Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér Whit Stillman uvádí mile nekonvenční komedii Slečny v nesnázích, ve které se studentka Violet (Greta Gerwig) snaží změnit temnou atmosféru na univerzitě. S kamarádkami Rose (Megalyn Echikunwoke) a Heather (Carrie MacLemore) se ujímá nové studentky, sympatické Lily (Analeigh Tipton), která neujde pozornosti místního playboye Charlieho (Adam Brody), ani po všech stránkách dokonalého studenta Xaviera (Hugo Becker). Nakonec je to ale právě Violet, která skončí v osidlech lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (38)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem v životě neslyšel o Whitu Stillmanovi ani o žádném z jeho (dle anotace) "slavných" nezávislých snímků, tento film mě velmi příjemně překvapil. Jde o velmi absurdní komedii, ve které postavy s vážnou tváří pronášejí dadaistické nonsensy a dětská pseudomoudra, a prostředí filmu spíše než univerzitu připomíná sanatorium pro psychicky narušené mladé lidi, resp. dvacátníky s inteligencí žáka prvního stupně ZŠ. Při naladění na správnou notu ale objevíte spoustu originální zábavy. Nejvíce by se film podobal dílům Wese Andersona, kdyby posunul práh absurdity ještě o jeden level dál. ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. Těšil jsem se na Adama Brodyho, který ale tady měl zanedbatelnou roli a všichni ostatní herci nestáli za nic. Příběh stupidní, vtip žádný, holky ošklivé, hudba otravná. Whit Stillman zkrátka nemá na to být režisérem, protože toto, co vytvořil je jeden z nejzbytečnějších filmů roku. Doufám, že příště se Brody připojí k něčemu zajímavějšímu konečně. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Trochu mi ten rádoby inteligentně komunikační humor připomínal Gilmorova děvčata, s tím rozdílem, že žvanění gilmorovek byl vtipný a moudře usazený. Slečny v nesnázích se tváří jako rozumné holky, ale pointa jim v mnohem směrech uniká. A to nezmiňuji některé trapné scény, které opravdu nebyly zapotřebí. ()

quip 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný film o tom, jak nesmyslně jedineční, zajímavý nebo inteligentní si my, vysokoškolští studenti, připadáme. Jako myšlenka dobré, ale 99 minut je na tak jednoduchou zprávu strašně douhých. Pokud nechcete skončit jako většina lidí tady v komentářích, nečekejte komedii, spíš...dadaismus bez hravosti, absurditu bez kouzla. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Snug Harbor Cultural Center v New Yorku a v Bronxville. (Terva)
  • Film byl natočen za 28 dní. (Terva)
  • Mnoho postav bylo pojmenováno podle květin. (..Lucas..)

Reklama

Reklama