Reklama

Reklama

Ve snímku z dílny Roara Uthauga se ocitáme ve fiktivním světě nehostinné krajiny, kterou už deset let ohrožuje mor. Divákům tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství a vypráví příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké skupiny společenských outsiderů. Brzy však zjistí, že v jejich společnosti ji čeká osud horší než smrt, a tak se pokusí s pomocí mladšího děvčete z tábora utéct. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

petero 

všechny recenze uživatele

Až sa mi nechce veriť, že tento človek natočil jednotku Fritt Vilt. Tak nudný historický film som našťastie nevidel od Valhalla Rising i keď sa tu samozrejme jedná o diametrálne odlišné podanie a tie charaktery tiež boli slabo rozvedené ako keby na to nebol priestor ale bol a tak záporáci pôsobia totálne neschopne čo je poriadne na škodu keďže sú v podstate hlavnými postavami. Zaujímavé ako Ingrid Bolsø Berdal (Fritt Vilt, Hansel and Gretel: Witch Hunters), pekná blondínočka, hrá vo väčšine filmoch nie veľmi pekné a nesympatické postavy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako je to paráda, to jednoznačně!! Ale je to takovej "malej" film, na který si asi po měsíci už moc nevzpomenu. I když mluví všichni o "survivalu", trochujsembyl zklamán, protože survival mívá tradičně většinou hodně pomalé vyprávění a svojí houstnoucí bezvýchodnou situací drtí diváky... Ne, že by to bylozavedené pravidlo, ale u většiny kousků to tak vždycky bylo. No nic, tady máme rychlý "survival". Je to hodně akční a děj se valí kupředu jak lavina. Špičková hudba dokresluje už tak drsně "nasranou" honičku po severské přírodě a krátké klidné momenty střídají rychlé a dynamické scény. To bylo super. Partička herců fajn. Jen ta krátká stopáž, sakra už tak to bylo na mne až moc rychlý a když to bylo v nejlepším, byl konec ... Kdyby ... ano nemám rád kritikovo slovo "kdyby", ale tady si jej neodpustím... Kdyby do party hrdlořezů přidali tvůrci takaspoň ještě dva zabijáky, celý děj by se mohl krásně nastavit o 15 min a rozhodně by to u mě bylo na 4*. Ono to vlastně je tak dobré, že mi bylo líto, že to není delší, protože jsem si to fakt užíval ... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný survival odohrávajúci sa v stredovekom prostredí a nádhernej nórskej prírode. Máme možnosť sledovať boj o prežitie dvoch dievčat a následnú pomstu tej staršej. Príbeh je síce jednoduchý, ale našťastie nenudil, z časti možno aj preto, že bol film tak krátky. Atmosféra je síce slabšia, ale vydrží až do konca. Najlepšie na filme je realistické zobrazenie stredovekej spoločnosti, kde hlavnú úlohu hrá špina, surovosť a určite aj smrad. Ako kratšia jednohubka celkom ujde, ale rozhodne nenadchne. 60/100 ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Na začiatok malé historické antré: Po páde Rímskej ríše prichádza do Európy nová doba. Všetky hodnoty ktoré starý systém uznával ako sú kultúra, vzdelanosť, ideály fyzickej krásy či hygiena zrazu v novom "zriadení" nemajú miesto. Nastáva teda najromantickejšie obdobie v histórii ľudstva. Sračky sa valia ulicami väčších miest, morom poznačené torzá tiel hnijú vo vyľudnených dedinách a preživšie ženy sa hádžu zviazané do vody v rámci overeného testu na čarodejníctvo. Niet sa čomu čudovať, že bez ohľadu na to čo (ne)visí medzi nohami svetom letí fešnstajl alá drevorubač po šichte. A teraz si predstavte, že chcete natočiť autentický nórsky film z tohto predvikingského obdobia. Neostáva vám nič iné, než do záberov narvať čo najviac stromov, šutrov, vodopádov či skrátka kadečo oku milšie než samotné pobehujúce socky. A to, že sa seberovné socky zgrupujú a likvidujú konkurenciu v šórach na dávky je fakt nezávislý na historickom období! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodnocení tohoto filmu je věcí momentálního rozpoložení diváka. Pokud jste předtím viděli trhák, budete se pohybovat mezi jednou až dvěmi hvězdami. Pokud ovšem za sebou máte totální s... labotu, bude vám Útěk připadat dobrý. Budeme-li hodnotit atmosféru, nebála bych se čtyřhvězdy, pokud si ale vezmeme na mušku originalitu - ruku na srdce, kolik podobných scénář už se tu odehrálo? K žádným převratným dějovým zvratům nedochází, nebojím se použít výraz vrstvené klišé. Na co taky investovat nějakou invenci do diváků, když chtějí vidět stejně pokaždé to samé?!  Ale nakonec co? Venku je mlha, je volná hoďka a kus té norské přírody k vidění je. Takže na co vlastně rozebírat detaily? Holky už se určitě poučily a příště nenechají zneškodněným pronásledovatelům v rukách zbraně. A kdo si chtěl ten středověk trochu prodloužit, může mrknout na tuzemák z roku 1982, jak se s rolí popasovala třináctka Michaela Kudláčková. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Kristian Espedal, který hraje lukostřelce Grimma, je také známý jako Gaahl, bývalý zpěvák norské black metalové kapely Gorgoroth. Od roku 2008 v kapele nepůsobí. (hladass)
  • Na začátku filmu Signe (Isabel Christine Andreasen) vyřezává do přívěsku na krk runu "Othila", která znamená dědičnost či dědictví. (WolfIssen)

Reklama

Reklama