Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

ssarka 

všechny recenze uživatele

film bez chyby pro laika zjevné, ale proč musí být vše pořád tak depresivní? proč z toho nemohla vzniknout komedie? vždyt rozesmát inteligentním humorem je ta nejtěžší disciplína a tady byly herci i scénář, který by to zvládl, tak proč zase a pořád musí být to čecháčské petlání se v depresích a  zmaru? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné a především dobře natočené. Být Vesnice roku jednou tak delší a příběhově o něco bohatší, dovedl bych si ji beze všeho představit v kinech. Na rozdíl od Signálu (ano, srovnání se vyloženě nabízí) totiž není urážlivá a nedělá se z ní nevolno - právě naopak. Těším se na nějaký "velký" film Tomáše Morávka. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě délka filmu a ještě mnohem více mě překvapilo, že jde o studentský film. Ani se mi nechělo uvěřit, že tohle mají na svědomí nějací studenti. Tenhle příběh by si určitě zasloužil délku "normálního" filmu. Jak už tu bylo řečeno, je tu spousta věcí, na kterých by se dalo klidně stavět a byly by to opravdu pevné základy. Kamera se mi hodně líbila a doprovodná hudba taky, i když místy působila jako z nějakého velkofilmu, ale hezky dotvářela děj příběhu. Dále už nic říkat nebudu, protože bych pořád dokola omílala jen samé superlativy. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

po delší době jsem se vydala do kina,abych viděla nějaký film i jinde,než na obrazovce...a dobře jsem udělala,premiéra v Lucerně se mi líbila...svěží a vtipný film,jak už filmy některých mladých tvůrců bývají...sice jsem se na konci vyděsila,aby dav přihlížejících vesničanů nezačal tleskat,když Lenka Vlasáková kývla na žádost o ruku,ale nezačal....uf,to mi odlehlo! :-)..... držím palce,aby to panu režisérovi vydrželo ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Někdy se můžete snažit být sebelepším starostou, ale ta urputná snaha jít doslova přes mrtvoly vám pořádně podkope nohy. Hořce vtipný příběh jedné vesnice, skvělé vyprávění, které se jen tak někomu v necelých 40 minutách rozvinout nepodaří, výborně propracované i zahrané charaktery postav a spousta dobře promyšlených vtipných detailů jsou jasným znamením, že film opravdu stojí za to zhlédnout. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen během necelých sedmi dnů, během kterých štáb neopustil obec Sedlčánky. (Clee)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama