Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

teseth 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná animace, která je ale bez hlubšího příběhu a vtipných scének. Ano trochu humoru sice animáč má, ale není to nic světoborného co vám potrhá bránice. Pár skvělý momentů tu ale bylo. Nad čím by ale příště tvůrci měli více přemýšlet je to aby nevykradli snad kdejaký animáč, který kdy viděli. Tento se hodně inspiruje v sovích strážcích! ()

metalmaus 

všechny recenze uživatele

Nevim, proč k docela pěkné animaci jsou ptáci jak pokrytí texturou. A hlavně to statické pozadí!? To musí bejt, aby se na stromě pohnul lísteček, na obloze mrak. U filmu, kde jsou hlavní hrdinové ptáci, kteří buď sedí na stromě nebo letí na obloze, to po chvíli začne pekelně rušit. Každopádně příběh s osvědčenou linkou, sem tam vtip a celkem dobrá hudba. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší než Animals United a SeaFood, ale ne o moc. Během filmu jsem se nudil, nebyl tam snad ani jeden vtip. Animace průměrná, možná i podprůměrná. Příběh klasika - mladý hrdina zachrání ostatní a najde si lásku. Pokud hledáte nějaký ptačí animák, tak radší šáhněte po Riu, které je daleko zábavnější a i na oko líbivější. Případně moje oblíbené Sovy jsou hodně povedené (obzvlášť animace a 3D efekty), ale místo srandy čekejte akci. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Další z řady moc hezkých animáků se zvířecí tématikou. Opět si troufnu srovnávat s trapným Madagaskarem a mega-trapnou Kung-Fu Pandou. Tyhle dvě tolik oblíbené asi-komedie to strčilo hravě do kapsy. Americký dabing byl velmi povedený a příběh, byť jednoduchý, se mi moc líbil a měl sílu. Heslo "táhnout za jeden provaz" je zde proklamováno jasně a účinně. Animace taky jednoduchá, ale parádní. Jasně je poznat, o které ptáky jde. Kdo se trochu o ptáky zajímá, musel si to úžívat. Jediné lehké mínus je to, že tvůrci opravdu balancují na hranici toho, pro jakou věkovou kategorii je vlastně snímek zaměřen... Jinak obrovská spokojenost. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když vemu v potaz, že jde o africkou produkci, je výsledek uspokojující. V porovnání s americkou konkurencí už Zambezia poněkud kulhá. Libíl se mi dabing a hudba. Zklamala kvalita animací a až moc strohej příběh (na to, že ho psali čtyři lidi). Nicméně si dovedu představit, že příběh u skupiny nejmenších diváků nejspíš sklidí úspěch. A pohodová atmosféra se nedá filmu rozhodně upřít, žánrovej průměr. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama