takže sa na to dá pozerať, ale nedokáže to výraznejšie vtiahnuť a ani zaujať, bolo mi prakticky jedno, ako sa to skončí. Čo sa týka hororových stránok, tak je to len prinajlepšom priemerné. Atmosféra je nevýrazná, o napätí nemôže byť ani reči a jednotlivé hororové scény sú väčšinou také nevýrazné a ničím zaujímavé, ale pár ich malo potenciál, ktorý sa ale moc nevyužili, napríklad scéna v zrkadlovej miestnosti. Najlepší je záverečný koncert, ale aj z toho sa dalo získať omnoho viac. Herecké obsadenie nie je zlé, je tvorené prakticky len ženskými postavami, ktoré charizmou práve neoslnia, žiadna nemá na to, aby utiahla film, ale aspoň sa na ne dobre pozerá. Réžia a technická stránka sú len čistý žánrový priemer. Obyčajný horor na jedno pozretie, ktorý zaujme jedine tématikou hudobnej scény, nič viac, nič menej. 55% ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Tak toto som videl davno, je to skor filmek pre teenies ako horor. Vacsina filmu sa venuje pop kariere hlavnej protagonistky a popripade tanecnej skupiny ktorej popularita pomaly upada pod jej solo tienom. No je tu zopar peknych hororovych scen, daju sa vsak spocitat na prstoch jednej ruky - vacsinou vidime tancujuce a spievajuce teensky. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Další z dlóóuhé řady asijských duchařin, která absolutně ničím nevybočuje z průměru, na druhé straně alespoň do průměru bezpečně patří. Když si odmyslíme tu příšernou ústřední odrhovačku, které se v pop kultuře říká „hit“, je film vlastně i docela zajímavý, přestože těch duchařin tam je poskromnu a kromě povedeného finále ve studiu nenabízí zhola nic strašidelného. Je to vlastně jen takové okénko do litého konkurenčního boje v zákulisích všemožných pěveckých soutěží, které mají jedno společné – všechny jsou abnormálně stupidní, ale to je jen můj názor. :-) Jak už velmi trefně ve svém komentáři poznamenal tombac, tenhle film je o náctiletých pro náctileté. Nás starší ročníky, kteří jsme těch duchařin viděly možná až příliš, tohle prostě nerozhází. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama